شیراز – مدیرکل محیط زیست فارس گفت: تا زمانی که چیزی درباره حادثه سگ کشی شیراز به تایید نرسیده، متهم کردن هیچ دستگاهی کار درستی نیست.

به گزارش خبرنگار مهر، حسینعلی ابراهیمی کارنامی ظهر دوشنبه در نشست خبری با اشاره به موضوع سگ کشی که به شیراز نسبت داده شده، گفت: درباره این بحث پیگیری های زیادی از طرف تشکل های زیست محیطی و حتی گروه های مردمی که نسبت به این قضیه احساساتشان جریحه دار شده بود، انجام گرفت.

وی با بیان اینکه محیط زیست فارس نیز به عنوان یکی از اعضای کارگروه استانی کنترل حیوانات ناقل بیماری بین انسان و حیوانات موضوع را پیگیری کرده است، بیان کرد: طبق ماده یک قانون شکار و صید سازمان محیط زیست موظف به حفظ، تکثیر و احیای حیات وحش و نه حیوانات اهلی است از طرفی در بند ۵۵ قانون شهرداری ها صراحت دارد که مدیریت حیوانات بلاصاحب در شهرها به عهده شهرداری ها است.

مدیر کل محیط زیست فارس با بیان اینکه فیلم گرفته شده از این حادثه از فاصله تقریبا هفت متری گرفته شده و چهره دو نفر برای لحظات کوتاهی در آن مشخص است، گفت: هنوز مشخص نیست که اصالت این فیلم متعلق به شیراز است یا نه و یا اینکه این اتفاق در اثر کوتاهی چه افرادی رخ داده است.

ابراهیمی کارنامی با اشاره به اینکه شکوایه محیط زیست با ضمیمه فیلم این حادثه به مراجع قضایی ارسال شده است، اظهار داشت: تا دستگاه های تخصصی این ماجرا را بررسی کنند و اگر واقعا ربطی به شیراز دارد مشخص شود.

وی افزود: ضمن اینکه در این میان باید اعاده حیثیتی برای برخی از دستگاه های نیز انجام شود چرا که مقصر کردن شهرداری، شرکت شهرک های صنعتی و یا هر نهاد دیگری، تا زمانی که چیزی به تایید نرسیده، کار درستی نیست.

مدیر کل محیط زیست فارس با بیان اینکه هر مطالبه ای باید در چارچوب قوانین و مقررات باشد، گفت: محیط زیست فارس به عنوان عضوی از کارگروه استانی این کار را به علت این که خارج از چارچوب بوده، محکوم می کند و خواستار پیگیری این قضیه تا زمان حصول نتیجه است.

ایستگاه های سنجش آلودگی کیفیت منابع آب بر رودخانه کر نصب شد

ابراهیمی کارنامی در بخش دیگری از سخنان خود بیان کرد: هر سال با توجه به مسائل زیست محیطی که استان با آن دست به گریبان است راهبردی برای استان تعریف می شود که در سال ۹۳ این راهبرد حفاظت از منابع آب و خاک بود که به زیر مجموعه های این سازمان ابلاغ و سعی شد با استفاده از امکانات و ظرفیت های موجود در جهت مدیریت منابع آب و خاک استان فعالیت شود.

وی با اشاره به فعالیت هایی که در سال گذشته در عرصه محیط زیست استان انجام گرفت، گفت: در اواخر سال ۹۳ طرح جامع مدیریت پسماند که سال ها دغدغه مردم بود مجوز محیط زیست را دریافت کرد که امیدواریم در کارگروه پسماند استان تایید و برای اجرای به شهرداری های استان ابلاغ شود.

مدیر کل محیط زیست فارس گفت: محیط زیست فارس به عنوان آزمایشگاه مرجع و نماینده دولت در استان فاقد ایستگاه های سنجش آلودگی کیفیت منابع آب بود، که در سال گذشته سه ایستگاه بر رودخانه کر، یک ایستگاه قبل از پتروشیمی، یکی در طول مسیر و دیگری بعد از پتروشیمی است، نصب شد تا وضعیت این رودخانه مهم به شکل آنلاین پیگیری شود.

