به گزارش خبرنگار مهر، هوشنگ بازوند ظهر امروز شنبه در نشست با نمایندگان بانوان دستگاه های اجرایی اظهار داشت: در لرستان مشکل کمتر توسعه یافتگی وجود دارد که مشکلات زیادی به وجود آورده است.
وی به اهمیت وجود فضای نقد منصفانه در استان اشاره و عنوان کرد: اگر فضای نقد منصفانه در استان جا بیفتد یکی از موانع توسعه برداشته می شود چراکه در سال های اخیر و در دولت تدبیر و امید فضای نقد راحت تر شده است.
استاندار لرستان با بیان اینکه فضای نقد منصفانه فقر مطالبه گری را ازبین می برد ادامه داد: فقر مطالبه گری گاه برای توسعه جای فکر و پول را عوض می کند، منافع شخصی را به منافع مردم ترجیح می دهد و توسعه بیل و کلنگی را به دنبال خواهد داشت.
مشارکت زنان در بخشهای مختلف لرستان کم است
بازوند در بخش دیگری از سخنان خود بر لزوم مشارکت همه اقشار در توسع استان تاکید و تصریح کرد: می پذیریم که مشارکت زنان در بخشهای مختلف استان کم است و به دنبال جبران این موضوع هستیم.
وی با اشاره به اینکه مقام معظم رهبری یک رهنمود بسیار حکیمانه تحت عنوان همدلی و همزبانی دولت و ملت داشتند افزود: این شعار بسیار عمقی و دارای گشتوانه کارشناسی است.
وی ادامه داد: در بعد سیاسی - اجتماعی برای تحقق شعار سال باید دو انتخابات پیش رو در سال ۹۴ را با استفاده از این رهنمود خوب برگزار کنیم و صحبت مقام معظم رهبری مبنی بر رعایت کردن حق الناسی که در آرای مردم وجود دارد به عنوان یک دستور سرلوحه کار ماست.
استاندار لرستان با بیان اینکه شعار سال برای استان رمز موفقیت، برای کشور یک فرصت بی بدیل و برای دشمنان مایه یاس و ناامیدی است خاطرنشان کرد: در بعد اقتصادی رئیس جمهور بر شتاب رونق اقتصادی تاکید داشتند که مستلزم که تغییرات و زیرساخت هایی است که تاحدودی فراهم شده اند.
پایه و اساس رونق اقتصادی لرستان خودباوری است
بازوند پایه و اساس رونق اقتصادی استان را خودباوری دانست وبیان داشت: در استان ما باید خودمان مشکلاتمان را حل کنیم آن زمان است که گامی به سمت توسعه برمی داریم و برای آن نیازمند تولید ثروت هستیم که تولید ثروت مستلزم سرمایه گذاری است.
وی به ضعیف بودن فرهنگ کار و لزوم تقویت آن در استان اشاره کرد و افزود: فرهنگ کار پارامتر بزرگی است و نقش بانوان در این امر بیشتر از آقایان است چرا که زنان باید از کودکی فرهنگ کار و خودباوری را به کودکان خود بیاموزند تا مقاوم و توسعه گرا باشند.
استاندار به پیروزی در مذاکرات هسته ای اشاره کرد و ادامه داد: دکتر روحانی بسیار دقیق به تحقق شعارهای خود پرداخت و ما این پیروزی را مدیون حمایت های بی نظیر مقام معظم رهبری می دانیم، این پیروزی گفتمان ایران در برابر شش قدرت بزرگ جهان بود که شهدای دانشمند ما نیز قدم های بسیار بزرگی برداشتند و پشتوانه ما بودند.
شورای راهبردی لرستان تشکیل می شود
بازوند سال ۹۳ را سال خوبی ارزیابی و عنوان کرد: تا حدودی ظرفیت های استان که باعث نگرانی مردم و شکاف بین مردم و دولت شده بود احیا شد.
وی به تهیه سند چشم انداز توسعه تا افق ۱۴۰۴ برای لرستان اشاره و خاطرنشان کرد: سندهای بخشی نشات گرفته از این سند خواهند بود و از بانوان فرهیخته تقاضا می کنیم پیشنهادات و انتقادات خود را در خصوص این سند ارائه دهند.
