ارومیه- مراسم سومین سالگرد ارتحال آیت الله قره باغی یکی از نمایندگان مردم آذربایجان غربی در مجلس خبرگان رهبری در ارومیه برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری مهر، آیت‌الله قره‌باغی یکی از نمایندگان مردم آذربایجان غربی در مجلس خبرگان صبح روز سه‌شنبه هشتم فروردین ۱۳۹۱ بر اثر عارضه قلبی در شهر مقدس قم دارفانی را وداع گفت. عصر روز دوشنبه، سومین مراسم سالگرد ارتحال این روحانی و عالم برجسته با حضور مردم و مسئولان در مسجد رضا آباد ارومیه برگزار شد.

در این مراسم ، حجت الاسلام مومنی یکی از روحانیون ارومیه با اشاره به جایگاه والا و رفیع این عالم ربانی گفت: آیت الله قره باغی یکی از علمای برجسته کشور و استان بود که بسیاری از زوایای زندگی این عالم بزرگ در دوران حیات ناشناخته مانده که باید زندگی ایشان برای نسل جدید به عنوان یک الگو تبیین و تشریح شود.

وی با بیان اینکه این عالم ربانی،  فقیهی دانشمند در زمان حیات خود و  الگویی برای تمام عالمان دینی استان بوده که با ارتحال ایشان جامعه دینی استان یک شخصیت برجسته را از دست داد، با تسلیت ایام سوگواری حضرت فاطمه زهرا (سلام الله علیها) ، حضرت زهرا را الگویی بی بدیل نه تنها برای زنان بلکه برای همه آحاد جامعه اسلامی عنوان کرد و گفت: آن حضرت بی تردید سمبل عشق به خدا و وفاداری به خانواده بوده و همه مسلمانان باید منش و رفتار آن حضرت را به عنوان یک اسوه حسنه سرمشق زندگی خود قرار دهند.

آذربایجان غربی خاستگاه فقها و علمای بزرگ

آیت الله قره باغی نماینده مردم آذربایجان غربی در مجلس خبرگان رهبری در سال ۱۳۱۵ در روستای قره باغ ارومیه که خاستگاه علما و فقهای بزرگی است دیده به جهان گشود، دوران ابتدایی تا چهارم ابتدایی را در روستای قره باغ به اتمام رساند.

وی به دلیل علاقه به درس طلبگی و ضریب هوشی بالا تا ششم ابتدایی در کنار ادامه تحصیل علوم دینی را در نزد استاتیدی همانند میرزا عبداللّه یعقوبى و مرحوم شیخ حسین فرقانى نجف آبادى فرا گرفت.

آیت الله قره باغی به دلیل نبود استاد علوم دینی در روستا و منطقه محل سکونت راهی حوزه علمیه تبریز شد، در دو سالى که در تبریز مشغول تحصیل و تدریس بود از محضر بزرگانى چون میرزا على اکبر نحوى قره داغى ـ مرحوم میرزا رضى، شیخ احمد رهبرى و مرحوم سید محمد بادکوبه اى، سید حسن انگجى، سید مهدى انگجى، شیخ حسین شام قازانى، سید على مولانا، سید ابوالفضل خسروشاهى و برادرانش سید احمد و سید ابوالفضل بهره ها برد.

وی بعد از دو سال اقامت در تبریز، براى ادامه تحصیل راهی حوزه علمیه قم شد و در آنجا بعد از اتمام دوره سطح، وارد درس خارج فقه فقیه جامع، مرحوم آیت اللّه العظمى حاج سید حسین طباطبائى بروجردى شد.

آیت الله قره باغی در حوزه علمیه قم مشغول فراگیری علوم دینی و تدریس بود و همچنین درس خارج اصول فقه را نزد مقام معظم رهبری و بنیانگذار انقلاب اسلامی امام خمینی (ره) حضور می یافت.

وی در خصوص مبارزات سیاسی خود در سالهای پیروزی انقلاب اسلامی نقل کرده است، «با آغاز مبازرات سیاسی امام خمینی (ره) گاه گاهى به منزل امام مى رفتم و در باره مسائل روز از ایشان سؤالاتى مى کردم و جواب مى فرمود.

در یکى از جلسات خصوصى که بعد از حمله به فیضیه در منزل ایشان برگزار شد، عده اى از فضلاى وقت من جمله میرزا على مشکینى، ناصر مکارم شیرازى، شیخ جعفر سبحانى تبریزى، شیخ صادق گیوى خلخالى، میرزا حسن صانعى، مرحوم حاج سید مصطفى و بعضى دیگر حضور داشتند، حضرت امام براى حفظ روحیه حاضران و بالا بردن مقاومت آنان بعد از نقل چند ماجراى تاریخى این جمله رافرمودند:" مطمئن باشید ما همه این ها را به گور خواهیم کرد"

وقتى امام را دستگیر کردند و شایع شد که ایشان در دادگاه نظامى محاکمه خواهد شد و گویا این مطلب را پاکروان رئیس ساواک وقت به زبان آورده بود، قشرهاى مختلف مردم به مراجع و بزرگان وقت فشار آوردند تا در این رابطه براى رفع نگرانى و خطر اقدام مناسب را انجام دهند.

بدین منظور، عده اى به تهران آمدند، از جمله مرحوم آیت الله سید محمد هادى میلانى هم از مشهد به تهران آمد. حدود بیست روز در تهران از خانه این آقا به خانه آن آقا در رفت و آمد بودیم و پىگیر قضایا مى شدیم و گاهى به قم برمى گشتیم، لکن نگرانى نمى گذاشت آرام باشیم، باز به تهران مى آمدیم، تا این که سرانجام امام را به بورساى ترکیه تبعید کردند».

مرحوم آیت الله قره باغی خدمات شایانی در زمینه سیاسی، اجتماعی، علمی و دینی برای مردم آذربایجان غربی و کشور داشته است.