به گزارش خبرنگار مهر، بیژن زنگنه امروز در نشستی خبری با بیان اینکه مهمترین برنامه اولویت دار صنعت نفت در سال جاری افزایش ظرفیت تولید گاز طبیعی است، گفت: با آغاز به کار دولت با١٦٠ میلیون مترمکعب کمبود گاز در روز روبرو بودیم و در عین حال ١٧ فاز پارس جنوبی به شکل نیمه تمام وجود داشت.
وزیر نفت با اعلام اینکه در دولت گذشته، وزارت نفت از منابع بانک مرکزی و منابع شرکت نیکو حداکثر استفاده را کرده بود و بانک مرکزی دیگر پولی برای سپرده گذاری در صنعت نفت و به ویژه فازهای پارس جنوبی نداشت، تصریح کرد: بر این اساس با اولویت گذاری در هفت فاز پارس جنوبی که همان فازهای ١٢ (معادل ٣ فاز) و ١٥ و ١٦ و ١٧ و ١٨ برنامه افزایش تولید گاز در دستور کار قرار گرفت.
این عضو کابینه دولت تدبیر و امید با بیان اینکه از این رو سال گذشته ظرفیت پالایش گاز حدود ۱۲۵ میلیون مترمکعب افزایش یافت، اظهار داشت: به زودی هم گاز فاز ۱۸ پارس جنوبی به شبکه سراسری مصرف تزریق خواهد شد.
این مقام مسئول با تاکید بر اینکه راه اندازی فازهای پارس جنوبی و افزایش تولید گاز تعجب و شگفتی شرکت های خارجی را به همراه داشت، تبیین کرد: این افزایش ظرفیت تولید گاز با حفظ شرایط تحریم و محدودیت های بین الملل حاصل شده است.
زنگنه با بیان اینکه در ادامه سال جاری ظرفیت تولید گاز کشور بیش از ۱۰۰ میلیون مترمکعب دیگر افزایش می یابد، تاکید کرد: بر این اساس گاز فازهای ۱۵ و ۱۶ پارس جنوبی به طور کامل و بخشی از فازهای ۱۹ تا ۲۱ پارس جنوبی هم در مدار بهره برداری قرار می گیرند.
وزیر نفت درباره تولید نفت اولویت همچنان میادین مشترک غرب کارون بوده و طبق برنامه ریزی باید در طول سه سال ٧٠٠ هزار بشکه تولید از میدانهای غرب کارون داشته باشیم، گفت: توسعه میادین مشترک نفت و گاز با اولویت پارس جنوبی و غرب کارون دو اولویت توسعه ای در سال جاری خواهد بود.
آخرین وضعیت بدهی های نفتی بابک زنجانی
این عضو کابینه دولت همچنین در خصوص آخرین وضعیت وصول مطالبات و بدهی های نفتی بابک زنجانی توضیح داد: هفته گذشته قوه قضائیه آخرین دستورها برای انتقال اموال بابک زنجانی کارشناسی به قیمت روز داده شد.
وی با بیان اینکه آقای زنجانی بیش از ٢ هزار و ٧٠٠ میلیون دلار پول نفت را پس نداده است و قصد آن را هم ندارد که آن را به صنعت نفت بازگرداند، گفت: قوه قضاییه و دادستان کل کشور برای پیگیری این پرونده و بازپرداخت بدهی بابک زنجانی به صنعت نفت تلاش زیادی کرده اند.
وزیر نفت با بیان این که اقدامها برای انتقال اموال بابک زنجانی هم اکنون آغاز شده است، اعلام کرد: این اموال و داراییها که بیشتر شامل چند قطعه زمین در شهرک غرب و الهیه بوده، قرار است به قیمت روز محاسبه و براساس قیمت روز بدهی وی به وزارت نفت پرداخت شود.
این مقام مسئول با بیان اینکه اموال او به بیش از ٥٠٠ میلیون دلار هم نمی رسد، اظهارداشت: این اموالی که هم اکنون در باره آن صحبت می شود، پیش از پول نفت بوده و آن را در اختیار داشته و هم اکنون مشخص نیست پول نفت کجا رفته است. به هر ترتیب مشخص است که اموالی که درباره آن صحبت می شود، برای پرداخت بدهی های او کافی نیست.
وی با اشاره به اینکه پرونده بابک زنجانی هنوز از دادسرا خارج نشده است، افزود: برای تسویه بدهی، دادستانی وکالت دارد و این وکالت را به دادستانی سپرده اند و دادستانی نیز به نفت وکالت داده است. نکته جالب اینجاست که عمده این اموال به اسم افراد دیگر بوده است که آنها به ما وکالت داده اند.
این عضو کابینه دولت یادا.ر شد: بازگرداندن مابقی این مبلغ به این بستگی دارد که دستگاههای امنیتی و اطلاعاتی کار را چگونه پیش ببرند، زیرا ما در این زمینه ابزاری نداریم. در عین حال، بابک زنجانی نیز هنوز نگفته است که باقیمانده پول نفت کجاست.
آخرین وضعیت بدهی ۲۰۰ میلیون دلاری نفتی ناجا
وزیر نفت همچنین در پاسخ به سئوالی در باره پرداخت باقیمانده بدهی نیروی انتظامی (ناجا) به وزارت نفت تصریح کرد: از سوی ناجا تاکنون حدود ۵۰ تا ۶۰ میلیون دلار به نفت پرداخت شده و حدود ٢٠٠ میلیون دلار آن باقی مانده است که در حال پیگیری آن هستیم.
دریافت وام از بانک مرکزی برای پرداخت حقوق کارکنان
وزیر نفت در ادامه در پاسخ به سئوالی درباره این که وزارت نفت تا چه زمانی باید بار یارانه ها را به دوش بکشد، توضیح داد: فشار یارانه ها له کننده است؛ شاید برای نخستین بار باشد که وزارت نفت حقوق کارکنان خود را ٢٨ اسفند ماه و با وام گرفتن از بانک مرکزی پرداخت کرده است.
این عضو کابینه دولت با اعلام اینکه وزارت نفت سال گذشته روزانه ١٢٥ میلیارد تومان بابت یارانه ها پرداخت کرده است، گفت: این یارانه تمامی ندارد و در حال حاضر وزارت نفت به همه بدهکار است.
زنگنه در پایان با بیان اینکه اداره کل وزارت نفت یک طرف و تامین یارانهها نیز طرف دیگر است، خاطرنشان کرد: اگر چه در سال ١٣٩٣ نسبت به ١٣٩٢ فشار کمتر شد، اما واقعا فشار پرداخت یارانه ها له کننده است.