مراکز تخصصی حوزه‌های علمیه در استان‌های مختلف کشور از میان داوطلبان رشته‌های تخصصی سطح دو و سه دانش‌پژوه می‌پذیرند.

​حجت‌الاسلام مجتبی کلباسی مسئول امور مراکز تخصصی حوزه‌های علمیه در گفتگو با خبرنگار مهر به تشریح جزئیات پذیرش متمرکز رشته‌های تخصصی سطح ۲ (کارشناسی) و سطح ۳ (کارشناسی ارشد) ویژه برادران حوزه‌های علمیه سراسر کشور مربوط به سال تحصیلی ۹۵-۱۳۹۴پرداخت.

به گفته وی در این دوره از آزمون مراکز تخصصی ۲۸ رشته گرایش و مرکز تخصصی در سطح دو و ۶۹ رشته گرایش و مرکز در سطح سه پذیرش دارند.

مسئول امور مراکز تخصصی حوزه‌های علمیه گفت: در سال جدید آموزشی مراکز تخصصی حدود ۳ هزار نفر پذیرش می‌شوند که از این تعداد هزار و ۶۰ طلبه در سطح دو و هزار و ۹۳۶ طلبه در سطح سه خواهند بود.

به گفته حجت‌الاسلام کلباسی، آخرین مهلت برای ثبت‌نام در این آزمون ۲۵ فروردین ماه سال ۹۴ است و آزمون این دوره روز جمعه ۱۸ اردیبهشت به صورت متمرکز در ۱۳ استان کشور برگزار می‌شود.

شرایط پذیرش

وی دارابودن اتمام سطح یک برای شرکت در آزمون مقطع سطح دو و دارابودن اتمام سطح دو برای شرکت در آزمون مقطع سطح سه را یکی از شرایط داوطلبان ذکر کرد و افزود: طلاب متقاضی تحصیل در رشته‌های تخصصی که مشغول به تحصیل در پایه ۶ یا ۹ هستند مشروط به ارائه گواهی مبنی بر اتمام سطح یک یا دو حداکثر تا آغاز نیم سال دوم تحصیلی مجاز به شرکت در آزمون رشته تخصصی سطح بالاتر و تحصیل در آن هستند.

عدم منع قانونی از ادامه تحصیل، حداکثر سن برای سطح دو ۳۰ سال و برای سطح سه ۳۴ سال (سنوات پایه‌های بالاتر از سطح ۱ و ۲ به حداکثر سن افزوده می‌شود ولی حداکثر سن در سطح ۲ از ۳۴ سال و در سطح سه از ۳۸ سال بیشتر نباشد.)، کسب امتیاز لازم در آزمون ورودی و مصاحبه علمی و اقدام به ثبت‌نام پس از پذیرفته‌شدن نهایی در واحدهای آموزشی تخصصی از دیگر شرایط داوطلبان است.

به گفته حجت‌الاسلام کلباسی نتایج آزمون کتبی حداکثر ۳ هفته پس از برگزاری آزمون توسط معاونت آموزش و امور حوزه‌ها به مدیریت‌های استانی و واحدهای آموزشی تخصصی ابلاغ و پس از هماهنگی با واحدهای آموزشی به داوطلبان اعلام خواهد شد.

فهرست مهمترین مراکز تخصصی حوزوی

* مرکز تخصصی تفسیر و علوم قرآن با اشراف آیت‌الله العظمی مکارم شیرازی در سطح دو رشته علوم اسلامی با گرایش تفسیر و علوم قرآن و سطح سه رشته تفسیر و علوم قرآن پذیرش می‌کند. همچنین مرکز تخصصی شیعه‌شناسی وابسته به این مرجع تقلید در استان‌های قم و البرز هر یک در سطح سه رشته شیعه شناسی دانش پژوه می‌پذیرند.

* مرکز تخصصی اسراء وابسته به آیت‌الله العظمی جوادی آملی در سطح سه رشته تفسیر و علوم قرآن ۳۶ طلبه دارای شرایط را پذیرش می‌کند.

* مرکز تخصصی کلام اسلامی با اشراف آیت‌الله العظمی سبحانی نیز در سطح دو رشته علوم اسلامی با گرایش کلام اسلامی و سطح سه رشته‌های کلام مقارن و بررسی کلامی ادیان و فرق با گرایش نقد وهابیت اعلام پذیرش کرد.

* موسسه آموزش عالی حوزوی اصفهان وابسته به آیت‌الله العظمی مظاهری نیز در سطح دو رشته‌های علوم اسلامی با گرایش تفسیر و علوم قرآن، علوم اسلامی با گرایش تاریخ اسلام، علوم اسلامی با گرایش علوم حدیث، علوم اسلامی با گرایش فلسفه اسلامی، علوم اسلامی با گرایش تبلیغ، علوم اسلامی با گرایش کلام اسلامی و علوم اسلامی با گرایش حقوق خصوصی و در رشته‌های سطح سه تفسیر وعلوم قرآن، شیعه شناسی، مهدویت، مذاهب اسلامی، تاریخ تشیع، فلسفه اسلامی، تبلیغ، کلام مقارن، نهج البلاغه، مدرسی ادبیات عربی، حقوق جزا و جرم شناسی و حقوق خصوصی از میان داوطلبان پذیرش می‌کند.

