به گزارش خبرنگار مهر، نمایندگان ورزش قم در سالی که گذشت در میادین ملی و بین المللی خوش درخشیدند و آماری رضایت بخش از خود بر جای گذاشتند که شاید مهمترین آنها کسب یک مدال آسیایی ارزشمند در اینچئون بود.
در سالی که سپری شد، عباس جهان بینی مدیر کل سابق ورزش و جوانان قم جای خود را به حسن عابدی داد تا وی سکاندار ورزش قم شود و تغییر و تحولاتی نیز در راس هیئتهای ورزشی استان قم انجام شد.
کاراته؛ افتخارات بزرگ مهدیزاده و نایب قهرمانی آذرخودرو
چهره ویژه ورزش قم در سال ۹۳ امیر مهدیزاده، قهرمان مسابقات جهانی کاراته ۲۰۱۲ فرانسه بود که این بار در بازیهای آسیایی اینچئون توانست مدال طلا را به دست آورد.
مهدیزاده که با انگیزه جبران ناکامیاش در دوره قبل بازیهای آسیایی به این مسابقات قدم گذاشته بود حریفان خود را یکی پس از دیگری از پیش رو برداشت و با پیروزی بر حریفی از اردن در مسابقه نهایی قهرمانی آسیا را به دست آورد.
وی با کسب این مدال برای نخستین بار این عنوان را کسب کرد تا ورزش قم پس از مدتها صاحب یک مدال از معتبرترین رویداد ورزشی قاره کهن شود.
این کاراته کای قمی پس از این مسابقات راهی آلمان شد اما در تکرار عنوان قهرمانی خود در برمن ناکام ماند و در نهایت با کسب مدال برنز از این مسابقات، دومین مدال پیاپی خود از مسابقات جهانی کاراته را به دست آورد.
حسنزاده و کسب عنوان بازیکن سال آسیا
علی اصغر حسنزاده، کاپیتان تیم ملی فوتسال کشورمان نیز دیگر افتخار آفرین ورزش قم در سال ۹۳ بود که توانست با کسب عنوان ارزشمندترین بازیکن مسابقات قهرمانی آسیا در ویتنام، از سوی کنفدراسیون فوتبال آسیا به عنوان بازیکن سال آسیا نیز انتخاب شود.
این بازیکن قمی که پیش از حضور در تیم فعلیاش، نوریل نوریلسکی روسیه در تیمهای صبای قم و ارم کیش قم بازی میکرد امسال در قالبت تیم ملی فوتسال در مسابقات قهرمانی آسیا شرکت کرد و همراه با ملی پوشان ایران با شکست برابر ژاپن در فینال به عنوان نایب قهرمانی بسنده کرد.
با این وجود درخشش فوق العاده وی در این رقابتها کارشناسان فوتسال آسیا را مجاب کرد که وی را به عنوان بهترین بازیکن تورنمنت انتخاب کنند و سپس در زمستان سال ۹۳ و در آستانه سال نوی میلادی، کنفدراسیون فوتبال آسیا حسنزاده به عنوان بازیکن سال ۲۰۱۴ فوتسال آسیا انتخاب کرد.
ماهان تندیس، قهرمانی جام حذفی و عملکرد ضعیف در لیگ ۹۳
تیم فوتسال ماهان تندیس قم در سال ۹۳ قهرمانی نخستین دوره رقابتهای جام حذفی فوتسال ایران را از آن خود کرد تا نام خود را در تاریخ این رقابتها جاودانه کند.
پس از اینکه مسابقات لیگ برتر فوتسال در سال ۹۲ به پایان رسید، مسابقات جام حذفی از اردیبهشت ۹۳ آغاز شد و سرانجام با قهرمانی ماهان تندیس در خرداد ۹۳ به به انتها رسید.
