قم - مسئله سیم‌کارت‌های مفقودی و عدم سوزاندن آن موجب شده تا برخی از افراد بی‌خبر از همه جا در مظان اتهاماتی قرار گیرند که هرگز در انجام آن مشارکتی نداشته‌اند.

به گزارش خبرنگار مهر، ماجرا از سرقت یک گوشی و استفاده سارق از سیم‌کارت مفقود شده شروع شد تا سارق با استفاده از سیم‌کارت و برقراری تماس با گوشی مفقود شده مورد ردیابی قرار گرفته و نیروی انتظامی با استفاده از سریال گوشی شماره تلفن و صاحب سیم‌کارت را مورد شناسایی قرار دهد.

صاحب سیم‌کارت که از همه جا بی‌خبر بود به کلانتری احضار شد و در مظان اتهام سرقت گوشی تلفنی قرارگرفت که هرگز نه گوشی و نه صاحب آن را ندیده است و اینجاست که با دیدن شماره مفقود شده خود به سهل انگاری که در عدم سوزاندن سیمکارت مرتکب شده پی برده و حال باید ثابت کند که سیم‌کارت وی مفقود شده و او نقشی در این سرقت نداشته است.

با توجه به این موضوع آنچه مورد اهمیت است این مطلب است که اگر این فرد برای باطل کردن خط خود که در نیم ساعت امکان پذیر بود اقدام می‌کرد شاید لازم نبود امروز وقت زیادی را برای اثبات بی‌گناهی خود صرف کند و این داستانی است که ممکن است برای افراد زیادی در جامعه رخ داده باشد که به علت سهل انگاری اقدام به سوزاندن سیم‌کارت‌های مفقودی خود نمی‌کنند و یا در این زمینه با تعلل اقدام می‌کنند.

همین سهل انگاری‌ها باعث شده تا امروز صد‌ها سیم‌کارت مفقودی و بدوم نام در جامعه دست به دست شده و در هنگام بروز جرم صاحب اصلی سیم‌کارت در مظان اتهام قرار گیرد.

استفاده از سیم‌کارت‌های بدون هویت در قتل و کلاهبرداری

غلامرضا داداش زاده معاون نظارت سازمان تنظیم مقررات که چندی قبل گفته‌های خود را با رسانه‌ها مطرح کرده گفته است که این سیم‌کارت‌ها جهت اقدامات خلاف از جمله کلاهبرداری و قتل نیز استفاده شده است.

در این باره سرهنگ مهدی قدمی رئیس پلیس آگاهی استان قم در گفتگو با خبرنگار مهر، با بیان اینکه آمار دقیقی در استان قم پیرامون سیم‌کارت‌های بی‌نام و مفقود شده وجود ندارد این مطلب را یکی از معضلات جامعه عنوان کرد.

وی در ادامه به چند پرونده‌ای که در این زمینه در استان شکل گرفته است اشاره کرد و ابراز داشت: اقدام به زورگیری از طریق برقراری تماس تلفنی، تهدید، دزدی و کلاهبرداری از جمله پرونده‌هایی است که با شناسایی خط‌ های تلفن مشخص شده صاحبان این خط‌ ها بعد از مفقود شدن سیم‌کارت، اقدام به سوزاندن آن نکرده‌اند و مجرمین بعد از یافتن خط‌ ها از آن جهت مزاحمت و و وقوع جرم استفاده کرده‌اند.

شناسایی باند سرقت در قم با ۲۰۰ سیم‌کارت

رئیس پلیس آگاهی استان قم که بر لزوم سند دار کردن سیم‌کارت‌های به فروش رسیده توسط افراد و همچنین سوزاندن سیمکارت‌های مفقود شده تأکید دارد بیشتر سیم کارت‌های مفقودی و مورد سوء استفاده قرار گرفته شده سیم‌کارت‌های اعتباری هستند که در بازار به راحتی خرید و فروش می‌شوند.

وی در این زمینه به باند سرقتی اشاره کرده که با ۲۰۰ سیم‌کارت شناسایی شدند که بعد از شناسایی این باند مشخص شده که برخی از این سیم‌کارت‌ها مفقود شده بوده که صاحبان آن اقدام به اطلاع رسانی و سوزاندن آن نکرده‌اند.

سرهنگ قدمی در پایان از مردم درخواست کرد در صورت مفقود شدن سیمکارت‌های خود بالافاصله اقدام به سوزاندن آن کنند تا دچار دردسرهای احتمالی نشوند.

در هر حال با توجه به جرم‌های مختلفی که با استفاده از خط‌ ها و سیم‌کارت‌های مختلف انجام شده به نظر می‌رسد سوزاندن سیم‌کارت بعد از مفقود شدن اولین اقدامی است که باید انجام گیرد تا از وقوع اتفاقات بعدی جلوگیری شود.