مدیرعامل موسسه انتشارات علمی و فرهنگی از افزایش دو برابری حجم تولیدات این موسسه در سال آینده و مشارکت در انتشار آثار شاخص فرهنگی و تاریخی جهان با همکاری دیگر موسسات بزرگ نشر خبر داد

به گزارش خبرنگار مهر، مسعود کوثری مدیرعامل موسسه انتشارات علمی و فرهنگی صبح امروز در نشستی خبری به تشریح برنامه های این موسسه بزرگ نشر در سال آینده پرداخت.

وی در این نشست خبری با اشاره به ایجاد بخش ویژه کودک و نوجوان در این موسسه با عنوان تجاری «پرنده آبی» اظهار داشت: در این بخش تا کنون ۱۰۰ اثر آماده انتشار شده است که امیدوارمی تا زمان برگزاری نمایشگاه بین المللی کتاب سال آینده چاپ و عرضه شود. همچنین نخستین شماره نشریه پرنده آبی با موضوع نقد و بررسی و معرفی تازه های نشر و کتاب کودک و نوجوان این موسسه نیز در دست انتشار قرار گرفته است که شماره نخست آن در ایام نمایشگاه منتشر می‌شود. همچنین انتشارات علمی و فرهنگی امسال با عنوان تجاری پرنده آبی در نمایشگاه کتاب بولونیا حاضر خواهد بود.

کوثری ادامه داد: در بخش کودک و نوجوان به تولید کتاب‌های تصویری برای کودک نیز اقدام شده است که تکیه اصلی آنها بر انتشار کتاب بر پایه تصویر است. همچنین تلاش هایی را نیز در زمینه انتشار کتاب هایی با موضوع کمیک استریپ داشته‌ایم که البته هنزو به سبک خاصی که مدنظرمان است در این زمینه نرسیده‌ایم اما در افق کاریمان انتشار رمان تصویری برای نوجوان نیز هست. از سوی دیگر برنامه اصلی ما برای این بخش در سال ۹۴ حرکت به سمت تولید کتاب‌های تعاملی است که در آنها کودک می‌تواند به صورت مشارکتی با لمس صفحه کتاب در پروسه استفاده از آن مشارکت داشته باشد.

وی در ادامه به برنامه‌های این موسسه در زمنیه تولید آثاری با موضوعات دینی اشاره کرد و گفت: با وزارت آموزش و پرورش مذاکراتی داشته‌ایم که در حوزه قرآن و داستان بتوانیم سبک تازه ای در کار تولید کتاب داشته باشیم.

مدیر عامل موسسه انتشارات علمی و فرهنگی در ادامه به انتشار نزدیک به ۱۰۰ عنوان اثر در سال جاری اشاره کرد و گفت: افق کاری ما برای سال آینده انتشار بیش از ۲۰۰ عنوان کتاب است که بخشی از آن به انتشار مجموعه‌ای ۵۰ جلدی از کتاب های جیبی با طراحی و قطع تازه و نیز انتشار ۲۰ اثر با قطع رقعی  و خاص موسسه خواهد شد.

وی همچنین به مساله توسعه فروشگاه‌های این موسسه اشاره کرد و گفت: فروشگاه جدید موسسه درسال آینده با زیربنایی بالغ بر ۳۵۰ متر در دو طبقه افتتاح خواهد شد. در کنار این موضوع واحد سمعی و بصری موسسه نیز به دو استودیوی فعال صوتی و تصویری مجهز شده است و بنا داریم از آن در تولید فیلم کوتاه و دوبلاژ استفاده کنیم. در عین حال در این مجموعه یک رادیوی اینترنتی نیز برای سازمان تامین اجتماعی طراحی شده است که به زودی آغاز به کار خواهد کرد و در کنار آن سال آینده نیز شاهد برگزاری نخستین جشنواره فیلم مستند تامین در حوزه کار و تامین اجتماعی هستیم که دبیرخانه آن در انتشارات علمی و فرهنگی واقع شده است.

کوثری در ادامه با اشاره به انتشار نخستین فصلنامه علمی موسسه با عنوان «فصل کتاب» اشاره کرد و افزود: نخستین جشنواره کتاب برتر دانشگاهی از سوی موسسه با همکاری وزارت علوم و ارشاد در آبان ماه سال آینده برگزار خواهد شد و در آن از ناشران برتر دانشگاهی نیز تجلیل به عمل خواهد آمد. در کنار آن مجموعه ای از بزرگداشت ها نیز در موسسه طراحی شده است که نخستینش به بزرگداشت استاد سیروس پرهام اختصاص داشت و بزرگداشت بعدی نیز به استاد اسماعیل سعادت اختصاص دارد.

وی در ادامه به سرمایه‌گذاری مشترک این موسسه نشر با انتشارات امیرکبیر برای تولید کتاب اشاره کرد و گفت: سه مجموعه کتاب شامل تاریخ اروپا اثر فرنان برودل، تاریخ مفصل تمدن توین بی و مجموعه ۱۶ جلدی شاخه زرین در همین راستا در دست انتشار قرار گرفته است.

کوثری در ادامه در پاسخ به سوالی در مورد باز نشر گنجینه ادبی در اختیار این موسسه گفت: بخشی از این آثار در قالب ۱۰۰ عنوان کتاب آماده انتشار شده است که با حروفچینی و چاپ تازه در نمایشگاه کتاب عرضه می شود. البته برخی از این آثار باید با ملاحظات و بازبینی  و دریافت مجوز تازه برای انتشار در پروسه تولید قرار بگیرد و برخی نیز به دلیل وجود نسخه های دستکاری شده، زیاد از آنها باید با بررسی و تطبیق دوباره برای انتشار مهیا شود.

وی در ادامه به انتشار دو دایره‌المعارف بزرگ در این موسسه خبر داد و گفت: دایره المعارف ۱۲ جلدی ارتباطات با ویراستاری دکتر حسین بشیر و دایره المعارف تک جلدی روش های کیفی با سرپرستی دکتر گیویان در حال آماده شدن برای انتشار در موسسه است.

کوثری در ادامه با تاکید بر اینکه موسسه تحت مدیریت وی با اصلاح ساختار و پروسه انتشار کتاب سعی در کاهش هزینه انتشار کتاب دارد گفت: تلاش داریم که اپلیکیشن اختصاصی فروش کتاب موسسه را نیز طراحی و در دسترس قرار دهیم. با این اپلیکیشن امیدواریم که تولید کتاب های الکترونیک در موسسه که تا پیش از این سرعت زیادی داشت از حیث فروش نیز سامان بهتری بگیرد.

مدیرعامل موسسه انتشارات علمی و فرهنگی همچنین در مورد شرکت پخش کتاب گستر نیز گفت: این شرکت مشکلاتی در حوزه توزیع داشت و همین موضوع به تدریج فعالیت های آن را کاهش داد اما در دوره جدید سعی کردیم شرکت را پویا تر کنیم و تعداد نمایشگاه های کتاب آن را بیشتر کنیم و در کنار آن در حال طراحی یک سیستم فروش آن لاین نیز برای آن هستیم. همچنین برنامه ای برای ایجاد  فروشگاه های کتاب مشارکتی در دو شهر دیگر از کشور به صورت مشارکتی در دستور کار ما قرار دارد