به گزارش خبرنگار مهر، شاپور رجایی ظهر دوشنبه در نشست بررسی وضعیت منابع آبی استان بوشهر اظهار داشت: امسال شاهد کاهش بارندگیها در استان بوشهر هستیم و این موضوع باعث کاهش منابع آبی شده است.
وی با بیان اینکه کشاورزان به عنوان بزرگترین سرمایهگذاران بخش خصوصی در عرصه کشاورزی هستند، اذعان داشت: در استان بوشهر ۳۰ دشت داریم که ۱۴ دشت آن ممنوعه و بحرانی است و ۱۰ دشت با افت مستمر روبرو بوده است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان بوشهر اضافه کرد: ۳۰ میلیون مترمکعب کسری ذخیره آب در استان بوشهر داریم و در بخش آبهای سطحی نیز با مشکلات زیادی روبرو هستیم که میتوان به کاهش ۸۰ درصدی بارندگی اشاره کرد.
وی به افت ۵۰ درصدی آورد رودخانههای استان بوشهر اشاره کرد و بیان داشت: ۶۰۰ مورد انتقال آب به خارج از حوزه آبخور داشتهایم و برداشتهای بیش از پروانه نیز اثرات زیانباری داشته است که امیدواریم با مشارکت و همراهی دیگر دستگاهها با این موضوع مقابله کنیم.
ساماندهی چاههای غیرمجاز و تعیین الگوی کشت
رجایی به اجرای طرح احیا و تعادلبخشی آبهای زیرزمینی اشاره کرد و ادامه داد: این طرح در سطح کشور اجرایی میشود و تنها نسخه شفابخش مشکلات بخش آب است.
وی ادامه داد: اگر این روند را متوقف نکنیم، غالب چاهها از رده خارج میشوند و خشک خواهند شد و در این زمینه پیشبینیها انجام شده است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان بوشهر افزود: ساماندهی چاههای غیرمجاز، تعیین الگوی کشت و اصلاح الگوی مصرف آب میتواند در این زمینه اثرات مهمی داشته باشد.
وی تاکید کرد: اگر در بخش کشاورزی ۳۰ درصد کاهش مصرف داشته باشیم و میزان آب شرب نیز ۱۰ درصدی با صرفهجویی همراه شود، میتوانیم از مشکلات آب عبور کنیم.