به گزارش خبرنگار مهر، روستاهای شهرستان عباس آباد در استان ماندران با مشکلات عدیده ای مواجه هستند که برخی از این مشکلات در قالب تور ده گردشی مسئولان رصد شد و اولین طرح ده گردشی برای تحقق شعار همدلی و همزبانی بین دولت و مسئولان در شهرستان عباس آباد کلید خورد.
عدم اجرای طرح هادی، مشکل امنیت، اجرای طرح پایش تصویری و مشکلاتی از جنس کمبود آب و امکانات اولیه از جمله مسائلی بود که در طرح ده گردشی مطرح شد.
روستای نارنج بندبن از جمله روستاهای گردشگری غرب مازندران بود که مقصد مسئولان شهرستان بود و رئیس شورای نارنج بندبن در حاشیه اجرای طرح ده گردشی مسئولان شهرستان در خصوص مشکلات روستا به خبرنگار مهر گفت: دراین روستا مجتمع مسکونی با مساحت ۱۶ هزارهکتار از سال۸۵ در حال ساخت است که تاکنون ۱۳۶ پروانه ساخت در آن صادر شده است.
سید مرتضی اشرفی اظهار داشت: متاسفانه هشت هزار متر مربع از مجتمع مسکونی در داخل بافت و مابقی در خارج از بافت قرار دارند که رفع این مشکل از جمله نیازهاست.
اشرفی اظهار داشت: زمین مدرسه سابق روستا چندین سال راکد مانده و شورا علاقمند به خرید دو هزار متر مربع از زمین آن را دارد تا برای طرح های عام المنفعه استفاده کند.
وی بیان داشت: می توانیم در این زمین خانه بهداشت ساخت، یا در آن کارهای فرهنگی و یا فضای ورزشی فراهم کرد.
رئیس شورای روستای گلوراز دیگر روستاهای بازدید شده نیز با بیان اینکه این روستا یکی از روستاهای نمونه در کشور است گفت: در این روستا تعریض معابر، پیاده روسازی، لایه برداری و خاک برداری با مشارک اهالی روستا صورت گرفته است.
حسن سنایی در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: گفت: این روستا جزو اولین روستای بود که با همکاری اهالی از اول خیابان اصلی تا انتهای آن عقب نشینی را برای اجرای طرح هادی صورت دادند.
روستای چیساء از دیگر روستاهایی بود که در طرح ده گردشی مورد بازدید قرار گرفت و در این بازدید ساختمان نگهبانی آن نیز افتتاح شد. رئیس شورای اسلامی روستای چیساء به خبرنگار مهر گفت: امنیت یکی از موضوعات اصلی در روستاها است که در این ساختمان سیستم پایش تصویری و دوربین مداربسته کار گذاشته شده است.
کلاری افزود: این ساختمان در مدت دو ماه وبا اعتبار ۳۰ میلیون تومان ساخته شد و سه نگهبان به طور شبانه روزی از روستا محافظت می کنند.
بخشدار کلارآباد نیز در حاشیه بازدید از روستای چارز گفت: به دلیل برخی از مشکلات نتوانستیم خیابان اصلی و فرعی را برای اجرای طرح هادی عقب نشینی کنیم و مشکل شبکه ای خط لوله آب در این روستا وجود دارد.
جعفری در خصوص پارک بوستان یالبندان نیز افزود: این پارک که در سال گذشته طبق حکم قانون به این روستا الحاق شد، و بنا داریم بوستانی که شامل زمین والیبال، مینی فوتبال، سالن سرپوشیده ورزشی، آلاچیق وسرویس بهداشتی احداث کنیم.
وی افزود: این روستا از پتانسیل بالای برخوردار است و همکاری خوبی بین شورا، دهیار واهالی روستا وجود دارد.
سید امیر حسینی جو فرماندار عباس آباد در پایان بادید ده گردشی به خبرنگار مهر گفت: بزرگترین اقدام دولت این بود که مدیریت روستاها رابه خود آنان واگذار کرده است و باید با همکاری هم در بخش زیر ساختها به دولت کمک کنیم ومی توانیم آنرا فرهنگ سازی کنیم.
وی خاطر نشان کرد: ما دنبال نقد کارشناسی هستیم و دنبال تعریف نیستیم و براساس نقد درست برنامه ریزی می کنیم که این از خصوصیات کشور ماست.
سید امیر حسینی جو فرماندار عباس آباد با بیان اینکه اولین ده گردی را درسال ۹۴ از بخش کلارآباد آغاز کردیم گفت: در این بازدید از روستاهای نارنج بندین، گلور، چیساء، چارز، یالبندان ویالبندانسرا دیدن کردیم.
فرماندارعباس آباد افزود: روستاهای منطقه باید تقویت شوند و دهیاران درآمدهای بدست آمده را باید در همان روستا هزینه کنند.
وی با بیان اینکه دهیاران باید در آسفالت معابر و بهینه سای شبکه های آب، برق و گاز همت بیشتری بخرج دهند، بیان کرد: با بازدید در روستاها و شناسایی درست مشکلات آنان می توان آنها را اولویت بندی و رفع کرد.
فرماندار عباس آباد به طرح پایش تصویری روستاها برای ارتقای امنیت اشاره و اضافه کرد: در حال حاضر ۱۱ دوربین برای شهرستان عباس آباد در نظر گرفته شده که تاکنون ۵۰ درصد آن نصب شده و این دوربین ها علاوه برامنیت در کنترل ترافیک هم نقش مهمی دارند.
همچنین حجت الاسالم سورتچی امام جمعه کلارآباد گفت: با توچه به شعار سال، همدلی وهمزبانی بسیار مناسب است و نیازهای جامعه را باید به درستی دید و برای تکمیل دین، محبت نیاز است با دل و زبان، دولت و ملت را همراهی کنید تا از کل ایمان خود محافظ کنید.
شهرستان عباس آباد با بیش از ۵۰ هزار نفر جمعیت در غرب استان مازندران واقع شده است.