ماهان تندیس پس از پیروزی بر حریفان خود در نیمه نهایی در ۲ بازی رفت و برگشت شهرداری تبریز را حذف کرد و در مسابقه نهایی که در تالار هندبال تهران برگزار شد، ماهان در شبی به یادماندنی در ضربات پنالتی از سد میثاق تهران گذشت و با محسن حسنزاده قهرمان جام حذفی شد گرچه ماهان تندیس با حضور ناصر شریفی به عنوان مدیر عامل، از ادامه همکاری با حسنزاده سرباز زد.
با آغاز لیگ برتر ۹۳، امیر شمسایی هدایت ماهان را بر عهده گرفت اما در پی اختلاف با ناصر شریفی مدیرعامل ماهان تندیس این تیم را پیش از پایان نیم فصل ترک کرد تا پس از ۲ بازی، حضور وحید غیاثی به عنوان نفر اول نیمکت ماهان، علیرضا رعدی هدایت ماهان تندیس را بر عهده بگیرد.
ماهان تندیس در ۷ هفته آغازین لیگ برتر با ۷ برد خود را به عنوان مدعی اصلی قهرمانی معرفی کرد اما روزهای بد این تیم از راه رسید و این تیم نتوانست نوار پیروزیهای خود را تا پایان فصل حفظ کند با این وجود ماهان در پایان نیم فصل با ۲۶ امتیاز در رده دوم جدول قرار گرفت.
نیم فصل دوم برای ماهان تندیس با حضور علیرضا رعدی و با افزایش تنش در این تیم و ارتباط فاجعه بار ماهان تندیس با رسانهها و مردم به بدترین شکل ممکن پیش رفت.
صبا، رتبه نهم لیگ برتر و تغییر و تحولات
تیم فوتبال صبای قم در سیزدهمین دوره لیگ برتر فوتبال باشگاههای کشور در حالی به کار خود پایان داد که در رده نهم جدول قرار گرفت.
سیزدهمین دوره لیگ برتر فوتبال در حالی فروردین ۹۳ به پایان رسید که صبای قم در هفته سیام و پایانی برابر سایپا به تساوی بدون گل رسید و با مربیگری صمد مرفاوی عنوان نهم را به دست آورد.
پس از پایان لیگ سیزدهم، تغییراتی در مدیریت باشگاه صبا رخ داد و با پایان دوره کاری محمدرضا کشوری فرد، عباس جهان بینی مدیر عامل این باشگاه شد.
صبا در نیم فصل نخست عملکرد خوبی داشت اما با اختلاف بین مرفاوی و باشگاه صبا، وی قراردادش را با این تیم فسخ کرد و راهی پیکان شد تا مهدی تارتار هدایت صبا را بر عهده گیرد و این مربی کماکان و در فاصله ۷ هفته مانده به پایان لیگ مربی صباست.
دو و میدانی؛ نقره سبب کار در تایوان و حسرت حضور در اینچئون برای ربانی
دو و میدانی قم در سال ۹۳ سال پرفروغی را سپری کرد که گل سرسبد این فروغ چشم نواز، مدال نقره محمد سبب کار از مسابقات قهرمانی جوانان آسیا در چین تایپه و جابجا کردن رکورد پرش سه گام ایران توسط میلاد دریساوی بود.
محمد سبب کار، جوان آینده دار دو و میدانی قم در مسابقات قهرمانی آسیا در چین تایپه در ۴۰۰ متر امدادی عنوان نایب قهرمانی آسیا را از آن خود کرد و تنها مدال دو و میدانی قم از مسابقات رسمی دو و میدانی بین المللی را به دست آورد.
میلاد دریساوی نیز در ماده پرش سه گام موفقیتهای خود را تکمیل کرد و پس از کسب مدال طلای مسابقات لیگ برتر دو و میدانی کشور همراه با تیم نفت تهران، در مسابقات بین المللی دهه مبارک فجر در تهران توانست رکورد پرش سه گام ایران را جابجا کند و افتخار جدیدی برای ورزش قم به ارمغان آورد.
