بندرعباس - مدیرعامل آب منطقه ای هرمزگان با اشاره به کم آبی در این استان گفت: اگر الگوی مصرف آب اصلاح نشود بحران آب جدی خواهد بود.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی آب منطقه ای هرمزگان، محمد باقر حیدری گفت: با کسر حجم مرده سد استقلال میناب، تنها هفت میلیون و ۳۰۰ هزار متر مکعب حجم مفید باقی می ماند که برای تامین آب شرب فقط کفایت حداکثر دو ماه را می کند.

حیدری اظهار کرد: با توجه به بارشهای انجام شده در سال جاری متاسفانه وضعيت ذخيره آب در سد استقلال كه تأمين كننده اصلی آب شرب شهرهای بندرعباس - خمير و روستاهای منطقه است هم اكنون ۴۹ ميليون و ۳۰۰ هزار متر مكعب است كه از اين ميزان ۴۲ ميليون حجم مرده تلقی می شود.

وی با بیان اینکه ذخيره آب در سد استقلال كفايت حداكثر دو ماه را می کند افزود: با كسر حجم مرده اين سد تنها هفت ميليون و ۳۰۰هزار متر مكعب حجم مفيد باقی می ماند كه براي تامين آب شرب فقط كفايت حداكثر دو ماه را می کند .

حيدری با اشاره به طرح های اضطراری تامین آب گفت: تعداد ۱۲حلقه چاه حفاری و در حال آزمايش پمپاژ است كه با بهره برداری حداكثر ۴۰ ليتر آب از هر حلقه به منظور حفظ تعادل در تغذيه و تخليه دشت مذكور بوده و می توان جمعا حدود ۵۰۰-۴۸۰ ليتر برداشت کرد.

وی اضافه کرد: همچنین تعداد هفت حلقه چاه در ميناب و نيان مجدداً تجهيز و آماده بهره برداری هستند كه حدود ۲۴۰ ليتر جمعا قابل استحصال خواهد شد.

حيدری خاطرنشان کرد: از دیگر طرح های اضطراری تامین آب در استان، بهره برداری از آب نشتی سد مخزني شميل كه پيش بينی می شود حداكثر ۶۰۰ ليتر در ثانيه قابل استحصال، است.

وی به راه اندازی و آماده بهره برداری از ايستگاه پمپاژ حجم مرده سد اشاره کرد و افزود: تعميرات ايستگاه پمپاژ ميناب - بندرعباس انجام شده و قرارداد خريد رزيستورهای ايستگاه نيز منعقد شده است.

حیدری بیان کرد: خط انتقال آب كشاورزی به خط شماره دو ميناب-بندرعباس متصل شده است تا بتوان آب چاههای حفاری شده و آب نشتی سد شميل را به بندرعباس انتقال داد.

مديرعامل آب منطقه ای هرمزگان تاكيد كرد: انجام اين تعهدات مستلزم تامين اعتبار به موقع است كه متاسفانه در اين خصوص تاكنون فقط از طريق استان ۱۰ ميليارد ريال در اختيار اين شركت قرار گرفته است.

وی افزود: ضرورت دارد سريعا توسط استان و شركت مهندسی آبفای كشور نسبت به تامين اعتبار و نقدينگی ، آب منطقه ای را مورد حمايت قرار داد ه تا بتوان بخشی از نيازهای آب شرب بندرعباس - خمير و روستاهای منطقه را تامين کرد.

حيدری در ادامه خاطرنشان کرد : اين حداكثر تلاشي است كه توسط آب منطقه ای انجام شده و می شود انجام داد ولی بيشترين حمايت را می توانيم از مردم شهرها و روستاهای مذكور داشته باشيم و آن هم مصرف بهينه است تا بتوانيم با هم از اين بحران بی آبی عبور کنیم.