به گزارش خبرنگار مهر، فعالیتهای فوتبال قم در سال ۹۳ تحت تاثیر حضور تیم فوتبال وحدت در لیگ آزادگان، حضور تیمهای پایه قم در لیگهای فوتبال کشور و برگزاری مسابقات داخلی قرار گرفت.
هیئت فوتبال استان قم سال ۹۳ را با برگزاری مسابقات فوتبال پیشکسوتان قم آغاز کرد و پس از ماه مبارک رمضان، برگزاری مسابقات لیگهای فوتبال پایه استان را در دستور کار قرار داد.
با توجه به آماده نشدن زمین چمن مصنوعی ورزشگاه شهید حیدریان، برگزاری مسابقات لیگهای پایه به صورت رفت و برگشت در سال ۹۳ هدفی بود که امسال نیز محقق نشد و به نظر میرسد برگزاری مسابقات با شیوه جدید حداقل یک فصل دیگر به تعویق میافتد.
در شهریور ماه سال ۹۳ سوت آغاز مسابقات لیگهای پایه استان به صدا درآمد و تکلیف این مسابقات آذرماه ۹۳ با روشن شدن تکلیف تیمهای قهرمان مشخص شد.
قهرمانان لیگهای استانی
در رقابتهای لیگ نوجوانان استان تیم فوتبال هنگ با اقتدار و بدون مشکل خاصی به مقام قهرمانی رسید و برای رسیدن به این عنوان عملا بیرقیب بود.
شاگردان عباس رحمانی که استخوان بندی تیم فصل گذشته خود را حفظ کرده بودند با کسب بیشترین امتیاز قهرمان شدند و تیمهای عقاب پردیسان و سیاه جامگان در ردههای دوم و سوم جدول نوجوانان قرار گرفتند.
در مسابقات لیگ جوانان استان قم نیز تیم فوتبال عقاب پردیسان به طلسم ناکامی در کسب قهرمانیهای خود خاتمه داد و سرانجام توانست بالاتر از سایر رقبا از جمله اتحاد و افشید به مقام قهرمانی برسد.
در مسابقات فوتبال نونهالان زیر ۱۴ سال نیز تیم فوتبال صبا بالاتر از سیاه جامگان و عقاب پردیسان به مقام قهرمانی دست پیدا کرد تا جواز حضور در لیگ نونهالان کشور را کسب کند.
برگزاری فستیوالهای مدارس فوتبال استان قم از دیگر برنامههای فوتبال قم در سال ۹۳ بود که به حضور تیمهایی از مدارس فوتبال مختلف در ردههای سنی زیر ۹، زیر ۱۰، زیر ۱۱ و زیر ۱۲ سال برگزار شد.
مسابقات فوتبال لیگ رده سنی امید استان قم نیز امسال همانند سالهای گذشته برگزار نشد که هیوت فوتبال استان قم عدم برگزاری این مسابقات را بیمیلی باشگاهها به تشکیل تیم امید میداند.
در مسابقات لیگ برتر فوتبال بزرگسالان استان قم در سل ۹۳، تیم فوتبال هما به مقام قهرمانی رسید و تیمهای اتحاد و سفیر گفتمان در ردههای دوم و سوم قرار گرفتند و ۲ تیم عقاب پردیسان و پیروزان با قرار گرفتن در انتهای جدول به دسته اول سقوط کردند.
در لیگ دسته اول فوتبال بزرگسالان استان قم نیز ۲ تیم سهیل و هنگ با قرار گرفتن در بالای جدول راهی لیگ برتر فوتبال استان در سال ۹۴ شدند.
فوتبال و فوتسال قم در بخش بانوان
فوتبال قم در بخش بانوان امسال، عملکرد موفقی نداشت که علت اصلی آن انصراف ماهان تندیس از حضور در لیگ برتر فوتبال بانوان کشور بود تا تنها امید فعال شدن فوتبال بانوان در قم تبدیل به یاس شود.
امیر جلالی رئیس هیئت مدیره باشگاه ماهان تندیس خرداد ۹۳ در کنفرانس خبری این باشگاه به طور رسمی اعلام کرد که این باشگاه تمایلی به حضور در لیگ برتر فوتبال بانوان ندارد و به جای تیمداری در فوتبال بانوان، امتیاز یک تیم لیگ برتری فوتسال بانوان را خریداری میکند که در عمل این اتفاق رخ نداد.
بدین ترتیب با کناره گیری ماهان تندیس از لیگ برتر فوتبال بانوان، تمام فعالیتهای فوتبال بانوان در قم به دعوت متوالی از مروارید نصر دروازهبان قمی به تیم ملی فوتبال جوانان محدود شد گرچه وی دوره مصدومیتی بلند مدت را طی کرد اما بار دیگر به قفس توری تیم ملی بازگشت تا یک تنه بار فوتبال بانوان قم را بر دوش بکشد.
در فوتسال بانوان نیز، تیم آبادگران قم در سال ۹۳ با کسب عنوان نایب قهرمانی لیگ دسته دوم راهی لیگ دسته اول کشور شد اما در پی بروز اختلاف با بازیکنان، کادر فنی و در نهایت هیئت فوتبال استان قم از حضور در این مسابقات کنار کشید.
بیمیلی مدیر عامل آبادگران به تیمداری در حوزه بانوان سبب شد قم تنها نماینده فوتسال بانوان قم در لیگ دسته اول را از دست بدهد گرچه بعدها کریم بهرامی رئیس هیئت فوتبال استان قم تیمی منتخب از فوتسالیستهای بانوی قمی را راهی لیگ دسته اول کرد تا انصراف آبادگران را به نوعی جبران کرده باشد.
