مدیرکل حفاظت محیط زیست استان کردستان در گفتگو با خبرنگار مهر بیان کرد: برای اولین بار یک نوع پرنده نادر به نام "شناگر بلوطی" (فالاروپ بلوطی) در تالاب زریوار مریوان شناسایی و ثبت شد.
عبدالوحید ریاضی فر ادامه داد: با آغاز فصل بازگشت پرندگان مهاجر به زادگاه هایشان، تالاب زریوار واقع در شهرستان مریوان یکی از زیستگاه های اصلی پرندگان مهاجر است و سالانه بالغ بر ۱۰۰ گونه پرنده از این تالاب به عنوان زیستگاه استفاده می کنند.
وی گفت: تیم پرنده نگری زریوار که به صورت تخصصی در حال رصد و ثبت این گونه هاست در فروردین امسال در منطقه شروان(شمال غربی تالاب زریوار) برای اولین بار سه قطعه پرنده نادر از نوع شناگر بلوطی (فالاروپ بلوطی) را در بین پرندگان مهاجر مشاهده نمود.
مدیر کل حفاظت محیط زیست کردستان افزود: فالاروپ بلوطی از راسته سلیم سانان و خانواده سلیم، یکی از پرندگان اتفاقی و مهاجر عبوری کمیاب ایران است که به ندرت درسواحل دریای خزر و جنوب دیده می شود، این گونه طی ۱۵ سال گذشته تنها دوبار درسطح كشور مشاهده شده است.
وی گفت: شناگر بلوطی (فالاروپ بلوطی)،۲۱ سانتی متر طول دارد و اساسا آبزی بوده و کمتر از آب دور می شود. فالاروپ های بلوطی هنگام تغذیه در داخل آب با تشکیل یک دایره به کمک پا یک گرداب کوچک ایجاد می کنند، این رفتار تغذیه ای برای بالا آوردن غذا از پایین آب های کم عمق است. تغذیه فالاروپ بلوطی از جانوران کوچک روی سطح آب، حشرات و بعضی پس مانده های غذایی را نیز می خورد.
ریاضی فر بیان کرد: مشاهده این گونه پرندگان نادر و کمیاب نشانگر اهمیت بالای اكولوژیك و توانمندی زیستگاه های تالاب زریوار از نظر تغذیه و امنیت است که هرساله به تعداد پرندگان مهاجر و تركیب گونهای در آن افزوده میشود.
لازم به ذکر است که تیم پرنده نگری زریوار در زمستان سال گذشته دو گونه نادر دیگر به اسم مرگوس سفید و عروس غاز را برای بار اول در تالاب زریوار مشاهده و ثبت نمود.