به گزارش خبرگزاری مهر، امیرعباس احمدی رئیس اداره محیط زیست طبیعی حفاظت محیط زیست استان تهران در این نشست گفت: روز 3 مارس روز جهانی حیات وحش و مصادف با روز کنوانسیون تجارت گونه های گیاهی و جانوری در حال انقراض است و با توجه به اهمیت این روز اداره کل حفاظت محیط زیست استان تهران نشست تخصصی بررسی وضعیت ماهی قزل آلای خال قرمز را با هدف بررسی وضعیت اکولوژیکی و بیولوژیکی این گونه که نماد جانوری استان تهران است برگزار کرد.
وی با اشاره به اینکه امروزه قاچاق حیات وحش رو به افزایش است افزود: هدف ما این است که از گونه های گیاهی و جانوری در حال انقراض حفاظت کنیم و مبارزه با قاچاق حیات وحش از اولویتهای برنامه های ما است.
در ادامه این نشست اصغر عبدلی عضو هیئت علمی گروه تنوع زیستی و مدیریت اکوسیستم پژوهشکده علوم محیطی دانشگاه شهید بهشتی با بیان اینکه شواهد به طرز قابل انکاری حاکی از کاهش جمعیت قزل آلای خال قرمز است گفت:آگاهی از چند و چون روند این کاهش جز با تحقیقات گسترده و دامنه دار میسر نمی شود.
وی در ادامه به علتهای احتمالی و راهکارهای موجود جهت تصمیم گیری و مدیریت این گونه با ارزش اشاره کرد و افزود: آلودگی آب، برداشت بیش از حد آب و خشکسالی، افزایش دمای کره زمین و صید ورزشی بی رویه و بدون برنامه ریزی از جمله این علتها است.
بر اساس پیشنهاد ارائه شده در شانزدهمین نشست متعاهدین کنوانسیون سایتیس (کنوانسیون منع تجارت گونه های گیاهی و جانوری در معرض خطر انقراض) در سال 2013 به سازمان ملل متحد، این سازمان طی نشست عمومی خود در تاریخ 20 دسامبر 2013 ، روز سوم مارس (12 اسفند) مصادف با تاریخ پذیرش کنوانسیون سایتیس در تاریخ 1973 را به عنوان روز جهانی حیات وحش معرفی کرده است.