عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی نسبت به بروز سونامی سرطان دهانه رحم تا ۱۰ سال آینده در کشور هشدار داد.

به گزارش خبرنگار مهر، دکتر زهره شاهوردی روز دوشنبه در نشست خبری ششمین کنگره بین المللی انجمن علمی سرطان های زنان ایران که قرار است از ۸ تا ۱۰ اردیبهشت ماه امسال در سالن غرضی بیمارستان میلاد تهران برگزار شود، در ارتباط با وضعیت پیشگیری، تشخیص و درمان سرطان های زنان، توضیحاتی ارائه داد.

دبیر علمی ششمین کنگره بین المللی انجمن علمی سرطان های زنان ایران، با اعلام اینکه در این کنگره به چالش های نحوه پیشگیری و درمان بعضی از سرطان های زنان به خصوص سرطان دهانه رحم و همچنین سیاستگذاری هایی که وزارت بهداشت در این زمینه اعمال می کند، پرداخته می شود.

شاهوردی با اشاره به شیوع رو به افزایش سرطان دهانه رحم در زنان، افزود: تشخیص زودهنگام این عارضه با انجام تست پاپ امکان پذیر است.

وی با بیان این مطلب که رفتارهای ناهنجار جنسی یکی از راههای انتقال ویروس HPV است، گفت: متاسفانه موارد زیادی از مراجعات خانم ها به متخصصین زنان و زایمان را شاهد هستیم که با زگیل های تناسلی به مطب می آیند.

شاهوردی با اعلام اینکه خانم های دچار علائم پیش سرطانی دهانه رحم در سنین ۳۰ تا ۴۰ سالگی دچار این نوع سرطان می شوند، تاکید کرد: در حال حاضر تزریق واکسن HPV می تواند ۷۰ تا ۸۰ درصد از بروز سرطان دهانه رحم جلوگیری کند.

وی با اشاره به اینکه وزارت بهداشت چند سالی است که واردات این نوع واکسن را قبول کرده و در حال حاضر در سطح داروخانه های دولتی توزیع می شود، گفت: متاسفانه این واکسن تحت پوشش بیمه نیست و قیمت آن در حدود ۶۷۰ هزار تومان است.

شاهوردی گفت: در واقع این واکسن، سه عدد واکسن است که در فواصل زمانی چند ماهه می بایست تزریق شود.

دبیر علمی ششمین کنگره بین المللی انجمن علمی سرطان های زنان ایران در ادامه به سایر سرطان های شایع در زنان اشاره کرد و افزود: ۲۱ درصد خانم ها در سنین جوانی مبتلا به سرطان می شوند و همین مسئله، موضوع باروری و بچه دار شدن آنها را تهدید می کند.

به گفته شاهوردی، سرطان هایی مثل دهانه رحم، رحم، تخمدان و... از جمله سرطان های شایع در زنان هستند که بر همین اساس می بایست شیوه های درمانی برای حفظ باروری زنان، اعمال شود تا بتوانند بدون دغدغه و نگرانی، باردار شوند.