به گزارش خبرنگاراجتماعي خبرگزاري مهر ، دكتر نسرين سلطانخواه در جمع خبرنگاران در خصوص اعتياد در بين زنان ، افزود : در اين زمينه برنامه ها و تلاشهاي گسترده اي از سوي ستاد مبارزه با مواد مخدر انجام شده و مركز امور زنان و خانواده نيزراههاي درمان و پيشگيري از اعتياد را در ميان زنان ريشه يابي كرده و به دستگاههاي ذيربط ارايه مي دهد.
وي به پيوستن ايران به كنوانسيون رفع تبعيض عليه زنان اشاره كرد و گفت: بايد در جهت پيوستن ايران به اين كنوانسيون تحقيقات گسترده صورت گيرد و اقدامات بايد بر مبناي علم باشد نه تقليد كوركورانه از كشورهاي ديگر و حركت منفعلانه ، چنانچه برخي از كشورها ايران را متهم به عدم رعايت حقوق زنان كردند دليل برپيوستن به اين كنوانسيون نيست.
سلطانخواه خاطر نشان كرد: پذيرفتن هرگونه تعهد و تفاهم نامه بين المللي در نظام جمهوري اسلاميايران بايد مبتني بر 3 اصل عزت ، حكمت و مصلحت باشد بنابراين بايد پس از بررسي اين امر كه پيوستن به كنوانسيون رفع تبعيض عليه زنان تا چه اندازه براي احقاق حقوق زنان موثر است و در صورت نتيجه مثبت مي توان به اين كنوانسيون پيوست.
رييس مركز امور زنان و خانواده گفت: يكي از راههاي احقاق حقوق زنان ايران اين است كه طرحي درخصوص حقوق زنان كشورهاي اسلامي برگرفته از تعاليم ديني تدوين و تنظيم كنيم كه مورد توجه و توافق تمام كشورهاي عضو كنفرانس اسلامي باشد.
وي در خصوص خلاءهاي قانوني زنان در كشور افزود: درماده 111 برنامه 4 توسعه بندي درخصوص ارايه لوايح قانوني براي رفع مسايل و مشكلات زنان وجود دارد كه مي توان با استناد به اين بند خلاهاي قانوني موجود را برطرف كرد و مركز امور زنان و خانواده براساس قانون موظف به اين كار شده است.
وي به سياست ها و برنامه هاي مركز امور زنان و خانواده گفت: يكي از برنامه هاي مركز ، ارتقاء جايگاه مركز به دليل ماموريتهاي وسيعتري كه نسبت به گذشته برعهده اش گذاشته شده و همچنين به منظوراينكه بتواند كاركرد و جايگاه موثري تري داشته باشد ، است و بدين صورت فعاليتهاي مركز از حالت نظارت، هماهنگي و پيگيري خارج و وارد كارهاي اجرايي شود.
سلطانخواه درخصوص حضور زنان در پستهاي بالاي جامعه تصريح كرد: نگاه جنسيتي به زنان نگاه معقول و منطقي نيست وچنانچه نگاه به توانمندي و شايستگي باشد سنجيده تر است ، هم اكنون زنان توانمند و شايسته اي در جامعه وجود دارند كه عهده دار پستهاي مديريتي نيز هستند .
وي گفت : انتخاب وزير زن نيز نبايد نگاه جنسيتي باشد افرادي كه توانمندهستند بايد انتخاب شوند اما اين امر مشروط به پذيرفتن خود فرد براي تصدي اين مسووليت است بطوريكه وجود داشته برخي پيشنهادات به زنان براي پست وزارت كه اين امر از سوي خود آنها رد شده است.
وي افزود: بخشي از ظلم و ستمي كه به زنان مي شود از روي جهل و ناداني است كه اين امر را مي توان با آموزش و فرهنگ سازي برطرف كرد و اقدام موثر ديگر نيز راه اندازي و توسعه مراكز مشاوره حقوقي در كشور براي زنان است .
رييس مركز امور زنان و خانواده به اقدامات مركز در اين زمينه اشاره كرد و گفت: بزودي از سوي مركز ، مركز اطلاع رساني و مشاوره در زمينه هاي مختلف ازدواج ، تحصيلي ، شغلي ، حقوقي و... راه اندازي مي شود.
وي در خصوص بيمه بيكاري زنان سرپرست خانوار افزود: با توجه به مكشكلاتي كه اين زنان با آن روبرو هستند بنابراين بيمه اين افراد و همچنين زنان خانه دار در اولويت برنامه هاي مركز امرو زنان و خانواده است و همچنين در مورد بيمه خدمات درماني ، بازنشستگي واز كارافتادگي زنان سرپرست خانوار از سوي مجلس و وزارت رفاه نيز طرح و برنامه اي ارايه شده است .
سلطانخواه به بحث كاهش ساعت كاري زنان اشاره كرد و گفت : در صورتيكه اين طرح در جهت كاهش مشكلات زنان شاغل در خانواده باشد خوب است و باعث ارايه تسهيلات و كمك به آنها خواهد شد در غير اينصورت خير.
وي در پاسخ به سئوال خبرنگار مهر در خصوص اقدامات مركز براي كاهش نرخ بيكاري و افزايش نرخ اشتغال زنان اظهار داشت : بيكاري در جامعه مساله اي عام و فراگير است و به همين منظور در برنامه هاي كلان دولت طرحها و برنامه هايي در جهت اشتغالزايي و رفع بيكاري جوانان درنظر گرفته شده ، بنابراين هنگامي كه مشكل جوانان برطرف شود خود به خود مشكل اشتغال دختران و زنان كه نيمي از جمعيت جامعه را تشكيل مي دهند نيز برطرف خواهد شد .
رييس مركز امور زنان و خانواده گفت : توجه ويژه به تعاونيهاي زنان ، كارآفريني زنان و ارايه تسهيلات به بنگاههاي كوچك توليدي و خدماتي كه زنان مسوول آن هستند از جمله مصوبات دولت است كه مركز امور زنان و خانواده نيز در اين زمينه اقداماتي انجام خواهد داد.