زاهدان-مدیرکل انتقال خون سیستان و بلوچستان گفت: استقرار سیستم مراقبت از خون با هدف نظارت بر خون های تزریقی به زودی در بیمارستان سرباز راه اندازی می شود.

دکتر سهیلا خسروی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: شهرستان سرباز با جمعیت ۱۵۰ هزار نفری و مرز مشترک ۱۲۰ کیلومتری با کشور پاکستان یکی از نقاط راهبردی استان در زمینه سلامت محسوب می شود.

وی افزود: در این راستا به توجه به نیاز منطقه، در بهمن ماه سال گذشته بیمارستان ولایت سرباز آغاز بکار کرد که سهم بسزایی را در افزایش رضایتمندی مردم در بر داشته است.

این مقام مسئول بیان کرد: در این راستا با هدف ایجاد بانک خون برای توزیع و تزریق استاندارد خون و فرآورده های خونی پرسنل آن بیمارستان اعم از پزشک، پرستار و کارکنان آزمایشگاه، دوره آموزشی سیستم مراقبت از خون را به مدت یک هفته در پایگاه زاهدان آموزش دیده اند.

طبق اساسنامه سازمان انتقال خون ایران، مصوب ۱۳۶۱ مجلس شورای اسلامی ایران، سازمان انتقال خون ایران به عنوان تنها مرجع مسئول تامین خون و فرآورده های آن در کشور مشخص شده است.

در این راستا ماموریت اصلی سازمان انتقال خون ایران، تامین خون و محصولات خون کافی و سالم به منظور حفظ و ارتقای سلامت و بهبود کیفیت زندگی تعریف شده و در جهت اجرای این مأموریت در سال های اخیر اقدامات متعددی به عمل آمده تا ضمن آنکه خون کافی برای تمامی بیماران نیازمند در سراسر کشور تامین می شود، ارتقای روند سلامت و کیفیت خون نیز همچنان ادامه یابد.

مراقبت از خون (هموویژلانس) نیز به فعالیت هایی اطلاق می شود که در کل زنجیره انتقال خون (از زمان جمع آوری خون تا زمان تزریق آن به گیرنده) به منظور جمع آوری و ارزیابی اطلاعات مربوط به وقوع عوارض ناخواسته احتمالی ناشی از تزریق خون و فرآورده های آن در افراد گیرنده انجام شده تا در صورت امکان مانع از بروز مجدد آنها شود.

در پروژه مراقبت از خون(هموویژلانس) نیز چهار فرآیند مهم درخواست خون و فرآورده توسط پزشکان و مراکز درمانی، نگهداری آنها در بانک خون بیمارستان ها، انجام آزمایشات سازگاری قبل از تزریق و نظا رت بر فرآیند تزریق و عوارض پس از تزریق مورد پایش قرار می گیرد.