سنندج- مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی کردستان عنوان کرد: از۱۲ فرودین مبارزه با آفت سن غلات در استان آغاز شده و تاکنون در بیش از هزار هکتار از مزارع گندم و جو سمپاشی انجام شده است.

محمد غفوری در گفتگو با خبرنگار مهر اظهارداشت: نخستین ریزش آفت سن غلات در ۲۳ اسفندماه سال گذشته در شهرستان کامیاران مشاهده شد ولی در این زمان به حد نرم مبارزه نرسیده بود و لذا سمپاشی هم صورت نگرفت.

وی عنوان کرد: سرد شدن هوا در اواخر اسفندماه سال ۹۳، منجر به متوقف شدن ریزش آفت سن در مزارع غلات استان شد.

وی با بیان اینکه میزان سطح مبارزه با آفت سن بستگی به وضعیت جمعیت این آفت دارد، اظهارداشت: از ۱۲،۱۳ فرودرین امسال مبارزه بر علیه افت سن در کامیاران شروع شد و تاکنون حدود یک هزار و ۱۳۰ هکتار از مزارع گندم این شهرستان بر علیه سن مادر سمپاشی شدند.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی کردستان اظهارداشت: سال زارعی گذشته ۱۹۱ هزار و ۵۰۰ هکتار از مزارع غلات بر علیه این افت سمپاشی شد و امسال نیز پیش بینی می شود در این حدود سمپاشی صورت گیرد.

بکارگیری ۹۳ نفر از کارشناسان کشاورزی در شبکه مراقبت بخش خصوصی

غفوری با اشاره به اینکه عملیات اکیپ بندی شبکه مراقبت بخش خصوصی و دولتی در استان آغاز شده است، بیان کرد: حدود ۹۳ نفر در شبکه مراقبت بخش خصوصی مشغول به فعالیت هستند.

وی ادامه داد: تعداد اعضای شبکه مراقبت بخش دولتی هم بستگی به وضعیت آفت سن در مزارع گندم و جو استان دارد اگر حالت طغیانی اتفاق بیافتد بی شک تعداد بیشتری از کارکنان جهاد کشاورزی استان درگیر مبارزه با این آفت خواهند شد.

غفوری از جذب تعدادی از فارغ التحصیلان بخش کشاورزی در شبکه مراقبت خبرداد و گفت: در اسفندماه سال گذشته آزمونی برای جذب تعدادی از اعضای سازمان نظام مهندسی کشاورزی استان در شبکه مراقبت برگزار شد.

وی بیان کرد: کارشناسانی که بیش از سه سال در شبکه مراقبت مشغول به فعالیت بودند در اولویت قرار داده شدند و ۲۵ نفر هم از طریق آزمون جذب این شبکه شدند.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی کردستان افزود: سال زراعی گذشته با ۱۳۴ کارشناس در شبکه مراقبت بخش خصوصی قرارداد منعقد شد و امسال این تعداد به ۹۳ نفر به دلیل کاهش اعتبار در نظر گرفته شده برای این بخش، کاهش یافت.

غفوری اعتبار اختصاص داده شده برای شبکه مراقبت بخش خصوصی در استان را ۳۵۳ میلیون تومان ذکر کرد و افزود: هدف از جذب فارغ التحصیلان بخش کشاورزی در قالب شبکه مراقبت نشان دادن توانایی این جوانان به کشاورزان است تا در سنوات آینده کشاورزان خود اقدام به بستن قرارداد با این افراد جهت تولید محصولات بیشتر و باکیفیت تر کنند.

وی اظهارداشت: در کشورهای پیشرفته کشاورزان خود به صورت مستقیم اقدام به انعقاد قرارداد با شرکت های خصوصی می کنند تا در مواقع لازم کارشناسان بخش کشاورزی مشاوره های لازم را به آنها در خصوص تولید محصول بهتر و سالم تر ارائه کنند.

وی بیان کرد: در کشور ما به دلیل ضعیف بودن کشاورزان از نظر مالی و هم چنین پایین بودن سطح اراضی کشاورزی دولت خود اقدام به بستن قرارداد و پرداخت هزینه های لازم بابت کارشناسی های مهندسین کشاورزی در شبکه مراقبت می کند.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی کردستان  ادامه داد: کارشناسان شبکه مراقبت به محض مشاهده وجود آفات و بیماری ها در مزارع و باغات استان آن را به سازمان جهاد کشاورزی اعلام می کنند و ما هم از طریق صداوسیما، مراکز خدمات بخش کشاورزی، دهیاری ها و شوراهای روستاهای سطح استان به کشاورزان اطلاع می دهیم.

غفوری عنوان کرد: کشاورزان بعد از اطلاع باید از مراکز معتبر و دارای مجوز اقدام به تهیه سمومی که از سوی کارشناسان مشخص و تعیین شده است کنند.

وی اظهارداشت: علاوه بر مبارزه با آفت سن گندم مبارزه با علف های هرز گندم هم در شهرستان کامیاران از اسفندماه شروع شده و تاکنون در ۲ هزار و ۲۰۰ هکتار از مزارع گندم بر علیه علف هرز پهن برگ و هزارو ۳۰۰ هکتار هم علف هرز نازک برگ سمپاشی شده است.

برچسب‌ها