* مرکز تخصصی حقوق و قضای اسلامی با اشراف آیت‌الله مقتدایی رئیس شورای عالی حوزه‌های علمیه در سطح دو رشته علوم اسلامی با گرایش حقوق و قضای اسلامی و سطح سه رشته‌های حقوق خصوصی و حقوق جزا و جرم‌شناسی اعلام پذیرش کرد.

* مرکز تخصصی امامت اهل بیت(ع) وابسته به آیت‌الله سید علی میلانی در سطح سه رشته امامت اهل بیت(ع) اعلام پذیرش کرد.

* مرکز تخصصی دارالهدی وابسته به آیت‌الله محمد ناصری در سطح سه رشته اخلاق و تربیت اسلامی و مرکز تخصصی حضرت مهدی(عج) وابسته به حجت‌الاسلام محسن قرائتی نیز در سطح سه رشته مهدویت اقدام به پذیرش طلاب می‌کند.

* مرکز تخصصی نهج البلاغه وابسته به آیت‌الله دین‌پرور در سطح سه رشته نهج البلاغه و موسسه آموزش عالی خاتم النبیین وابسته به حجت‌الاسلام محسن وحید خراسانی در سطح دو رشته علوم اسلامی با گرایش تبلیغ و سطح سه رشته‌های بررسی کلامی فرق و ادیان با گرایش نقد تصوف، بررسی کلامی فرق و ادیان با گرایش نقد مسیحیت، بررسی کلامی فرق و ادیان با گرایش نقد وهابیت و بررسی کلامی فرق و ادیان با گرایش نقد فرق انحرافی دانش پژوه می‌پذیرند.

* مرکز تخصصی ائمه اطهار(ع) وابسته به آیت‌الله فاضل لنکرانی در سطح سه رشته مذاهب اسلامی، مرکز تخصصی امیرالمومنین اهواز وابسته به آیت‌الله موسوی جزایری در سطح سه رشته‌های شیعه‌شناسی، تفسیر و علوم قرآن و فلسفه اسلامی و همچنین مرکز تخصصی علامه امینی تبریز وابسته به آیت‌الله مجتهد شبستری در سطح دو رشته علوم اسلامی با گرایش کلام اسلامی و سطح سه رشته‌های شیعه شناسی و کلام مقارن دانش پژوه می‌پذیرند.

* موسسه آموزش عالی امام خمینی شیراز وابسته به آیت‌الله ایمانی در سطح دو رشته‌های علوم اسلامی با گرایش تبلیغ وعلوم اسلامی با گرایش کلام اسلامی و در سطح سه رشته‌های کلام مقارن، تاریخ تشیع و تفسیر و علوم قرآن پذیرش دارد.

* موسسه آموزش عالی حوزوی امام رضا(ع) تهران وابسته به آیت‌الله رشاد در رشته‌های سطح دو علوم اسلامی با گرایش تفسیر و علوم قرآن، علوم اسلامی با گرایش کلام اسلامی و علوم اسلامی با گرایش حقوق و قضای اسلامی و در رشته‌های سطح سه تفسیر و علوم قرآن، کلام مقارن، حقوق خصوصی و حقوق جزا و جرم شناسی دانش پژوه می‌پذیرد.

* مرکز تخصصی علامه رفیعی در قزوین که وابسته به آیت‌الله باریک بین است، در سطح دو رشته علوم اسلامی با گرایش کلام اسلامی و سطح سه رشته کلام مقارن و مرکز تخصصی مهدویت شعبه خراسان رضوی وابسته به حجت‌الاسلام قرائتی در سطح سه رشته مهدویت از میان داوطلبان علاقه مند پذیرش می‌کنند.

به گزارش مهر، موسسات و مراکز تخصصی همچون آموزش عالی امام حسن عسکری(ع) آمل، آموزش عالی قاسم‌ ابن الحسن تهران، آموزش عالی حوزوی امام رضا(ع) تهران، مرکز تخصصی ولیعصر(ع) بناب، مرکز تخصصی توحید بابل، مرکز کلام آیت‌الله یثربی کاشان، مرکز تخصصی کلام شهرکرد، مرکز تخصصی مهدویت همدان و... از دیگر مراکز جذب طلاب در رشته‌های تخصصی هستند.

آخرین مهلت ثبت نام

علاقمندان به شرکت در این آزمون تا ۲۵ فروردین ۹۴ فرصت دارند برای کسب اطلاع بیشتر از رشته‌ها، شرایط و منابع امتحانی و دریافت دفترچه راهنما به سایت WWW.HOWZEH.ORG مراجعه کنند.

در حال حاضر هزار و ۳۶ طلبه در سطح دو، دو هزار و ۴۱۶ طلبه در سطح سه و ۳۹ طلبه علوم دینی در سطح چهار رشته‌های تخصصی حوزه‌های علمیه مشغول به تحصیل هستند.

تاکنون هزار و ۹۵۰ طلبه در سطح دو، سه هزار و ۱۲۰ طلبه در سطح سه و ۹۱۳ طلبه در سطح چهار از مراکز تخصصی حوزه‌های علمیه دانش آموخته شده‌اند.