اینچه برون- آئین جشن درختکاری با حضور مدیر منابع طبیعی شهرستان گنبدکاووس در مرز اینچه برون برگزار شد.

به گزارش خبرنگار مهر، صفر سیجانی، عصر شنبه، در آئین جشن درختکاری در مرز اینچه برون گفت: امروز روز منابع طبیعی، فرهنگ و رسانه نامگذاری شده است و به همین مناسبت ۵۰۰ اصله نهال سنجد تلخ، سرو خمره ای و اقاقیا در محوطه پایانه مرزی و بلوار این پایانه غرس شد.

مدیر منابع طبیعی شهرستان گنبدکاووس افزود: سطح کل حوزه استحفاظی شهرستان گنبد ۵۵۶ هزار و ۷۹۷ هکتار است که سطحی بالغ بر ۳۳۰ هزار و ۷۳ هکتار آن منابع ملی و ۲۲۳ هزار و ۷۲۴ هکتار آن مستثنیات اشخاص است که در حوزه آبخیز گرگانرود و اترک و در شرایط آب و هوایی استپی و نیمه استپی قرار دارد و با توجه به نوع پوشش گیاهی و شرایط اقلیمی حاکم بر آن جزء مراتع قشلاقی محسوب می شود.

وی بیان کرد: زمان بهره برداری از آن ها عمدتا از اول آذر ماه لغایت پایان اسفند ماه هر سال است که با تعداد ۷۲ سامان عرض مرتع و ۱۶۱۷ دامدار ذیحق اعم از دامداران بومی استان (ترکمن و فارس) و دامداران عشایر از خراسان شمالی با تعداد ۴۵۲ هزار و ۹۲ واحد دامی مورد استفاده قرار می گیرد.

سیجانی افزود: تاکنون برای تعداد ۵۸ مرتع، طرح مرتعداری تهیه شده و ۳۷ فقره مرتع نیز به موجب عقد قرارداد اجرای طرح مرتعداری به نماینده مجریان طرح و یا شرکت های تعاونی مرتعداران واگذار گردیده است.

مدیر منابع طبیعی شهرستان گنبد افزود: اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان در ابتدا سال جاری تاکنون نهال گلدانی آتریپکس به تعداد ۱۸۷ هزار و ۶۱۰ اصله تولید و به ۳۱۳ هکتار انتقال و غرس شده است.

وی ادامه داد: در جنگل چهل هکتار نهال کاری درختان مثمر زیتون و چهل و پنج هکتار درختان غیرمثمر انجام شده است و همچنین دو کیلومتر حصارکشی نیز صورت گرفته است.

علی اکبر شامانی مدیر گمرک استان نیز گفت: در اردیبهشت سال ۹۳ پذیرش و خروجی ترانزیت ها از گمرک بین ۱۰۵ تا ۱۱۰ ترانزیت بود و معمولا افراد هفت تا ۱۰ روز منتظر می ماندند ولی خوشبختانه از آن زمان تاکنون میزان خروجی به ۱۵۰-۱۴۰ ترانزیت در روز رسیده است که اگر پذیرش ترکمنستان از این تعداد هم بیشتر باشد و به ۲۰۰ ترانزیت در روز برسد ما این آمادگی را داریم.

وی افزود: در حوزه راه آهن ما ارائه دهنده خدمات هستیم و اگر امکانات، مجوز و دیگر موارد آماده شود که در شرف انجام است ما این آمادگی را داریم که مبادلات را بیشتر کنیم.

وی بیان کرد: از طریق راه آهن می توان مبادلات صادرات، واردات و ترانزیت را انجام داد که در حال حاضر ۳۰۰ میلیون دلار صادرات داریم و با راه اندازی راه آهن می توان حجم آن را تا ۵۰۰ میلیون دلار افزایش داد همچنین می توان در بحث واردات از طریق راه آهن غلات و مواد اولیه را وارد کرد.