به گزارش خبرنگار مهر، ابوالقاسم عیسی مراد در نشست خبری صبح سه شنبه که در ساختمان علاقه مندان وزارت آموزش و پرورش برگزار شد با اشاره به هفته معرفی مشاغل اظهار کرد: هدایت صحیح دانش آموزان به شاخه ها، رشته های تحصیلی- شغلی به منظور ورود به بازار کار متناسب با استعداد، توانایی، شخصیت، ارزش ها، علایق و رغبت ها با توجه به امکانات و نیازهای جامعه ضرورت اجتناب ناپذیر است.
وی افزود: بر این اساس دانش آموزان با مشاغل موجود در جامعه آشنا می شوند تا بتوانند تصمیم گیری مناسبی در خصوص انتخاب رشته تحصیلی و شغلی بر اساس استعداد و رغبت خود انجام دهند و انتخاب احسن برای کیفیت بخشی به زندگی داشته باشند، بنابراین اجرای برنامه ها و فعالیت های نمایشگاه متمرکز استانی، معرفی مشاغل در مراکز استانها با همکاری سایر نهادها و موسسات شغلی استانی به عنوان یک فرصت مناسب می تواند کمک شایانی در روند تصمیم گیری مسیر زندگی تحصیلی- شغلی دانش آموزان باشد.
مدیر کل امور تربیتی و مشاوره آموزش و پرورش، مهمترین اهداف هفته معرفی مشاغل را آشنایی دانش آموزان با شاخه ها، رشته های تحصیلی و رشته های دانشگاهی و مرتبط، آشنا سازی دانش آموزان با مشاغل موجود در استان، منطقه محل سکونت و شرایط احراز آن و کمک به توزیع متوازن دانش آموزان در رشته های تحصیلی متناسب با استعداد، رغبت، شخصیت، ارزش ها، علایق و نیازها و امکانات آموزش و پرورش و سایر نهادها، جلب مشارکت موسسات و مراکز موثر در انتخاب مسیر زندگی تحصیلی- شغلی دانش آموزان، تقویت و کیفیت بخشی به موضوع مهم هدایت تحصیلی- شغلی دانش آموزان و کمک به دانش آموزان در انتخاب مسیر شغلی متناسب با خود و نیازهای جامعه برشمرد.
وی با بیان اینکه هفته مشاغل از اول تا هفتم اردیبهشت برگزار می شود، بیان کرد: برای برگزاری این هفته از مراکز و موسسات شغلی، اصناف جهت معرفی رشته های شغلی، تولیدات و نیازهای خود در قالب بروشور، فیلم و کتابچه های راهنما دعوت به عمل آمده است و همچنین کمیته هفته معرفی مشاغل با مسئولیت استاندار و دبیری مدیر کل آموزش و پرورش استان تشکیل شده است.
عیسی مراد افزود: از کارآفرینان برتر جهت حضور در نمایشگاه و ارائه سخنرانی کاربردی برای آشنایی دانش آموزان دعوت شده است. همچنین برنامه ریزی به منظور بازدید شغلی دانش آموزان از کارخانجات و مراکز شغلی صورت گرفته است.
وی با بیان اینکه کارگاه های آموزشی و ایستگاههای اطلاع رسانی شغلی توسط مشاوران مراکز و هسته مشاوره مناطق جهت اولیا و دانش آموزان برگزار می شود، اظهار کرد: غرفه تخصصی و نیازها، امکانات و استعداد دانش آموزان توسط اداره کل آموزش و پرورش استان به منظور آمایش استانی و منطقه ای راه اندازی می شود. همچنین غرفه ای در قالب بیان نیازهای شغلی کشور در افق ۱۴۰۴ توسط استانداری ایجاد خواهد شد.
مدیر کل امور تربیتی و مشاوره آموزش و پرورش از برپایی نمایشگاه متمرکز استانی در ۳۲ استان کشور در هفته اول اردیبهشت ماه مصادف با هفته مشاغل خبر داد و گفت: بازشناسی فرصت های شغلی بومی کشور، مهندسی مجدد در روند طرح ریزی شغلی دانش آموزان و آگاهی بخشی به خانواده ها و مسئولین، توانمندسازی دانش آموزان جهت انتخاب صحیح شاخه ها و رشته های تحصیلی، ترویج فرهنگ کار و کارآفرینی، هم افزایش و افزایش تعامل درون و برون سازمانی در جهت تقویت فرآیند راهنمایی و مشاوره شغلی در مدارس از مهمترین راهبردهای ما است.
وی با بیان اینکه آموزش و پرورش ۱۸ هزار مشاور در مدارس متوسطه کشور دارد، اظهار کرد: تهیه آزمون های رغبت سنج تحصیلی، شغلی و استعداد جهت سنجش رغبت دانش آموزان و نیز سنجش استعداد دانش آموزان برگزار شده است.
عیسی مراد افزود: اطلس مشاغل بومی ویژه ۳۲ استان کشور تهیه شده است تا تصویری کلان از مراکز شغلی، اقتصاد و بومی کشور جهت شناخت ظرفیت های اشتغالزایی در بخش های مختلف به مسئولین ارائه دهیم.
وی از تدوین اطلس ملی مشاغل خبر داد و گفت: اطلس ملی مشاغل مجموعه ای از ۳۲ اطلس استانی است که امیدواریم بتوانیم در هفته مشاغل توزیع کنیم.
مدیر کل امور تربیتی و مشاوره وزارت آموزش و پرورش با اشاره به روزشمار هفته معرفی مشاغل سال تحصیلی ۹۴-۹۳ بیان کرد: سه شنبه اول اردیبهشت ماه با عنوان دانش آموزان ترسیم چشم انداز مسیر زندگی تحصیلی- شغلی، چهارشنبه دوم اردیبهشت با عنوان دانش آموزان و راههای تشخیص استعداد، رغبت، شخصیت و ارزش های آنان، پنجشنبه سوم اردیبهشت با عنوان دانش آموزان و راههای کسب اطلاعات لازم در زمینه شناخت مشاغل موجود در جامعه، جمعه چهارم اردیبهشت با عنوان دانش آموزان و هدایت تحصیلی صحیح آنان به شاخه ها و رشته های تحصیلی، شنبه پنجم اردیبهشت دانش آموز وانطباق پذیری تحصیلی- شغلی، یکشنبه ششم اردیبهشت با عنوان دانش آموزان و نهادینه کردن فرهنگ کار، کارآفرینی و خوداشتغالی و در نهایت روز دوشنبه هفتم اردیبهشت با عنوان دانش آموزان و همدلی، هماهنگی سازمان های متولی شغلی کشور نامگذاری شده است.