به گزارش خبرگزاری مهر، حجت الاسلام فرجام در مراسم افتتاح فاز نخست مدرسه علمیه تخصصی امیرالمومنین (ع) بیرجند اظهار کرد: سند چشم انداز حوزه علمیه خراسان امسال تدوین و به محضر مقام معظم رهبری تقدیم شد و برنامه ۵ ساله اول بر اساس این سند در حال تدوین است.
وی افزود: سند چشم انداز حوزه علمیه خراسان رسالت محور است یعنی سند چشم انداز مركز مدیریت نیست بلكه سند حوزه و روحانیت میباشد؛ بنابراین همه كسانی كه در عرصه تبلیغ، تحقیق، آموزش و پژوهش نقش دارند باید در اجرایی شدن این سند به میدان بیایند.
مدیر حوزه علمیه خراسان با تاكید بر اینكه توسعه كمی و كیفی حوزه های علمیه شهرستان ها از رسالت هایی است كه بر عهده مركز مدیریت گذاشته شده و مقام معظم رهبری در سفر به خراسان شمالی این امر را بیان فرمودند كه مركز مدیریت موظف است كه در زمینه كمی و كیفی حوزه های علمیه شهرستان ها كار كند، اظهار داشت: خوشبختانه در این ۱۰ سال اخیر در ساخت و ساز فضای فیزیكی آمار خوبی داریم و به طور مثال ۱۷ مدرسه نوسازی و ۴۰ مدرسه علمیه نیز تعمیر و توسعه یافتهاند.
وی با اشاره به اهمیت فعالیت های سخت افزاری و نرم افزاری در حوزه علمیه، یادآور شد: كار مركز مدیریت و طلاب و فضلای نقش آفرین امروز سنگین است.
مدیر حوزه علمیه خراسان با اعلام این مطلب كه این حوزه امروز در فعالیت های قرآنی كه مورد تاكید مقام معظم رهبری است حرف اول را می زند، گفت: یك طلبه از زمان ورودش در پایه یك تا ۱۰ حدود ۱۲۰۰ ساعت برنامه درس قرآنی دارد.
وی افزود: امسال رتبه اول و دوم رشته حفظ قرآن در مسابقات كشوری در تبریز از آن حوزه علمیه خراسان بوده است و سال گذشته نیز در رشته های تلاوت و مسابقانی مانند جشنواره علامه حلی، حوزه علمیه خراسان افتخار كسب كرده است.
رسالت حوزویان؛ حفظ همدلی و همزبانی
حجتالاسلام فرجام با بیان این مطلب كه در جهانی قرار داریم كه آنچه روحانیت شیعی به عنوان یك ایده مطرح و نمونه عملی آن را در ایران پیاده كرده است، از طرف بخش وسیعی از مردم استقبال شده و از سوی دیگر از طرف دشمنان مورد هجمه بسیار سنگینی قرار گرفته است، ابراز داشت: دو بخش حفظ همدلی و همزبانی در فضای كشور و نیز ابلاغ پیام قرآن و دین به دنیا رسالت حوزویان را سنگین كرده كه به عنوان راهبردهای اساسی از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی تدوین شده است.
وی در ادامه با بیان اینكه اگر رهبران عالی مقام و درجه یك جامعه دغدغه مند باشند، یك امر طبیعی است، گفت: در جای جای قرآن به گونهای سخن گفته شده كه در زمان پیامبر (ص) نوعی نگرانی برای سرنوشت امت بیان شده است كه می توان به آیه ۳۸ سوره محمد اشاره كرد كه می فرماید: «وَإِن تَتَوَلَّوْا یسْتَبْدِلْ قَوْمًا غَیرَكُمْ ثُمَّ لَا یكُونُوا أَمْثَالَكُمْ»
مدیر حوزه علمیه خراسان با اشاره به اینكه در آخر سوره توبه دو آیه وجود دارد كه در آیه نخست به پیامبر و تلاش های بی وقفه او اشاره شده و بلافاصله بحث از بازگشت و روی گردانی مردم از ایشان و دلداری و كفایت بودن خدا برای پیامبر مطرح می شود، اضافه كرد: همچنین قرآن در آیه ۱۴۴ آل عمران می فرماید: «وَمَا مُحَمَّدٌ إِلاَّ رَسُولٌ قَدْ خَلَتْ مِن قَبْلِهِ الرُّسُلُ أَفَإِن مَّاتَ أَوْ قُتِلَ انقَلَبْتُمْ عَلَى أَعْقَابِكُمْ وَمَن ینقَلِبْ عَلَىَ عَقِبَیهِ فَلَن یضُرَّ اللّهَ شَیئًا وَسَیجْزِی اللّهُ الشَّاكِرِینَ» كه خدای متعال آنچه در سال ۱۱ هجری اتفاق افتاد را در سال سوم هجری در جریان جنگ احد هشدار می دهد.
وی در ادامه با تاكید بر اینكه در فضای امروز دنیا با ما تعارف ندارند، مثال زد: فضای امروز یمن را ببینید كه به محض اینكه دیدند روزنه ای گشوده شده كه به نفع منافع استكبار نیست، چه وضعی ایجاد كرده اند و یا در لبنان كه منطقه جبل عامل با وجود فقهیان و عالمان برجسته در تاریخ شیعه درخشیده و در عرصه های مختلف فقه، رجال، حدیث، كلام و... نقش آفریده است، چه شرایطی را برای شیعیان آن به وجود آورده اند و در عراق و سوریه نیز اوضاع را مشاهده می كنید كه چگونه می باشد.
حجت الاسلام فرجام تاكید كرد: امروز رسالت حوزه و روحانیت حفظ همدلی و همزبانی نظام و مردم است.
تحصیل ۲۰ هزار طلبه در حوزه خراسان
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به سرانه مطالعه در كشور و استان های خراسان رضوی و جنوبی، ابراز داشت: با عنایت به اینكه حوزه علمیه خراسان، ۲۰ هزار طلبه دارد می طلبد كه با وجود امكانات و بستر فراهم شده در نظام جمهوری اسلامی، نسبت به مطالعه كوشش و اهتمام بیشتری داشته باشند.
مدیر حوزه علمیه خراسان با تاكید بر اینكه اگر جوان امروز بخواهد پای انقلاب بایستد باید همان جوان آرمان خواه دهه ۶۰ باشد كه با آموزه های روحانیت و حوزه و در راس آن امام با دشمن جنگید كه اتفاقا جنگش هم فرهنگ بود، تصریح كرد: امروز اگر بخواهیم فضای همدلی و همزبانی داشته باشیم و آسیب های اخلاقی و رفتاری در جامعه مسئله ساز نشود، روحانیت باید مسائل و آموزه های دینی را به درون جامعه بكشانند.
گفتنی است در این مراسم از ۴۰ نفر از برترین های آموزشی و پژوهشی نمایندگی حوزه علمیه خراسان جنوبی تقدیر شد.