گرگان- معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی جهاد کشاورزی گلستان از افزایش صادرات سیب زمینی استان در سال جاری به مقدار ۵۵ هزار تن خبر داد.

به گزارش خبرنگار مهر، حسین کاویانی ظهردوشنبه در حاشیه دومین جلسه ستاد برداشت محصولات پاییزه استان، اظهار کرد: سال گذشته میزان صادرات سیب زمینی استان ۳۰ هزار تن بود که در سال جاری پیش بینی شده است صادرات تا سقف ۵۵ هزار تن افزایش داشته باشد.

وی با بیان این که اقتصاد گلستان بر پایه اقتصاد کشاورزی است، گفت: افزایش درآمد کشاورزی استان منجر به افزیش سرانه درآمدی استان می شود و امسال برای خرید محصولات تضمینی استان هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز است.

هشت میلیون لیتر سوخت برای برداشت محصولات در استان نیاز است

کاویانی در ادامه با اشاره به سوخت مورد نیاز استان برای برداشت محصولات کشاورزی گفت: برآورد ما این است که هشت میلیون لیتر برای برداشت محصولات سوخت نیاز استان است.

وی تصریح کرد: نیاز کلی کشور به سوخت برای کشاورزی سالانه چهار میلیارد و ۲۰۰ میلوین لیتر است و برای سال جاری سه میلیارد و ۵۵۰ میلیون لیتر سوخت به کشاورزی اختصاص داده شد که سهم استان گلستان از این مقدار ۱۹۵ تا ۲۰۰ میلیون لیتر در طول سال است.

معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی جهاد کشاورزی گلستان افزود: سال گذشته برای ۲ هزار و ۵۰۰ دستگاه کمباین در حدود پنج میلیون لیتر سوخت درخواست کرده بودیم که اختصاص داده شد و سال گذشته مشکلی از بابت سوخت نداشتیم که با هماهنگی های صورت گرفته امسال نیز مشکلی در این زمینه نخواهیم داشت.

هشت هزار ناوگان باری در استان وجود دارد

مدیر کل حمل و نقل و پایانه های استان نیز در این جلسه گفت: هشت هزار ناوگان باری در استان وجود دارد که بر اساس آمار تقریبا روزی برای هزار و ۴۰۰ ناوگان بارنامه صادر می شود.

مهدی میقانی افزود: براساس مصوبه هیات وزیران از اول اردیبهشت سال جاری سهمیه سوخت ناوگان گازوئیل سوز، حمل و نقل عمومی برون شهری کالا و مسافر بر مبنای پیمایش و میزان عملکرد این خودروها خواهد بود.

وی افزود: این اقدام در راستای بهینه سازی مصرف سوخت و افزایش بهره وری و ایجاد انگیزه بین رانندگان بخش حمل و نقل عمومی اجرایی می شود.

میقانی تصریح کرد: در حال حاضر  ناوگان حمل و نقل کالا و مسافر در صورت فعال بودن و نیز فعالیت نداشتن سهمیه یکسانی دریافت می کنند که این رویه در مصوبه جدید هیات وزیران اصلاح شده و براساس عملکرد سوخت دریافت می کنند.

وی با بیان این که ناوگان حمل و نقل عمومی به صورت اختصاصی برای غلات نیست، افزود: با همکاری پلیس راهور از فعالیت  ناوگانی که ریزش بار کشاورزی دارد  جلوگیری می کنیم.

میقانی بیان کرد: همه کامیون ها و ناوگان حمل و نقل برای محصولات کشاورزی باید دارای برچسب باشد و ناوگانی که دارای این نشان نباشد نمی تواند فعالیت داشته باشد.