ارومیه- مسئول ستاد استانی طرح احیای دریاچه ارومیه تثبیت وضعیت موجود دریاچه ارومیه را رویکرد سه سال اول برنامه جامع ۱۰ ساله احیای دریاچه دانست.

به گزارش خبرگزاری مهر، هادی بهادری در برنامه تلویزیونی گفتگوی ویژه خبری در خصوص ارزیابی برنامه های نجات بخشی در سال نخست اجرای این طرح اظهار داشت: طرح احیای دریاچه ارومیه برنامه جامع ۱۰ ساله ای است که رویکرد آن در ۳ سال نخست، تثبیت وضعیت موجود دریاچه است که با اقداماتی که انجام شد و با عنایت و لطف خداوند در بارش های فصلی سال گذشته، اهداف پیش بینی شده در سال اول محقق شده است.

وی انتشار ریزگردها و مخاطرات زیست محیطی ناشی از تبعات خشک شدن دریاچه ارومیه دانست و افزود: درصورت گسترش این کانونهای ریزگرد ها زندگی میلیون ها انسان ساکن در اطراف دریاچه با خطر جدی مواجه خواهد شد با شناسایی ۵ ناحیه تولید ریزگرد در شهرهای ارومیه، میاندوآب ، سلماس ، نقده و نوشین شهر، عملیات بیولوژیکی برای مهار و کنترل انتشار ریزگردها آغاز شده است.

معاون امور عمرانی استاندار آذربایجان غربی در ادامه سخنان خود با اشاره به نامگذاری سال جدید و تاکیدات مقام معظم رهبری به افزایش تعامل و همدلی میان مسئولین و مردم، اظهار داشت:از نخستین روزهای آغازبکار دولت یازدهم با تاکیدات ریاست محترم جمهوری برای احیای دریاچه ارومیه ستادی در سطح عالی از مسئولین اجرایی در کشور تشکیل شد که با جمع بندی طرح ها و تصویب ۱۰۱ پروژه اجرایی ، برنامه جامع احیای دریاچه آغاز شده است.

بهادری ادامه داد: با وجود مشکلات دولت در تامین اعتبارات و نقص در برخی از قوانین شاهد توفیقات مهمی درسال نخست بوده ایم که موجب افزایش خوشبینی متخصصان و مسدولین به احیای این دریاچه شده است که در صورت همکاری و همراهی مردم روند احیاء نیز تسریع خواهد شد.

اجرای سیستم آبیاری تحت فشار در ۱۷ هزار هکتار از اراضی کشاورزی آذربایجان غربی

وی مدیریت منابع آب وکاهش میزان مصرف آب در تمامی حوزه ها وممانعت از برداشت های غیر مجاز از منابع آب را از مهمترین مصادیق همدلی و همکاری مردم با خادمین خود درمجموعه دولت برای کمک به احیای دریاچه ارومیه عنوان کرد.

مسئول استانی ستاد احیای دریاچه ارومیه با تشریح آخرین وضعیت پروژه های احیای دریاچه ارومیه گفت:لایروبی انهار و رودخانه های متصل به دریاچه ارومیه با هدف جلوگیری ازهدر رفت آب ، رهسازی آب سدها برای کمک به شرایط تثبیت دریاچه ، آغاز عملیات تبدیل سیستم های آبیاری مزارع و باغات حاشیه دریاچه ارومیه به شیوه های مدرن ، تکمیل شبکه های فرعی آبیاری و تعیین حدود زمین های کشاورزی در قالب طرح کاداستر عمده فعالیتهای دستگاههای عضو ستاد احیای دریاچه ارومیه در سال گذشته بوده است و تاکنون نیز برای عملیاتی شدن طرح های مصوب این ستاد در استان در حدود ۵۸۰ میلیارد ریال اعتبار تخصیص یافته است.

بهادری افزود:مقابله با انتشار ریزگردها از طریق عملیات بیولوژیکی ، اجرای طرح بکاشت و ارائه آموزشهای اصلاح روشهای کاشت ، خاک ورزی و آبیاری در مزارع و اجرای سیستم آبیاری تحت فشاردر ۱۷ هزار هکتار از زمینهای کشاورزی و مدیریت مصرف آب در مزارع از دیگر برنامه های این ستاد در استان است که با تلاش دستگاههای اجرایی مسئول از نیمه دوم سال گذشته آغاز شده و در حال حاضر نیز در ادامه دارد.

برچسب‌ها