به گزارش خبرنگار مهر، محمد حسین صفار هرندی شامگاه پنجشنبه در همایش آرمانخواهی واقع بینانه در تالار رازی دانشکده بهداشت مشهد اظهار کرد: فقدان نیروهای تراز انقلاب اسلامی پس از پیروزی انقلاب یکی از نقاط ضعف بود که اگر در این رابطه افراد تربیت شده ای برای کارهای بزرگ داشتیم بسیاری از مشکلات امروززی را نداشتیم.
وزیر اسبق فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: یکی از نیاز هایی که پس از پیروزی انقلاب کمبود ان احساس می شد کار تشکیلاتی بود زیرا اگر کار تشکیلاتی به درستی انجام پذیرفته بود بسیاری از مشکلات امروز را در پیش رو نداشتیم و برخی از کار ها به دست نااهلان نمی افتاد.
وی با بیان اینکه عدم انسجام و فقدان تشکیلات مردم و انقلاب را متحمل ضرر و خسران می کند ادامه داد: در صورتی که کار تشکیلاتی انجام می شد در زمان انتخابات افراد برنامه ریزی شده ای بر سر کار می آمدند و دیگر لازم نبود به دنبال افرادی می رفتیم که میانه راه انتخابات و مردم را رها کنند.
وی با تاکید بر کار تشکیلاتی ادامه داد: بیش از ۲۰ سال گذشته دولت ها در تشکیلات خود افرادی را وارد کردند که بدون مطالعه و لحاظ کردن نیازها بوده است.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه سه دیدگاه کلی مبارزه در قبل از پیروزی انقلاب اسلامی وجو د داشت بیان کرد: دیدگاه تربیت نفر به نفر و مبارزه با انحراف مردم، دیدگاه مبارزه سازمان یافته و تشکیلاتی و با رویکرد مسلحانه و سومین دیدگاه نیز نگرش حضرت امام خمینی (ره) بود که راه مبارزه را با حرکت عمومی مردم عنوان می کردند.
وی ادامه داد: گروهی همچون انجمن حجتیه با شعار تربیت فرد به فرد وارد عرصه شدند و عقیده داشتند که باید افرادی را که در حال از بین رفتن هستند را نجات داد.
هرندی ادامه داد: انجمن حجتیه که به دنبال تربیت نیرو برای سازماندهی امور خود بود اما نقدی که به آنها وارد بود این بود که به همان میزان که نیرو تربیت میکردند ریزش نیرو داشتند و افرادی از آنها به سمت بهائیت و سایر تشکیلات جذب میشدند.
وی افزود: گروههای سازمان یافته دومین دسته تشکیل شده پیش از انقلاب بودند که اعتقاد داشتند که کار بدون مبارزه پیش نخواهد نرفت و باید در این راستا از اسلحه استفاده کرد.
وی گفت: مجاهدین خلق فکر میکردند بدون عمل مسلحانه نمیتوانند کاری را برای تغییر رژیم انجام دهند و اعلام میکردند که حتی تظاهرات هم نمیتواند تغییری در ساختار حاکمیت ایجاد کند و با آن مخالف بودند.
وی افزود: در دیداری که این گروه ها با امام(ره) در عراق داشتند حضرت امام با صراحت به آنها فرمودند: که این تفکر و آرمان شما به موفقیت نخواهید رسید.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه مجاهدین خلق به عنوان یکی از همین گروهها تفکراتی مسلحانه داشتند ادامه داد: مجاهدین خلق عقیده داشتند که اصلی ترین راه استفاده از سلاح است و باید سایر مردم را از تحلیل و نابودی نجات دهند که این تفکرات تنها تفکراتی پوچ و واهی بود.
وی اذعان داشت: راه سوم که با بیان امام شکل گرفت و منجر به سرنگونی رژیم پهلوی شد تفکر امام با پشتوانه مردم بود.
وی ادامه داد: امام راحل عقده داشتند این مبازه بدون حضور مردم ممکن نیست و هرگز حاضر نشدند که فعالیتی را شبیه فعالیتهای سایر گروهها انجام دهند و لذا این مبارزه سرنگونی رژیم شاهنشاهی را رقم زد.
صفار هرندی تاکید کرد: به ثمر رسیدن مبارزه و وقوع انقلاب اسلامی حاصل نگرش جامع و موثر امام راحل بود.
آرمانگرایان به دنبال آرمان های دینی هستند
وزیر اسبق فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین با اشاره به تشکیل جبهه آرمانگرایان واقع بین گفت: تشکیل این جبهه با دیدگاه های موجود در آن و تلاش برای تبیین ضرورت آرمانگرایی است.
وی افزود: انگیزه اصلی شکل گیری این جبهه زنده کردن آرمان های موجود در متن معارف دینی، قرآن و بعثت پیامبر اکرم (ص) است.
وی افزود: تربیت نیروهای تراز انقلاب دستور کار جبهه آرمانخواهی واقع بینانه است و لذا این جمع فرهیخته در نظر دارد اعلام کند که آرمان گرایی ضروری است.