مسابقات لیگ فوتسال بانوان استان قم نیز در هفتههای پایانی سال ۹۳ پس از سالها تعطیلی بار دیگر از سر گرفته شد و تیم فوتسال مریم در مسابقاتی دورهای با حضور ۷ تیم، به مقام قهرمانی رسید.
وحدت؛ از ظهور تا سقوط
بهار ۹۳ بود که زمزمههایی از حضور یک تیم قمی در مسابقات لیگ باشگاههای کشور به گوش رسید و گفته میشد باشگاه آذرخودروی قم در کنار تیم کاراتهاش، یک تیم فوتبال را در لیگهای دسته اول یا دوم کشور خریداری میکند.
با گذشت زمان و بیمیلی آذرخودرو به ادامه این روند، کریم بهرامی رئیس هیئت فوتبال استان قم رایزنی ناموفقی با مهدی تاج رئیس سازمان لیگ بر سر اعطای امتیاز یک تیم دسته دومی به قم داشت زیرا نظر سازمان لیگ این بود که استانهایی از این امتیاز بهره میبرند که در لیگهای برتر یا دسته اول نمایندهای نداشته باشند.
با تعامل هیئتهای فوتبال استان قم و خراسان جنوبی و با توجه به بیعلاقگی خراسان جنوبی به تیمداری در لیگ ۲، امتیاز این تیم به قم واگذار شد و تیم فوتبال وحدت که در ابتدا با چشم به حمایت حبیب آذریار، مدیر شرکت آذرخودروی نوین، نام این شرکت را به خود گرفته بود وارد لیگ شد.
با وجود نتایج خوب در چند مسابقه ابتدای فصل، مشکلات مالی گریبانگیر این تیم شد و وحدت تا پایان فصل به سختی و با حداقل هزینهها به کار خود در لیگ ادامه داد و در نهایت با قرار گیری در قعر جدول به دسته پایینتر سقوط کرد.
سید علی میر مهدی، مهدی گائینی، رضا کردی، رحیم راسخ و در نهایت وحید مظاهری مربیانی بودند که در مقطعی از فصل به عنوان نفر اول فنی وحدت روی نیمکت این تیم نشستند اما بیثباتی در نیمکت که خود ناشی از مشکل اصلی این تیم یعنی بیپولی مفرط بود سرانجام به سقوط وحدت انجامید.
نمایندگان قم در لیگهای کشور
فوتبال قم علاوه بر وحدت در دور انتخابی لیگ دسته سوم فوتبال کشور یک نماینده به نام آبادگران داشت که این تیم با کسب نتایج ضعیف به موفقیتی دست پیدا نکرد.
نمایندگان فوتبال پایه قم در سال ۹۳ در ۲ مقطع زمانی درگیر مسابقات لیگهای پایه کشور شدند چنان که در یک مقطع، مسابقات مرحله نهایی لیگهای مناطق کشور از سال ۹۲ در اردیبهشت ۹۳ برگزار شد و در مقطع دیگر، مسابقات مرحله نخست از لیگ مناطق ۹۳ در بهمن ۹۳ برگزار شد.
در اردیبهشت ماه سال ۹۳، تیم فوتبال افشید قم در رده سنی نوجوانان در مرحله دوم مسابقات نوجوانان کشور در خانه در گروه ۴ تیمی خود صدرنشین شد و جواز حضور در لیگ برتر نوجوانان کشور را به دست آورد گرچه پس از آن با توجه به سقوط نوجوانان صبا از لیگ برتر نوجوانان، امتیاز خود را به این تیم واگذار کرد.
تیم فوتبال اتحاد قم نیز دیگر نماینده راه یافته قم به مرحله نهایی مسابقات رده سنی جوانان بود که در مسابقات مرحله دوم در قم با قرار گرفتن در رده دوم نتوانست راهی لیگ دسته اول جوانان کشور شود.
در مرحله نخست مسابقات لیگهای پایه کشور در سال ۹۳، نیز ۵ تیم قمی وارد مسابقات شدند که از این میان ۴ تیم جواز حضور در مرحله دوم را به دست آوردند که آماری فوق العاده برای فوتبال پایه قم بود.
در رده سنی جوانان، تیم فوتبال عقاب پردیسان در مرودشت و تیم فوتبال افشید در اراک جواز صعود را به دست آوردند و در رده سنی نونهالان تیمهای سیاه جامگان و صبای قم موفق به کسب سهمیه صعود به دور دوم و پایانی شدند.
تنها نماینده ناکام فوتبال قم در مسابقات پایه کشور، تیم قوتبال هنگ در رده سنی نوجوانان بود که در یزد موفق به کسب جواز صعود نشد و سانحه رانندگی عباس رحمانی سرمربی هنگ در یزد که به مجروحیت شدید وی انجامید نیز در حاشیه این مسابقات رخ داد.
گل سرسبد داوران فوتبال قم در سال ۹۳، علی صفایی بود که در لیگ برتر فوتبال بالاخره به عنوان داور وسط، به میدان رفت تا جامعه داوری فوتبال و فوتسال قم افتخار جدیدی کسب کند ضمن اینکه حمیدرضا طیب طاهری در فوتسال نیز در زمره داوران لیگ برتری حضور داشت.
فوتبال قم در سالی که گذشت میزبانی مسابقات دوستانه فوتسال ایران و روسیه با حضور تیمهای ملی بزرگسالان و امید ۲ کشور را بر عهده گرفت و چند مسابقه مهم کشوری را میزبانی کرد.