گزارشي كه به تازگي درباره درك اسلام منتشر شده، از توصيف مسلمانان در رسانه هاي غربي انتقاد كرده و آن را منفي و اشاعه كننده باورهاي نادرست توصيف كرد.

به گزارش خبرنگار گروه دين و انديشه "مهر"، اين تحقيق كه از سوي دولت كويت براساس مصاحبه ها با كارشناسان رسانه اي انجام شده اظهار مي دارد كه در بسياري از موارد مطبوعات غربي مطالب خود را  درباره مسلمانان به شيوه اي ارائه مي دهند اگر در پيروان اديان ديگر صورت مي گرفت، به هيچ عنوان قابل قبول واقع نمي شد.

در اين گزارش آمده است: در رسانه هاي مكتوب ارائه باورهاي نادرست به شيوه نامحسوسي صورت مي گيرد؛ اين موارد در ارائه كاريكاتور داراي استثناء است؛ اما در هر صورت باورهاي نادرست مورد نظر خود را به صورت فريبنده اي ارائه مي كنند.

اين تحقيق همچنين نشان مي دهد كه توصيف اسلام در برخي از سازمانهاي خبري درحال بهبود و اصلاح است، اما اخبارتلويزيوني در كشورهاي غربي همواره محتواي ضد مسلمان دارند.

اين گزارش مي افزايد: سازمانهاي خبري غربي بايد مسلمانان عادي را در زندگي روزمره به عنوان آموزگار، مادر، پدر، رهبر جامعه به تصوير بكشد؛ اما آنها تنها بر افراط خاصي تمركز مي كنند كه باورهاي ديني را دچار سوء تعبير كرده اند.

اين گزارش ياد آورد شده است كه اخبار تلويزيون و فيلمهاي مستند و پوششهاي خبري رونامه ها تأثير قوي و شديدي بر درك مردم از اسلام دارند.

در گزارش گاردين از اين تحقيق آمده است: در حدود 37 درصد افرادي كه درآمريكا و اروپا در اين مصاحبه شركت كرده اند اظهار داشتند آنها تأثير اندك و محدودي از اخبار و اطلاعات ارائه شده درباره اسلام برخوردار شده اند؛ اين در شرايطي است كه تقريباً سه چهارم از افراد شركت كننده در اين تحقيق اظهار داشته اند كه نيمي از گزارش هاي ارائه شده توسط رسانه ها از اسلام و مسلمانان صحت دارد.

اين گزارش هفته گذشته در همايش تبادل اخبار آمستردام ارائه شده است.

كريس يالونيس، يكي از نويسندگان گزارش رسانه ها غربي و اسلام در اين همايش گفت: تصوير حقيقي اسلام به واسطه افراط گرايان با يغما رفته است.