ابراهیمی کارنامی گفت: در سال گذشته ویال بی او دی و سی او دی برای اولین بار در اداره کل محیط زیست فارس ساخته شد و گواهی لازم را از دانشگاه شیراز دریافت کرد.

وی بیان کرد: برای اولین بار در سطح ملی دستورالعمل نحوه مدیریت خاک های آلوده تهیه، تدوین و ابلاغ شد که امیدواریم اجرایی شود.

مدیر کل محیط زیست فارس با بیان اینکه مهم ترین کار محیط زیست در زمینه حفظ منابع زیست محیطی آموزش های همگانی و جلب مشارکت مردمی است، گفت: در این حوزه از دستگاه های دولتی فراتر رفته و کار را به تشکل های مردم نهاد واگذار کردیم که هم باعث گسترش تشکل ها شد هم ضمن آن مردم آموزش های لازم را دریافت کردند.

پروژه های اولویت دار محیط زیست برای مطرح شدن در سفر هیئت دولت مشخص شد

ابراهیمی کارنامی همچنین گفت: ۹ پروژه اولویت دار زیست محیطی و هشت پروژه ذیل دستگاه های اجرایی برای مطرح شدن در سفر هیئت دولت  مشخص شده اند.

وی پروژه های دارای اولویت را برشمرد و اظهار داشت: استفاده از فناوری های نوین در راستای پایش و کنترل مناطق یکی از آن هاست که اگرچه نمی تواند جای کمبود نیروی انسانی را بگیرد ولی می تواند اثر گذار باشد.

مدیر کل محیط زیست فارس با بیان اینکه درخواست برای ایستگاه های سنجش آلودگی هوا یکی دیگر از این موارد است، گفت: در استان فارس دو ایستگاه ثابت و دو ایستگاه سیار برای سنجش آلودگی هوا وجود دارد که با توجه به ورود ریز گردها در استان شاهد هستیم که تعداد آن ها کافی نیست و در حال حاضر درخواست ۱۵ ایستگاه را کرده ایم.

ابراهیمی کارنامی با عنوان اینکه درخواست برای درمانگاه قرنطینه منطقه ای حیات وحش یکی دیگر از پروژه هاست، گفت: این درمانگاه علاوه بر مجوز احداث که مکان آن در بمو مشخص شده به اعتباری بالغ بر ۲۶ میلیارد ریال نیازمند است که با توجه به تهدیداتی که برای حیات وحش وجود دارد احداث حداقل یک درمانگاه منطقه ای با مرکزیت فارس نیاز است.

وی افزود: احداث و ایجاد مرکز بازدیدکنندگان پارک ملی بمو، جذب نیرو برای پست های بلامانع و آموزش افکار عمومی از دیگر اولویت های ما هستند که در مجموع برای همه آن ها اعتباری بالغ بر ۳۲ میلیارد نیاز است.

مدیر کل محیط زیست فارس گفت: مهم ترین موضوعات پروژه های زیست محیطی که ذیل دیگر دستگاه ها هستند نیز تکمیل تصفیه خانه شماره دو شیراز است که سال ها به علل مختلف متوقف شده بود و به اعتباری ۷۰ میلیارد تومانی و ۱۳ میلیون یورویی نیازمند است و دیگری خط انتقال آب از سد نرگس به دریاچه پریشان است که ۶۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد.

پروژه سد تنگ سرخ محیط زیست شیراز را به مخاطره می اندازد

ابراهیمی کارنامی درباره پروژه سد تنگ سرخ نیز گفت: از لحاظ قانونی شروع این پروژه یک اشتباه بود و همین الان نیز اگر متوقف شود به صلاح است از لحاظ کارشناسی نیز این پروژه محیط زیست فارس را به مخاطره می اندازد.

وی تاکید کرد: این پروژه به هیچ وجه مورد تایید محیط زیست نیست.