به گزارش خبرنگار مهر، حسین کریم پیش از ظهر سه شنبه در مراسم گشایش پارک سلامت کرمانشاه که در بوستان شاهد این شهر برگزار شد، با اشاره به آغاز هفته سلامت از امروز، اظهار داشت: تمامی تلاش های دانشگاه علوم پزشکی در این هفته نمود پیدا می کند و این هفته از سالیان قبل به عنوان عید و شروع سال سلامت مطرح بوده است.
وی به فعالیت های صورت گرفته حوزه سلامت در استان اشاره کرد و گفت: دانشگاه علوم پزشکی و سازمان های مرتبط از زمان آغاز طرح تحول سلامت تلاش های زیادی در راستای ارتقای سلامت جامعه انجام داده و افتتاح نمایشگاه سلامت کرمانشاه، نمودی از تلاش های شبانه روزی دانشگاه علو پزشکی است.
کریم همچنین با اشاره به شعار سازمان جهانی بهداشت با عنوان «سلامت غذایی از مزرعه تا سفره»، افزود: شعار سال ۹۴ نیز همدلی دولت و ملت است که با توجه به این شعارها باید همگان عزم خود را جرم کرده و در راستای تحقق آن تلاش کنند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در ادامه بر لزوم توجه به امنیت غدایی مردم تاکید کرد و بزرگترین تهدید حوزه سلامت را عدم امنیت غذایی دانست و گفت: برای رسیدن به امنیت غذایی باید در تولید محصول نهایت دقت به خرج داده شود که این موضوع تاثیر زیادی در ارتقای سلامت دارد.
هر آنچه در مزارع تولید میشود، سلامت محور نیست
وی خاطر نشان کرد: هر آنچه که در مزرعه تولید می شود سلامت محور نبوده، لذا باید در مراحل بعدی مورد کنترل قرار گیرد. همچنین تاکید ما بر امنیت غذایی در مدرسه نیز هست.
این مسئول بر کنترل و نظارت فرآورده های غذایی تاکید کرد و افزود: کارخانه ها نیز باید نکات غذایی را رعایت کرده و مردم نیز توجه داشته باشند که چه چیزی را مصرف می کنند.
کریم گفت: در کشورهای توسعه یافته، آگاهی ای که مردم در حوزه غذایی به آن نیاز دارند به آنها داده می شود و بر روی مواد غذایی برچسب هایی زده شده که خصوصیات آن را به مردم انتقال می دهد که آیا آن مواد غذایی برای مصرف مناسب است یا نه؟!
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان کرمانشاه، آگاهی بخشی به مردم با استفاده از آموزش را در این حوزه بسیار موثر دانست و تاکید کرد: دیگر روش های شنیداری جذابیتی نداشته و گوش مردم از شنیده ها پر است، لذا باید مسیر دیگری را برای این موضوع پیش گرفت.
وی، روش عینی را یکی از موثرترین راه ها در این خصوص برشمرد و گفت: ما روشی را در دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه به کار گرفته ایم که مردم الگوهای سلامت را ببینند و از آن استفاده کنند.
اجرای طرح رستوران سلامت در کرمانشاه
کریم از اجرای طرح رستوران سلامت از سال گذشته در کرمانشاه خبر داد و اظهار داشت: طی هشت ماه از سال گذشته تاکنون این رستوارن را فاکتورهای سلامت آماده کرده و در کارگروه سلامت استان مطرح می کنیم و امیدواریم پس از تایید آن، شاهد گسترش آن در سطح رستوران های استان باشیم.
وی همچنین به بحث برند سیب سلامت اشاره کرد و گفت: این یک امتیاز ویژه برای ماست و اگر قرار باشد مجموعه ای در حوزه تولید مواد غذایی کار کند باید تدبیری شود که ملزم به رعایت نکات لازم برای استفاده از این برند باشد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان کرمانشاه، برند سیب سلامت را از امتیازات حوزه سلامت برشمرد و ابراز امیدواری کرد، تولیدات غذایی از نظر داشتن فاکتورهای سلامت ملزم به استفاده از برند سیب سلامت باشند.
کریم افزود: از دیگر اقدامات دانشگاه علوم پزشکی در حوزه سلامت، تعیین روستای سلامت است که در هر شهرستان یک روستای سلامت تعیین و آیتم های لازم برای این موضوع در آن روستاها رعایت شود.
کرمانشاه قطب کنترل دارو و غذای غرب کشور است
وی تاکید کرد: در راستای اینکه باید محصولات غذایی از مزرعه تا سفره را کنترل کنیم دانشگاه علوم پزشکی استان کرمانشاه اقدام به تجهیز آزمایشگاههای خود کرده و هماکنون به عنوان قطب کنترل دارو و غذای غرب کشور فعالیت دارند که تمام محصولات غذایی به لحاظ امنیت غذایی کنترل شود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان کرمانشاه، اقدام دیگر این دانشگاه برای تامین امنیت غذایی را، آموزش به مردم دانست که از ابتدای هفته سلامت یعنی امروز آغاز میشود.
وی تصریح کرد: باید در آموزش های قبلی نیز بازنگری صورت گرفته و تاثیرگذاری روش های قبلی را بسنجیم و روش های نوتر جایگزین آن شود و همچنین الگوهای سلامت را به مردم ارائه کنیم که اقدامات خود را مبتنی بر این الگوها تنظیم کنند.
کریم با بیان اینکه ، مطمئن اولین نمایشگاه سلامت استان نواقصی خواهد داشت، از تلاش دانشگاه علوم پزشکی استان برای برگزاری نمایشگاه های بهتر در سال های آتی خبرداد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان کرمانشاه، تاکید کرد: ما موظف به ارتقا کیفیت و سلامت جامعه هستیم و سلامت نقطه صفر و پایان ندارد و هر روز باید آن را ارتقا داد که این موضوع از اهداف مهم دانشگاه علوم پزشکی استان است.
وی در پایان خواستار ارائه پیشنهادات توسط غرفه داران و بازدیدکنندگان کارشناس از نمایشگاه شد و گفت: هر کسی که فکر می کند اگر کاری می شد انجام داد که نمایشگاه بهتر از این باشد حتما به ما منعکس کند که پس از بررس در نمایشگاه های بعدی آن را لحاظ کنیم.