محسن اسلام زاده که هشتم فروردین هنگام ساخت یک مستند در عراق مجروح شد در این باره به خبرنگار مهر گفت: من در روزهای آخر اسفند ۹۳ برای ساخت مستندی به عراق رفتم که در هشتم فروردین ماه مجروح شدم و ۱۵ ترکش به بدنم اصابت کرد اما خدا را شکر هم اکنون در وضعیت خوبی به سر می برم.
وی در توضیح مستند خود و چگونگی آغاز ساخت آن بیان کرد: با توجه به اینکه من بیشتر در حوزه وحدت میان امت های اسلامی کار می کنم، برای این مستند هم دنبال سوژه ای متفاوت بودم. این مستند سه اپیزود دارد که من در اپیزود اول سراغ قبیله ها و عشیره های اهل سنت رفتم که بر ضد داعش می جنگند.
اسلام زاده اضافه کرد: داستان اول درباره شیخ الصباح رییس طایفه الشِمِرّی یکی از طوایف بزرگ ضد داعش در عراق است. بعد از آن خواستم آزادسازی استان صلاح الدین را در فیلمم بیاورم که وقتی به این مناطق رسیدم، آزاد شده بودند و مردم در حال بازگشت به خانه های خود بودند. شیخ الصباح هم مصاحبه ها و مذاکره های مختلفی درباره این عملیات آزادسازی با رسانه ها داشت.
اهل سنت تشخیص داده اند که داعش شیعه و سنی نمی شناسد
این مستندساز با اشاره به اپیزود دوم مستند خود توضیح داد: چند روز بعد از مصاحبه با شیخ الصباح، به مناطق کردنشین به سراغ مردان اهل سنت کرد پیش مرگه رفتم و عمید آراس، یکی از فرماندهان آنها محور مستند من قرار گرفت. خوشبختانه اهل سنت تشخیص داده اند که داعش شیعه و سنی نمی شناسد و به همین دلیل علیه داعش متحد شده اند.
اسلام زاده به اپیزود سوم مستند خود که باعث مجروحیت وی در عراق شد، اشاره کرد و گفت: در اپیزود سوم قصدم این بود که خاتمه مستندم با عملیات آزادسازی تکریت همراه شود؛ بنابراین زمانی که به شهر العلم در هشت کیلومتری تکریت رسیدم، برنامه ریزی هایی با فرمانده نظامی آنجا بدین منظور داشتیم.
وی اضافه کرد: رائد ریسان یکی از فرماندهان نظامی آن منطقه در اپیزود سوم به عنوان راوی در مقابل دوربین من قرار گرفت و همان روز اول فیلمبرداری به ما اطلاع دادند که داعش به یکی از مناطق نفوذ کرده است. ما به آن منطقه عملیاتی رفتیم و حدود چند ساعت با نیروهای داعش درگیر بودیم. آنها تیراندازی های زیادی داشتند و افراد زیادی را از اهل سنت و نیروهای مبارز به شهادت رساندند.
بیشتر مراقب دوربینم بودم
کارگردان مستند «اهل سنت ایران» با توضیح چگونگی مجروحیت خود در این عملیات که شنبه هشتم فروردین ماه رخ داد، عنوان کرد: در همین زمان یک آرپیجی از طرف داعش به سمت ما پرتاب و منفجر شد و ترکش های آن به من و راوی مستند که جلوی دوربین بود، اصابت کرد. رائد ریسان از ناحیه سمت چپ صورت و کمر و من نیز از ناحیه کمر و صورت مورد اصابت ترکش ها قرار گرفتم.
اسلام زاده اضافه کرد: بعد از آن ابتدا به بیمارستان سامرا و بعد به بیمارستان بغداد منتقل شدم. بامداد سه شنبه ۱۱ فروردین حدود سه نصف شب هم به بیمارستان بقیه الله الاعظم در تهران انتقال پیدا کردم.
این مستندساز با اشاره به اینکه در زمان مجروحیت خود بیشتر مراقب فیلم ها و دوربینش بوده است، گفت: در این مدت خوشبختانه بیهوش نشدم و به همین دلیل بیشتر مراقب دوربینم بودم تا فیلم هایی که گرفته ام از بین نرود چون در بعضی از این عملیات ها امکانات لازم برای مجروحان فراهم نبود و خود مرا بر پشت وانت می انداختند و جابجا می کردند. کسی هم همراه من نبود و کار فیلمبرداری بر عهده خودم بود بنابراین در آن لحظات دوربین همه زندگی من بود.
فیلمبرداری حتی بعد از جراحت
وی ادامه داد: زمانی که مورد اصابت ترکش ها قرار گرفتم، باز هم دوربین را روشن کردم و تا جایی که توانستم از خودم، رائد ریسان و درگیری ها، فیلم گرفتم. داعشی ها هنوز تیراندازی می کردند و چند دقیقه طول کشید تا من توانستم دوربین را دوباره روشن کنم. البته میکروفون دوربین توسط یکی از همین ترکش ها کنده شده بود. با این حال من با خودم فکر کردم که باید این لحظات را ثبت کرد و یاد مستندهای شهید آوینی افتادم.
کارگردان مستند «اهل سنت ایران» درباره حضور خود در بیمارستان های عراق گفت: چند روزی که در عراق بودم، برایم هم دردناک و هم جالب بود. من یک شب در بیمارستان سامرا و دو شب در بیمارستان کاظمین بستری بودم و جوانان زیادی را دیدم که با دست و پاهای قطع شده به بیمارستان می آوردند. بنابراین فهمیدم که آزادسازی مناطقی از عراق و شکست داعشی ها با فداکاری جوانان بسیاری انجام گرفته است؛ جوانانی که شب تا صبح در بیمارستان ناله می کردند و مجروحیت من در کنار این همه جوان چیزی نبود.
اسلام زاده در ادامه درباره وضعیت فعلی خود توضیح داد: خوشبختانه در حال حاضر حالم خوب است و احتمالا تا چند روز آینده از بیمارستان بقیه الله الاعظم مرخص خواهم شد.
خارج کردن ترکش ها در صورت خطرناک بودن
وی با بیان اینکه هنوز پزشکان درباره خارج کردن ترکش های بدنش تصمیمی نگرفته اند، گفت: اگر برای پزشکان مشخص شود که این ترکش ها در نقاط حساس بدنم هستند، آنها را خارج می کنند. در حال حاضر یکی از ترکش ها در نزدیکی کلیه چپ قرار دارد و پزشکان هنوز در حال بررسی هستند که آیا ضرورت دارد آن را خارج کنند یا خیر که تا ۲۴ ساعت آینده مشخص می شود که چه تصمیمی خواهند گرفت.
این مستندساز در پایان درباره به نتیجه رساندن مستند خود نیز عنوان کرد: من با مهدی خوش نژاد که به زبان عربی هم مسلط است، صحبت کردم تا تدوین مستند را بر عهده بگیرد و بتوانیم تا حدود ۱۰ روز آینده مستند را به سرانجام برسانیم و هر چه زودتر آن را برای پخش آماده کنیم چون بعد از مجروحیت ما تکریت آزاد شد اما به هرحال قسمت نبود که تصاویر آن در فیلم من وجود داشته باشد.