محسن ربانی دیگر چهره خبرساز دو و میدانی قم بود که پس از حضور در چند تورنمنت بین المللی و درخشش در آن و نیز قهرمانی در پرش با نیزه لیگ برتر کشور، در عین ناباوری از حضور در بازیهای آسیایی اینچئون بازماند.
کشتی قم؛ طلای علیزاده از جام جهانی و درخشش صبا در لیگ جهانی
کشتی قم امسال با کسب ۳۸ مدال به کار خود پایان داد که مهمترین رویدادهای آن مدال طلای علیزاده از جام جهانی و درخشش صبا در لیگ جهانی کشتی و البته برنز علیرضا در بود.
هادی علیزاده پورنیا در مسابقات جهانی کشتی فرنگی تهران همراه با تیم ملی کشورمان به مقام قهرمانی رسید در حالی که وی به همراه فرشاد علیزاده کشتی گیر تهرانی در وزن ۷۵ کیلوگرم برای تیم ملی روی تشک رفتند.
علی اصغر شهبازی کشتی گیر نوجوانان قمی نیز در مسابقات قهرمانی نوجوانان آسیا در تایلند نیز در وزن ۱۰۰ کیلوگرم به مقام نایب قهرمانی رسید.
علیرضا نجاتی دیگر کشتی گیر قمی بود که در مسابقات نوجوانان جهان به مدال برنز رسید و سید مهدی میرجمالی کشتی گیر قمی نیز در مسابقات پیشکسوتان جهان به نشان طلا دست یافت.
تیم کشتی صبای قم نیز پس از کسب عنوان سوم مسابقات کشتی جایزه بزرگ کشور در مسابقات لیگ جهانی کشتی در آبادان شرکت کرد و در پایان این مسابقات به مقام هشتم رسید.
ورزش جانبازان و معلولان؛ قهرمانی ایثار در سوپرلیگ و طلای گلستانی از پارآسیایی
حسین گلستانی والیبالیست قمی تیم ملی والیبال نشسته گل سرسبد ورزشکاران جانباز و معلول قم بود که توانست در مسابقات والیبال نشسته قهرمانی آسیا به میزبانی مشهد همراه تیم ملی مدال طلا را به دست آورد.
وی سپس در مسابقات پارآسیایی اینچئون موفقیت خود را تکرار کرد و در این رقابتها همراه با تیم ملی عنوان قهرمانی و مدال طلای آسیا را از آن خود کرد.
تیم بسکتبال با ویلچر ایثار قم نیز امسال در سوپرلیگ بسکتبال با ویلچر کشور موفق بود و بالاخره پس از سالها تلاش توانست در مرحله پایانی این مسابقات در قم به شکلی دراماتیک قهرمانی این رقابتها را به دست آورد.
هندبال قم؛ مشکلات صبا و راهیابی هدف پویان به لیگ برتر بانوان
هندبال قم در سال ۹۳ تحت تاثیر مشکلات تیم هندبال صبای قم و درخشش دختران هندبالیست قم در لیگ برتر و البته مرگ وحید اخوان دبیر هیئت هندبال و سرپرست صبا قرار گرفت.
تیم هندبال صبا در پایان لیگ برتر هندبال در رده نهم قرار گرفت و به دلیل مشکلات مالی بهترین مهرههای خود را از دست داد و موفق به جذب بازیکنی نشد تا با تیمی جوان بیتجربه و بومی وارد لیگ برتر شود.
در بخش بانوان، تیم هندبال هدف پویان با شکست تمامی حریفان در لیگ دسته اول کشور درسبزوار به لیگ برتر صعود کرد در حالی که پاسارگاد دیگر نماینده هندبال قم در این مسابقات موفق به کسب نتیجه قابل توجهی نشد.
تنیس قم؛ درخشش بانوان و چهرهای ملی
تنیس قم در سال ۹۳ با حضور بخش خصوصی به ویژه در بخش بانوان جان تازهای گرفت به طوری که تیم تنیس ناصرامین قم در لیگ دسته اول تنیس کشور نایب قهرمان شد و به لیگ برتر صعود کرد و تیم ویونا اسپورت قم نیز در نخستین تجربه لیگ برتری چهارم شد.
