به گزارش خبرنگار مهر، هدایت حاتمی پیش از ظهر سه شنبه در مراسم گشایش پارک سلامت کرمانشاه که در بوستان شاهد این شهر برگزار شد، ضمن تبریک هفته سلامت این رویداد را نقطه عطفی برای حرکت در این حوزه دانست.
وی افزود: این هفته فرصت خوبی برای ارزیابی استان در حوزه مذکور و رفع ایرادات موجود است.
معاون توسعه و مدیریت منابع انسانی استانداری کرمانشاه، هفته سلامت را شب قدر حوزه سلامت دانست و گفت: چنین مناسبت هایی برای توجه بخشی این حوزه و جامعه به مسائل این عرصه است.
حاتمی، عرصه سلامت را عرصه پیچیده ای دانست که باید متناسب با یافته های جدید در حوزه های مختلف عمل کند و گفت: شبکه گسترده ای هم در استان کرمانشاه درگیر مقوله سلامت است.
نمایشگاه سلامت فرصتی برای تبادل اطلاعات در این حوزه
وی با تشکر از دست اندرکاران حوزه سلامت در استان، برگزاری نمایشگاه سلامت را فرصت خوبی برای برگزار کنندگان، مردم و ذینفعان آن دانست و گفت: این نمایشگاه می تواند کانون تبادل نظر، بحث در مورد مسائل حوزه سلامت و حتی فضایی برای رقابت در تولید غذای سلامت محور باشد.
معاون توسعه و مدیریت منابع انسانی استانداری کرمانشاه، ارائه پیشنهادات ازطرف بازدیدکنندگان متخصص در جهت ارتقا سطح نمایشگاه را ضروری دانست واز آن به عنوان نقشه راه سلامت یاد کرد که می تواند تدوین و در کارگروه سلامت استان مطرح شود.
حاتمی با اشاره به شعارسال سازمان جهانی بهداشت، اجرای آن در جهان، کشور و استان را ضروری دانست و گفت: استان کرمانشاه از ظرفیت های بالقوه ای در حوزه آب و خاک برخوردار است و می تواند سهم بالایی در امنیت غذایی کشور داشته باشد.
وی تصریح کرد: هر چند هنوز به آن سطح استفاده بهینه از همه منابع موجود نرسیده ایم اما هم اکنون هم از نظر تولید گندم و محصولاتی چون ذرت یکی از قطب های کشور محسوب می شویم که با اجرای بحث مهار آبهای مرزی، سهم ما بالاتر می رود.
چرخه کنونی غذا از مزرعه تا سفره غلط است
معاون توسعه و مدیریت منابع انسانی استانداری کرمانشاه، چرخه کنونی محصولات غذایی از مزرعه تا سفره را غلط دانست و علل آن سیاست گذاری های غلط در این زمینه عنوان کرد.
حاتمی افزود: متاسفانه ما هنوز به آن هم پوشانی مورد نظر دست نیافته ایم و کشاورز ما هم هنوز از روی نا آگاهی برای افزایش راندمان محصول ممکناست دست به هر کاری مانند استفاده از کودهای شیمیایی بزند.
وی، برند ارگانیک را یکی از موضوعات مهم در این زمینه برشمرد و گفت: برای داشتن محصولات غذایی سالم از مزرعه تا سفره باید به این سمت حرکت کنیم.
۵ درصد منابع خاک کشور در کرمانشاه است
معاون توسعه و مدیریت منابع انسانی استانداری کرمانشاه، با بیان اینکه استان کرمانشاه ۵ درصد منابع خاک حاصلخیز کشور را در خود جای داده است گفت: با توجه به این ظرفیت می توانیم بازار تولید خوبی داشته و در سلامت کشور موثر باشیم.
حاتمی تاکید کرد: محصولات غذایی تولید شده در استان باید محصولات خوب و سالمی باشد و این موضوعی است که باید دانشگاه علوم پزشکی استان و جهادکشاورزی آن را در یک برنامه آورده و مورد بازنگری قرار دهند.
وی افزود: با توجه به شعار امسال سازمان جهانی بهداشت فکر می کنم ما در حال حاضر باید به این موضوع خیلی توجه کنیم، چرا که بسیاری از گرفتاری های کنونی به خاطر بی توجهی کشاورزان، مردم و صنعتگران است.
حاتمی، رعایت چهارچوب های سلامت در تولیدات غذایی را علاوه بر ارتقای سلامت جامعه، نوعی منفت اقتصادی نیز دانست.
موضوع نان از دغدغه های مهم مردم و دولت
معاون توسعه و مدیریت منابع انسانی استانداری کرمانشاه، موضوع نان را از دغدغه های مردم دانست و گفت: در این بین نه مردم، نه نانوا، نه کارخانجات آرد و نه دولت راضی نیستند، چرا که دولت ۷ هزار میلیارد تومان یارانه نان پرداخت می کند و کیفیت نان های تولیدی نیز مناسب نیست.
وی با بیان اینکه توجه به حوزه سلامت توسط دولت از آرزوهای مردم بود گفت: یکی از موارد مورد توجه دولت یازدهم توجه به اینم مقوله بود که خوشبختانه هم طی یکسال گشذته عملکرد خوبی را ازائه داده است و از نکات قابل دفاع و دغدغه دولت است.
حاتمی با بیان اینکه در گذشته در حوزه تجهیزات و تامین دارو بسیار مشکل داشتیم تصریح کرد: هماکنون توجه جدی ای به حوزه سلامت می شود و از نظر خوداتکایی، تامین دارو و تامین نیازهای وارداتی در این زمینه در شرایط مطلوبی هستیم.
وی توجه به حوزه سلامت را از فاکتورهای مهم در توسعه کشور و همچنین امید بخشی به جامعه دانست.
معاون توسعه و مدیریت منابع انسانی استانداری کرمانشاه، ابراز امیداوری کرد برگزاری چنین نمایشگاه هایی در حوزه سلامت باعث ارتقای سطح سلامت جامعه شود.
وی بر آموزش جامعه اعم از جوانان، کودکان و خانواده درحوزه سلامت تاکید کرد و پیشگیری و آموزش را راهکاری برای کاهش هزینه ها برشمرد.
حاتمی بار دیگر ابراز امیدواری کرد: شرایط به گونه ای باشد که همه سلامت جامعه ارتقا یابد و هم هزینه ها رو به کاهش رود. و در نتیجه آن شاهد بهداشت مردم و سلامت آنهادر سبد مصرفی خانوار بود.
معاون توسعه و مدیریت منابع انسانی استانداری کرمانشاه، کاهش هزینه های حوزه سلامت با اقدامات پیشگیرانه را هم جهت با کاهش بار مالی از دوش دولت دانست که می تواند آن را در جاهای دیگر هزینه کند.