معاون حج و عمره مرکز پزشکی حج و زیارت با اعلام این مطلب که طی عمره سال گذشته ۲۴۰ هزار ویزیت پزشکی برای زائران انجام شده است، گفت: جزوه و برنامه های آموزشی پیش از اعزام در اختیار زائران قرار می گیرد.

به گزارش خبرگزاری مهر، عادل مقصودی نژاد به تشریح اقدامات صورت گرفته توسط کادر درمانی این مرکز طی عمره مفرده ۹۴-۹۳ پرداخت و اظهار کرد: از ابتدای عمره مفرده یعنی آذر ماه ۹۳ تا پایان سال بیش از ۲۴۰ هزار ویزیت توسط کادر پزشکی در مکه و مدینه انجام شده است.

وی با اشاره به اینکه از این تعداد بیش از ۲۳ هزار و ۲۶۷ ویزیت مربوط به متخصص داخلی، بیش از ۱۰ هزار ویزیت مربوط به متخصص زنان و زایمان بوده است و بیش از ۱۹۶ هزار ویزیت نیز پزشک عمومی بوده است، گفت: همچنین سه هزار و ۹۱۳ تست قند خون، ۶۶ مورد جراحی موضعی، دو هزار و ۸۲۶ سرم تراپی و ۲۰۸ دیالیز صورت گرفته است.

مقصودی نژاد در خصوص نحوه دیالیز  زائران عمره عنوان کرد: قبل از ورود  زائر به عربستان مشخصات وی به مرکز مدینه ارسال می شود و توسط این مرکز نوبت دیالیز برای زائر گرفته می شود.

وی از اعزام ۴۷۱ بیمار به بیمارستان های عربستان سعودی طی عمره نیز خبر داد و گفت: از این تعداد ۱۶۵ بیمار بستری شدند. ۶۹۲ بازدید بهداشتی از مراکز اقامت زائران ایرانی و آشپزخانه های مرکزی نیز صورت گرفته است.

معاون حج و عمره مرکز پزشکی حج و زیارت در خصوص تعداد کادر درمانی اعزامی نیز گفت: در هر دوره حدود ۱۰۰ کادر درمانی به عربستان اعزام می کنیم که اعزام ها از ۱۳ آذر ماه آغاز شده بود و تا پایان سال گذشته حدود ۳۰۰ کادر مرکز پزشکی به عربستان اعزام شده اند.

وی به تداوم مشکلاتی که از سوی عربستان برای درمانگاه های ایرانی که در هتل ها برپا می شود، اشاره و عنوان کرد: کماکان این مشکلات ادامه داشت و موجب می شد گاهی مجبور شویم محل درمانگاه ها را عوض کنیم.

مقصودی نژاد با اعلام این مطلب که در صورت بازگشت اعزام های زائران ایرانی به عمره مفرده به روال معمول برنامه های مرکز پزشکی در سال ۹۴ نیز دنبال خواهد شد، گفت: هم از نظر تجهیزات و هم از نظر نیروی انسانی بر اساس تعداد زائری که در عربستان داریم امکانات خود را ارتقا خواهیم داد.

وی اعلام کرد: همچنان سرماخوردگی و کوفتگی عضلانی مهم ترین مشکلات زائران ایرانی در طی عمره مفرده بود که برای پیشگیری از بروز این مشکل آموزش زائران را مد نظر داریم و مدام از زائران خواسته می شود که به اندازه کافی استراحت کنند، در محیط های سربسته مراقب سلامتی خود باشند، در محل هایی که احتمال ابتلا به بیماری است ماسک استفاده کنند و از افراد سرماخورده فاصله بگیرند.

مقصودی نژاد در پاسخ به این سئوال که آیا برنامه مدونی برای آموزش زائران ندارید، عنوان کرد: جزوه و برنامه های آموزشی در جلسات پیش از اعزام به عمره در اختیار زائران قرار می گیرد. کتابچه، بروشور و لوح فشرده آموزشی نیز در پروازهای ایرانی پخش می شود.