در تنیس مردان نیز محمد حسین جلالیان به درخشش خود در تیم ملی تنیس جوانان ادامه داد و مقتدا خاتمی دبیر هیئت تنیس استان قم نیز به عنوان سرمربی تیم ملی تنیس جوانان انتخاب شد.
مسابقات تنیس رده سنی جوانان کشور در بخش مردان نیز زمستان سال ۹۳ در قم برگزار شد تا قم میزبانی یک رویداد مهم تنیس کشور را تجربه کند گرچه این مسابقات با حاشیههایی همراه بود و تنیس قم در بخش تیمی میتوانست عنوان بهتری کسب کند.
تنیس روی میز قم؛ افتتاح خانه تنیس روی میز و سرمایه گذاری در رده های پایه
مهمترین اتفاق تنیس روی میز قم در سال ۹۳ افتتاح خانه تنیس روی میز قم بود در حالی که این پروژه سالها خاک خورده بود و کمبود منابع مالی و البته عزم جدی برای بهره برداری از آن، پینگ پنگ بازان قمی را از در اختیار داشتن فضایی استاندارد و اختصاصی دور نگه داشته بود.
انتخابات پرحاشیه هیئت تنیس روی میز استان قم که در اتفاقی نادر در دو مرحله برگزار شد از دیگر اتفاقات مهم هیئت تنیس روی میز قم بود و در نهایت محمد عموئیان سکاندار تنیس روی میز قم شد.
در سال ۹۳، هیئت تنیس روی میز قم با برگزاری مسابقات داخلی متعدد و اعزامهای پرشمار به مسابقات قهرمانی دختران و پسران در ردههای مختلف سنی و میزبانی چند مسابقه کشوری یکی از هیئتهای پرکار ورزشی قم لقب گرفت.
پروژههای عمرانی و ورزشی قم
سال ۹۳ برای ورزش قم از زمینه پروژهها وطرحهای عمرانی سال خوبی بود چنان که چند سالن ورزشی و طرح ورزشی در سال ۹۳ به بهره برداری رسید یا کلنگ احداث آن بر زمین خورد.
سالن ورزشی حضرت ابوالفضل (ع) از مصوبات سفر مقام معظم رهبری به قم در زمینی به مساحت ۱۱۷۰ متر و با اعتبار ۱۴ میلیارد ریالی نخستین طرحی بود که مورد بهره برداری قرار گرفت.
در خرداد ماه سال ۹۳، مجمتع بزرگ ورزشی پیامبر اعظم (ص) با حضور علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی کنگ خورد تا عملیات احداث این مجموعه بزرگ ورزشی ۹ هزار متر مربعی با اعتبار ۱۴۰ میلیارد ریالی از مصوبات سفر مقام معظم رهبری به قم آغاز شود.
استخر حجاب قم نیز یکی دیگر از طرحهایی بود که در سال ۹۳ با حضور استاندار قم افتتاح شد تا این استخر ۱۶۰۰ متر مربعی با اعتبار ۳۱ میلیارد ریالی از محل منابع ملی در اختیار علاقمندان به شنا قرار گیرد.
مجموعه ورزشی شهید حیدریان در بخش زمین فوتبال استاندارد و پیست دو و میدانی نیز گرچه هنوز به طور رسمی مورد بهره برداری قرار نگرفته اما در سال ۹۳ در خدمت ورزش قم درآمد.
۸میلیارد ریال نیز در سفر رئیس جمهور به قم برای تکمیل و تجهیز پروژهای ورزشی نیمه تمام قم شامل ۳ پروژه اختصاص پیدا کرد.
تعیین روسای جدید هیئتهای ورزشی قم
در سال ۹۳ برخی از هیئتهای ورزشی قم در مدیریت خود شاهد تغییراتی بودند چنان که یکی از مهمترین این تغییرات انتصاب علی رضایی به عنوان رئیس هیئت دو و میدانی استان قم بود.
