فاطمه آليا عضو كميسيون فرهنگي مجلس شوراي اسلامي در گفتگو با خبرنگار گروه دين و انديشه "مهر" با اشاره به اينكه مسئوليت سياست گذاري و برنامه ريزي در حوزه فعاليت هاي قرآني به عهده شوراي عالي انقلاب فرهنگي است اظهار داشت: شوراي عالي انقلاب فرهنگي به رياست رئيس جمهوري و با حضور دانشگاهيان مي تواند سياست گذاريهاي مناسب را در راستاي فعاليتهاي قرآني ارائه دهد .
وي در ادامه با اشاره به بهره گيري از روشهاي اجرايي متنوع گفت: اگر چه يك سياست واحد در شوراي عالي انقلاب فرهنگي تعيين مي شود اما در اين رابطه لازم است كه روشهاي اجرايي متنوع و متناسب با اقشار مختلف جامعه طراحي شوند و اين برنامه ريزيها از سوي هر يك از سازمانهاي مسئول و با توجه به نياز آن سازمان صورت خواهند گرفت. علاوه بر اين لازم است كه يك دستگاه نظارتي بر نحوه اجراي اين برنامه ها و سياستها كنترل داشته باشد كه اين دستگاه را هم، شوراي عالي انقلاب فرهنگي مي تواند تعيين كند.
عضو كميسيون فرهنگي مجلس شوراي اسلامي گفت: انقلاب مردم ما انقلاب اسلامي بوده است و مردم سعادت خود را در گرو فهم آموزه هاي قرآني مي پندارند. از اين رو انس با قرآن يكي از مطالبات اصلي مردم و از نياز هاي معنوي عمده جامعه است .
وي تصريح كرد: از آنجا كه مردم مي دانند با نشر قرآن به معناي واقعي آن ، در متن زندگي تحولات اساسي ايجاد مي شود و با توجه به اينكه با نگرش جديد مردم به اين سو نشاط عميقي در آنان ايجاد شده است مي توان گفت كه اين وظيفه دولت و مجلس است كه به اعتلاي معرفت قرآني اهتمام ورزند.
آليا افزود: طرح اعتلاي معرفت قرآني از مدتها قبل در دستور كار بوده است و در اين رابطه قانون هم تأكيد مي كند اما آنچه هم اكنون مطرح شده است دولت را ملزم مي كند كه در مورد اعتلاي معرفت قرآني آيين نامه اجرايي را به دستگاههاي مربوطه ابلاغ كند. هم اكنون هم برنامه تعيين بودجه مطرح شده است و به دستگاههاي خاص كه فعاليتهاي قرآني انجام مي دهند و همه دستگاهها به طور اعم براي ارائه برنامه در حوزه قرآني بودجه اي اختصاص مي يابد.
وي با اشاره به اينكه هم اكنون بسياري از دستگاهها به فعاليتهاي قرآني مي پردازند گفت: در بسياري از مواقع اين فعاليتها به حاشيه موضوع مربوط مي شوند. اگرچه ارائه فعاليتهايي در زمينه حفظ و قرائت قرآن كريم مي تواند مؤثر باشد اما آنچه ما انتظار آن را داريم تأثير قرآن در زندگي مردم است و بايد در اين راستا معرفت قرآني را در قالب تفسير و ترجمه آموزش و ارائه داد .
عضو كميسيون فرهنگي مجلس شوراي اسلامي با تأكيد بر اهميت قرآن در زندگي مردم اظهار داشت: اگر مي خواهيم قرآن كريم در زندگي مردم جاري شود بايد در اين زمينه آموزشهاي مناسبي را ارائه دهيم و در اين خصوص مربياني را تربيت كنيم كه مفاهيم قرآني را با جاذبه زياد براي نسل جوان مطرح كنند .
وي در ادامه تأكيد كرد: براي برنامه ريزيهاي درست در اين عرصه بايد به كوششهايي كه در 27 سال گذشته انجام گرفته است توجه داشته باشيم و اين فعاليتها را مورد بازنگري قرار دهيم و در آنجا كه احساس مي شود به تحولات اساسي نياز است، تغييراتي را ايجاد كنيم.
فاطمه آليا در مورد شيوه هاي آموزشي در حوزه هاي قرآني گفت: آموزشهاي قرآني را در قالبهاي مستقيم و غير مستقيم بايد به گونه اي ارائه دهيم كه پرجاذبه واقع شوند و از آنجا كه اين برنامه ها زمينه انس با قرآن را فراهم مي كنند و لازمه سعادتمندي انسانها هستند، با يد براي آنها بودجه هاي لازم را تعيين كرد و نيروهاي انساني آگاه و مربيان جامع الشرايطي را به اين حوزه اختصاص داد.
وي با تأكيد بر نقش آموزش و پرورش در ارائه برنامه هاي آموزشي درست در حوزه هاي قرآني گفت: آموزش قرآن بايد از حالت كليشه اي خارج شود و دراين راستا لازم است كه دولت، مربيان قرآني بامهارت را كه به شيوه هاي جديد تدريس مسلط هستند معرفي كند . اين امر موجب مي شود كه افراد از سنين كودكي با قرآن آشنا شوند و مفاهيم قرآني را در كتابهاي درسي خود بياموزند چرا كه قرآن كتاب جامعي است و همچنين كتاب هاي درسي در دانشگاه نيز بايد با رويكرد ارائه آموزه هاي قرآني بررسي شوند.