به گزارش خبرنگار مهر، محققان DNA حدود 10 هزار نفر را در اسکاتلند آنالیز کرده و توانایی های فکری شان را نیز مورد بررسی قرار دادند. به طور میانگین آن دسته از افرادی که دارای ژن های مرتبط با اوتیسم بودند، در آزمون های شناختی فکری امتیاز نسبتاً بالاتری کسب کردند.
البته محققان اذعان داشتند که برخورداری از ژن های مرتبط با اوتیسم به معنای ابتلای فرد به این اختلال نیست.
بر اساس یک مطالعه دیگر، دلایل مشابه مبنی بر وجود ارتباط بین ژن های مربوط به اوتیسم و هوش در یک تست دیگر انجام شده بر 921 جوان در استرالیا نیز یافت شده بود.
«تونی کیم کلارک»، سرپرست ارشد تیم تحقیق از دانشگاه ادینبرگ اسکاتلند، در این باره می گوید: «یافته های ما نشان می دهد که تغییر ژنی افزایش دهنده ریسک ابتلا به اوتیسم با توانایی شناختی بهتر در افراد غیراوتیسمی مرتبط است.»
محققان مطالعه تحقیق پزشکی در استرالیا، اذعان می کنند که در حالیکه 70 درصد از افراد مبتلا به اوتیسم دارای ناتوانی های فکری بوده، اما برخی از افراد دارای این اختلال، دارای هوش غیرکلامی بالاتر از حد میانگین هستند.
این مطالعه فقط ارتباط بین ژن های مرتبط با اوتیسم و هوش را آشکار ساخته، و رابطه علت و معلولی آنها را نشان نمی دهد.
اوتیسم نوعی اختلال رشدی است که بر رشد طبیعی مغز در حیطه تعاملات اجتماعی و مهارتهای ارتباطی تأثیر میگذارد. کودکان و بزرگسالان مبتلا به اوتیسم، در ارتباطات کلامی و غیرکلامی، تعاملات اجتماعی و فعالیتهای مربوط به بازی، مشکل دارند.