رضایی در مجمع انتخاباتی که با حضور افشین داوری رئیس فدراسیون دو و میدانی برگزار شد با کسب ۱۴ رای از ۱۵ رای جانشین ابوالقاسم اکرمی در سمت ریاست هیئت دو و میدانی شد.
مهدی مصطفی لو نیز در اردیبهشت ماه سال ۹۳ با کسب ۱۶ رای از مجموع ۱۶ رای اعضای مجمع انتخاباتی هیئت کوهنوردی و صعودهای ورزشی استان قم، عهده دار مسئولیت این هیئت شد و داوود حاج حسینی نیز مسئولیت هیئت ورزشهای نابینایان و کم بینایان را در دست گرفت.
در رشته اسکواش نیز تغییرات جدیدی رخ داد و احمد مولوی که از فعالان بخش خصوصی در ورزش قم بود مسئولیت هیئت اسکواش استان قم را بر عهده گرفت و جانشین حمید نائینی شد.
در هیئت پزشکی ورزشی استان قم نیز، محمد گلفشان با کسب تمامی آرای ۱۶ عضو مجموع بار دیگر به مدت ۴ سال مسئولیت هیئت پزشکی ورزشی استان قم را بر عهده گرفت.
در انتخابات هیئت بدمینتون استان قم نیز علی پنجه باشی با کسب ۱۳ رای از جمع ۱۷ رای بار دیگر به عنوان رئیس هیئت بدمینتون استان قم انتخاب شد و محمد عموئیان در مجمع انتخابات هیئت تنیس روی میز این سمت را بر عهده گرفت.
محمد انبارداران نیز در مجمع انتخابات هیئت ورزشهای هلوانی و زورخانهای استان قم موفق به کسب اکثریت آرا شد تا بار دیگر سکان هدایت این هیئت را در دست بگیرد و مسلم رشیدی نیز رئیس هیئت کبدی استان قم شد.
در انتخابات هیئت انجمنهای ورزشی، سعید توکلی بار دیگر به مدت ۴ سال مسئولیت هیئت انجمنهای ورزشی ار بر عهده گرفت و محمد جمشیدی نیز در انتخابات هیئت تکواندو مسئولیت این هیئت را بر عهده گرفت.
سایر رویدادهای مهم ورزش قم در سال ۹۳:
میزبانی مسابقات سافت بال بانوان کشور و مقام سوم تیم سافت بال بانوان قم در مرحله گروهی
اعزام بیس بالیست های استان قم به مسابقات غرب آسیا و مقام نایب قهرمانی کشور
درخشش اتومبیلرانان و موتورسواران قمی با کسب عناوین دو و سوم مسابقات قهرمانی کشور
صعود تیم فوتبال امید صبای قم به لیگ برتر امیدهای کشور
صعود تیم بانوان آبادگران قم به لیگ دسته اول بانوان کشور
درخشش سید محمد رفیعی تکواندوکار قمی در مسابقات بین المللی هلند و تونس
قهرمانی علی کریمی کیک بوکسینگ کار قمی در مسابقات جوانان جهان
نخستین حضور بانوان ووشوکار قمی در لیگ برتر و کسب عنوان چهارم
درخشش کاراته کاهای قمی در مسابقات قهرمانی کشور و دعوت ۲۱ کاراته کای قمی به تیمهای ملی پایه
قهرمانی تیم والیبال سفیر قم در مسابقات قهرمانی جوانان دسته اول کشور و حضور تیم والیبال سفیر در لیگ دسته اول بزرگسالان کشور
حضور سعید عباسی داور بین المللی کشتی در رویدادهای بین المللی و محمدحسن حسین زاده داور بین المللی بدمینتون در بازی های آسیایی اینچئون و قضاوت علی صفایی در لیگ برتر فوتبال کشور