به گزارش خبرنگار مهر، حسن رستمی عصر چهارشنبه در دوره آموزشی ارتباطات موثر ویژه روحانیون مستقر استان سمنان در مجتمع فرهنگی ولایت شاهرود، با توضیح اینکه تنهایی، میهمان زندگی بشر امروزی شده است بیان داشت: انسان ماده گرای امروزی، زندگی های افراد را به سمت خالی از معنویات بودن می برد و این در حالیست که زندگی معنوی بدون خداوند ارزشی ندارد.
وی افزود: تعویض مقام پدر و فرزندی در برخی خانواده ها و فرزند محوری آنها از جمله عوامل بی اصالتی برخی خانواده ها است لیکن می بایست در نظر داشت که در خانواده زن و شوهر محور هستند و فرزندان فرع زندگی به حساب می آیند همچنین خانواده های امروزی می خواهند فرزندان خود را اشرافی رشد دهند در حالی که خود اشرافی بزرگ نشده اند.
فقدان مهارت های ارتباطی رابطه بدون صمیمیت را بین زوجین ایجاد می کند
مدرس دوره آموزشی روحانیان مستقر و طرح هجرت استان سمنان در توضیح تغییر مکان و دیوانسالاری نیز بیان داشت: احساس نیاز به تغییر مکان در افراد نشانه ای از تنهایی آن هاست همچنین در سیستم اداری امروزی و با وجود کم اهمیت قائل نشدن برای افراد، ممکن است برخی خود را تنها در بین اقیانوسی از روابط می بینند.
رستمی با اشاره به شدیدترین نوع تنهایی در زندگی امروزی بشر، ابراز داشت: ارتباط در حال فروپاشی و یا فرو پاشیده شده به دلیل فقدان مهارت های ارتباطی، رابطه زوجین را به یک رابطه موازی بدون صمیمیت بدل می کند لیکن این امر برای یک رابطه به معنای پایان همه چیز است.
وی افزود: در این حالت است که افراد به درماندگی خود آموخته می رسند و تلاش برای رسیدن به اهداف را زمین می گذارند همچنین ممکن است در حالت دوم این افراد به ارتباطی بدون عاطفه و صمیمیت تن دهند.
ماهواره قبح گناه را از بین برده است
این استاد روانشناسی دانشگاه همچنین در توضیح واکنش افراد به ارتباطات بد، بیان داشت: برخی افراد ممکن است روی به بزهکاری آورند و یا شیوه سوختن و ساختن را بپذیرند که این امر بیشتر در بین زنان دیده می شود.
رستمی با تاکید بر نقش ماهواره در این روابط، گفت: ماهواره متاسفانه قبح گناه را از بین برده و تقدیس زدایی می کند.
وی افزود: هنگامی که یک ارتباط به سوی مسمومیت روی می آوردند، مجاورت ها بی صمیمت، منازعات فراوان، طعنه های بی محل و انتقاد های مکرر گسترده می شود.
نوجوانان تحریک پذیرند
این کارشناس در توضیح ویژگی های نوجوانان، اظهار داشت: نوجوانان تحریک پذیرند و انرژی فراوان دارند همچنین در کارهای خود نظم و ترتیب خاصی ندارند و در نهایت تمایل به ارتباط با دوستان دارند.
رستمی همچنین سه عامل معلم، جامعه و والدین را مهمترین عوامل تخریب نوجوان دانست و بیان داشت: در رابطه با والدین و محیط بسیار بحث شده است اما در مورد معلم باید در نظر داشت که معلم باید بر روی روش های شخصیت پردازی خود کار کند چراکه مردم بزرگترین سرمایه خویش را در اختیار آنها قرار داده اند پس باید کار اصلی معلمان را نه تدریس، بلکه شخصیت پردازی دانست.
وی ادامه داد: اگر نیاز به آموزه های دینی در تربیت فرزندان احساس می شود می بایست توجه داشت که نباید تنها به معلم اکتفا کرد چرا که او نیز انسان است و از خیلی جنبه ها قابل اطمینان نیست پس باید دانست که تربیت آنقدر پیچیده است که در آن سخت می توان به کسی اطمینان کرد.
نظارت، حفظ ارتباط با نوجوان از راه دور است
این روانشناس در توضیح بین کنترل و نظارت، بیان داشت: کنترل شیوه ای است که در آن والدین همه ابعاد زندگی فردی فرزند را مورد تفتیش قرار می دهند اما نظارت، حفظ ارتباط با نوجوان از راه دور است که این شیوه با مراجعت به مدرسه و آشنایی با دوستان و ... می تواند رخ دهد.
رستمی خاطرنشان کرد: نظارت شیوه ای است که والدین ما در رابطه با فرزندان خود در پیش می گرفتند و بعضا حتی نمی دانستند فرزندشان در چه کلاسی تحصیل می کند اما امروز این نظارت از راه دور جای خود را به کنترل داده است همچنین باید دانست که کنترل تشویش و استرس می آورد.
وی افزود: با فراهم آوردن همه امکانات دقیقا حس استرس و فشار برای فرزند پیش می آید که در این حالت فرزند با خود می گوید با این همه امکانات من چه کرده ام.
دوست داشتن مانع تربیت فرزندان نشود
مدرس دوره آموزشی روحانیان استان سمنان، با بیان اینکه نباید دوست داشتن مانع تربیت فرزند شود، اظهار داشت: در شخصیت هر نوجوان من واقعی در کنار من ایده آل وجود دارد و اگر این فاصله بین دو من افزایش یابد چیزی به نام من کاذب شکل می گیرد و توجه نکردن به این فاصله ها در تربیت فرزندان مشکلاتی را به وجود می آورد.
رستمی همچنین در بخش دیگری از صحبت های خود، انتقال پیام را شرط ارتباط دانست و ابراز داشت: اهمیت ارتباط تنها در دریافت اطلاعات است.
وی در خاتمه افزود: انسان از طریق ارتباط می تواند احساسات خود مانند خشم و ... را نشان دهد و در نهایت باید گفت رشد جامعه در گرو ارتباطات است لیکن گوش کردن یکی از مهمترین مهارت های برقراری ارتباط در کنار ابراز وجود، بیان و دید است.
۶۱ روحانی مستقر و طرح هجرت در روستاهای محروم استان سمنان فعالیت می کنند که از این تعداد ۲۵ نفر در طرح هجرت و ۳۶ نفر نیز روحانی مستقر در روستاها هستند.
۳۱ روحانی مستقر از شهرستان های شاهرود، سمنان، گرمسار، دامغان، میامی و مهدیشهر و همچنین پنج روحانی هجرت شاهرود در این کارگاه آموزشی حضور داشتند.