استاندار بر افزایش صادرات غیرنفتی تاکید کرد و ادامه داد: محصولات و کالاهای خوبی در استان وجود دارد که نیازمند یک بسته بندی خوب و بازریابی مناسب است.
وی بیان داشت: میزان صادرات غیرنفتی استان در سال ۹۲ حدود ۵۰ میلیون دلار و در سال۹۳ نزدیک به ۷۰ میلیون دلار بوده ولی برای سال ۹۴ یک گام بلند برداشتیم که در این سال به ۲۸۰ میلیون دلار برسیم که این مستلزم یک همکاری جدی و حمایت، جذب و تشویق بخش خصوصی است.
بازوند به تشکیل شورای راهبردی استان در سال۹۴ اشاره و تصریح کرد: در این شورا از همه اقشار از جمله رسانه ها و مطبوعات، هنرمندان، فرهنگیان و... چند نفر خواهند بود که زیر مجموعه هایی در ۹ کمیته دارند و علاوه بر اینکه بانوان اعضای آن کمیته ها هستند و یک کمیته خاص تحت عنوان کمیته بانوان نیز در نظر گرفته شده است.
عملیات اجرایی کارخانه لاستیک سازی آغاز می شود
وی افزود: کارخانه لاستیک مصوب هیات دولت بوده و با تولید ۵۰ هزار تن لاستیک و ایجاد اشتغال برای بالغ بر دو هزار نفر عملیات اجرایی آن در سال ۹۴ آغاز می شود.
استاندار به توسعه صنعت گردشگری در استان اشاره کرد و گفت: به دنبال این هستیم که لرستان از حالت معبر خارج شده و به مقصد گردشگری تبدیل شود و اگر قرار است صنعت گردشگری در رونق اقتصاد لرستان تاثیر بگذارد باید یک پایداری برای این صنعت شکل دهیم که البته مستلزم سرمایه گذاری بسیار زیاد است.
بازوند به ظرفیت های خوب کشاورزی استان اشاره کرد و بیان داشت: از این ظرفیت ها نتوانستیم به خوبی استفاده کنیم و بسیاری از کشاورزان استان به صورت سنتی و معیشتی کار می کنند و باید به کشاورزی صنعتی و اقتصادی برسیم.
وی با اشاره به آبی شدن هشت هزار هکتار از اراضی دیم استان در سال ۹۳ افزود: در دستور کار داریم که این رقم در سال ۹۴ به ۱۲ هزار هکتار برسد.
بازوند گفت: همچنین به دنبال این هستیم که سالانه ۱۱ هزار هکتار از سیستم آبیاری سنتی را به آبیاری مکانیزه تبدیل کنیم که ۸۵ درصد این هزینه ها را دولت پرداخت می کند که به طور قطع آبیاری مکانیزه بهره وری را بالا می برد و می تواند راهکاری برای کاهش تبعات خشکسالی باشد.
تعریف ۱۰ پروژه در حوزه عمران شهری
استاندار به توسعه کشت گلخانه ای در سال۹۴ اشاره کرد و ادامه داد: همچنین مشاوره و دخالت دانشگاهیان در توسعه استان را نادیده نگرفتیم و یک شورای هم اندیشی به ریاست رئیس دانشگاه لرستان داریم.
بازوند به چند پروژه خوب در بحث عمران شهری در سال۹۳ اشاره کرد و گفت: برای سال۹۴ نیز ۱۰ پروژه خیلی خوب به خصوص در خرم آباد تعریف شده است.
وی افزود: سرعت بخشیدن به روند کار احداث برج های دوقلو و همچنین واگذاری کار ساماندهی رودخانه خرم آباد به وزارت راه و شهرسازی که امسال حداقل سه کیلومتر آن اجرایی شود و در کنار آن ساماندهی پل شاپوری نیز در دستور کار است.
استاندار لرستان در پایان به بازسازی مسیر جاده پارک شریعتی تا فرودگاه خرم آباد اشاره و خاطرنشان کرد: این مسیر یک محور ویژه است ولی لازمه آن مشارکت بخش خصوصی است که ما یک امتیاز ویژه قائل خواهیم شد برای افرادی که مشارکت کنند.