به گزارش خبرنگار مهر، در تاریخ یازدهم بهمن ماه امسال بود که خبرگزاری مهر در گزارشی با اشاره به تعطیلی کارخانه قند ورامین به دلیل کمبود مواد اولیه از اخراج چهارصد کارگر خبر داد.
مسئولان شهری و استانی، طی یک ماه اخیر در جلسات متعدد با مسئولان شهرستان ورامین و استانداری تهران تأکید کردند که اگر مواد اولیه لازم برای تولیدات این کارخانه تأمین شود، کارگران فعالیت خود را از سر گرفته و کارخانه دوباره شروع به تولید می کند.
سید حسین نقوی حسینی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به برگزاری جلسه با وزیر صنعت، معدن و تجارت اظهار داشت: جلسه ای برای حل مشکلات کارخانه قند ورامین با وزیر صنعت، معدن و تجارت برگزار کردیم و مشکلات این کارخانه با وی درمیان گذاشته شد.
نماینده مردم ورامین در مجلس شورای اسلامی افزود: در این زمینه مهندس نعمت زاده وزیر صنعت به معاون بازرگانی خود دستور داد تا بین 10 الی 12 هزار تن برای تأمین مواد اولیه این کارخانه مجوز صادر شود.
وی با اشاره به قیمت این مواد اولیه نیز ادامه داد: برای کاهش قیمت مواد اولیه نیز رایزنی های لازم صورت گرفته تا قیمتی متناسب برای این منظور اختصاص یابد.
نقوی درباره دستگیری مالک کارخانه قند ورامین اظهار داشت: بازداشت صورت گرفته به علت تخلفات گسترده صورت گرفته بوده است.
نماینده مردم ورامین، قرچک وپیشوا در مجلس شورای اسلامی افزود: کارخانه قند ورامین جز هویت شهرستان محسوب شده و با قدمتی چندین ساله به عنوان جزئی جداناپذیر از این شهر به حساب می آید به همین خاطر بخشی از شهر ورامین به نام کارخانه قند از قدیم الایام مطرح بوده است.
این مسئول ادامه داد: طی ۶۰ تا ۷۰ سال اخیر که کارخانه قند ورامین در این منطقه احداث شده، بسیاری از افراد از این کارخانه درآمد کسب کردند و بنده نیز سه تابستان را در این کارخانه برای کسب درآمد کار کردم و با گوشت و پوست خود مشکلات را درک می کنم.
وی اضافه کرد: متأسفانه این کارخانه در دولت اصلاحات به بخش خصوصی و با قیمتی که بر اساس شنیده ها پنج میلیارد تومان بود به بخش خصوصی واگذار گردید که این قیمت بسیار نازل بود و مالکین بخش خصوصی نیز در قرارداد منعقد تعهد دادند که کاربری کارخانه تغییر نکند.
نقوی حسینی عنوان کرد: از زمانی که به عنوان نماینده ورامین انتخاب شدم بیش از چهار بار در میان کارگران حاضر شدم زیر این کارخانه در مقاطع دیگر نیز دچار بحران شدند و در این مقطع نیز در جمع کارگران حاضر شده و طرح موضوع کردم.
این مسئول گفت: براساس مصوبه مجلس شورای اسلامی، ورود شکر خام برای شش ماهه اول سال با گرفتن مجوزهای لازم انجام می گیرد و کارخانجات باید در شش ماهه اول برای شش ماهه دوم سال نیز شکر خود را خریداری و در انبارها ذخیره سازی کنند.
وی بیان داشت: واردات شکر خام در نیمه دوم سال بر اساس مصوبه مجلس شورای اسلامی ممنوع است و صاحبان کارخانه قند ورامین باید شکر مورد نیاز دوازده ماه خود را وارد کنند اما مسئولان این کارخانه شکر وارداتی را فروختند و اعلام کردند که چرا باید پول انبار بدهیم و سرمایه مان بخوابد.
نقوی حسینی یادآور شد: مصرف کارخانه قند ورامین ۱۸۰ هزار تن در سال است اما مسئولان کارخانه ۴۰۰ هزار تن وارد کردند و این میزان را به فروش رساندند و فروختند و حال که مواد اولیه به پایان رسیده، دولت نیز مجوز ورود نمی دهد و ۴۰۰ کارگر کارخانه دچار مشکل شدند.
وی تأکید کرد: کارگران کارخانه قند ورامین به دو بخش استخدامی و قراردادی تقسیم می شوند که کارگران استخدامی نیز به دو بخش کارگران استخدامی که در آستانه بازنشستگی هستند و کارگران استخدامی که با بازنشستگی فاصله دارند و قسمت دیگر کارگران نیز قراردادی هستند که بیشترین مشکل را نیز کارگران قراردادی دارند.