یدالله جوانی در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به اظهارات اخیر مشاور رئیس جمهور درباره نقش جمهوری اسلامی ایران در عراق و بازتاب منفی این سخنان گفت: ما هم اکنون در دهه چهارم انقلاب اسلامی قرار داریم و از یک سابقه ۳۶ ساله در حکومتداری برخورداریم و در عین حال، دشمنان سرسختی نیز داریم که به شکل های مختلف تلاش میکنند تا در منطقه و جهان کشورهای دیگر را علیه ما تحریک کنند.
وی تأکید کرد: در این شرایط، دولتمردان و اهل سخن و رسانه باید سنجیده و مدبرانه سخن بگویند و بهانه به دست دشمن ندهند؛ با وجود ضرورت رعایت این مطلب، اما هر از چندگاهی برخی افراد مطالبی را بیان میکنند که دشمن با استناد به این حرف ها، تلاش میکند تا دیگران را علیه ما تحریک کنند.
مشاور عالی نماینده ولی فقیه در سپاه ادامه داد: در حال حاضر با پدیده ایرانهراسی که مقدمه ایرانستیزی است، روبرو هستیم و اتاقهای فکر منطقهای و جهانی با کمک آمریکا و صهیونیسم جهانی در پشت پرده این پروژه قرار دارند که ایران را یک کشور خطرناک و دارای روحیه استعمارگری و مداخلهگری معرفی کنند؛ متأسفانه صحبت های اخیر آقای یونسی هم به راحتی به دست کانونهای فعال در پروژه ایرانهراسی بهانه داده است.
خوشبینانهترین احتمال درباره حرفهای یونسی «دقت نظر نداشتن» است
جوانی تصریح کرد: با توجه به سابقه اظهارات نسنجیده ایشان در ماه های گذشته، حرف های جدید وی قابل تأمل است که چرا افراد منتسب به سران قوا اینگونه سخن میگویند؛ در حالی که باید سنجیدهتر حرف بزنند. متاسفانه خوشبینانهترین احتمال در رابطه با حرف های وی این است که بگوییم دقت نظر ندارد و به ویژه با توجه به سابقه فعالیت آقای یونسی در وزارت اطلاعات، این اظهارات ایشان قابل تامل است.
وی افزود: نکته دیگری که وجود دارد این است که حاضران در همایش «هویت ایرانی» که این سخنان در آن همایش ابراز شد، هویت مشخصی دارند که همواره اهداف خاصی را دنبال میکنند و وقتی این حرف ها در آن جمع زده میشود، این احتمال منطقی را به ذهن میرساند که برخی حرف ها و سخنان به صورت حساب شده دنبال میشود و جا دارد که رئیس جمهور محترم نیز این مطالب را دنبال کند که مبادا دستهایی در پشت پرده، به دنبال ضربه زدن به امنیت ملی و منافع ملی ما باشند.
ماهیت حضور ایران در «فلسطین، لبنان، سوریه و عراق»
مشاور عالی نماینده ولی فقیه در سپاه در ادامه با تحلیل ماهیت حضور جمهوری اسلامی در کنار دولت ها و ملت های منطقه گفت: حضور ما در منطقه از جنس حضور کشورهای سلطهگر نیست؛ طی ۳۰۰ الی ۴۰۰ سال اخیر، حضور برخی کشورهای قدرتمند در منطقه ماهیت استعمارگری و غارتگری داشته است؛ در حالی که اگر جمهوری اسلامی در کشوری مانند لبنان حاضر می شود، خود را در کنار مردمی قرار میدهد که به خاک آنها تعرض شده و همواره تحت فقر، محرومیت و ستم قرار گرفتهاند.
جوانی افزود: این حضور باعث شده که امروز ملت لبنان احساس عزت کند و خودشان با صراحت اعلام کنند که جمهوری اسلامی بدون هیچ چشمداشتی در کنارشان قرار گرفته است.
وی به حضور جمهوری اسلامی ایران در سوریه نیز اشاره کرد و ادامه داد: وقتی ملت سوریه و دولت قانونی این کشور تحت یک هجمه بین المللی قرار میگیرند تا ثبات آن در معرض خطر قرار گرفته و حکومت قانونی آن ساقط شود و یک حکومت دست نشانده سرکار بیاید، طبیعی است که جمهوری اسلامی ایران در کنار دولت و ملت سوریه قرار میگیرد و در رابطه با عراق نیز وقتی گروه های سلفی با حمایت اشغالگران دیروز عراق، وارد خاک این کشور میشوند و فتنهانگیزی میکنند، جمهوری اسلامی در کنار ملت عراق قرار میگیرد و حضور و نفوذ جمهوری اسلامی در این کشور نیز برای عزت بخشیدن به مسلمانان و کمک به آنان در برابر آسیبهایی است که از طرف نظام سلطه به آنان وارد میشود.
مشاور عالی نماینده ولی فقیه در سپاه تأکید کرد: اصل حاکم در سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران برگرفته از آیه قرآنی «لاتـَظلمون و لاتـُظلمون» است که تاکید میکند نه ظلم کنیم و نه ظلم را بپذیریم و نیز این حدیث امیرالمومنین علی(ع) در سیاست خارجی ما حکمفرماست که «کونوا للظالم خصماً و للمظلوم عوناً»؛ یعنی در کنار مظلوم و در مقابل ظالم باشیم.
جوانی در پایان اظهار داشت: ماهیت حضور ما در کنار فلسطینی ها، لبنانی ها، سوری ها و عراقی ها، برگرفته از این حدیث علوی است و هر سخنی هم که مطرح میشود، باید با توجه به این اصول باشد، نه اینکه به صورت نسنجیده و با طرحریزی کسانی مطرح شود که به دنبال برهم زدن ثبات منطقه و رابطه جمهوری اسلامی ایران با دیگران هستند.