دكتر معيني در گفتگو با خبرنگار دانشگاهي "مهر"، افزود: درحال حاضر كنكور در مقاطع كارشناسي و كارشناسي ارشد مشكل ساز است و عمومي كردن آزمون دكتري به شيوه كنكورهاي سراسري مشكلات بيشتري را در برخواهد داشت.
وي تصريح كرد: آزمون عمومي با اهداف دوره دكتري متناسب نيست. توان پژوهشي و تحقيقاتي داوطلبان را در اين دوره نمي توان با تست زدن ارزيايي كرد و داوطلب آزمون دكتري بايد از نزديك، توسط اساتيد مجرب دانشگاه ها مورد سنجش قرار گيرد.
عضو هيات علمي دانشگاه علم و صنعت ايران افزود: در حال حاضر نحوه گزينش دانشجو در دوره دكتري با مشكلاتي نظير اعمال نظرهاي شخصي اساتيد و آشنايي دانشجويان دانشگاه با نحوه طراحي سئوالات اساتيد مواجه است، اما نبايد براي برطرف كردن اين معضلات كل موضوع را زير سئوال برد و اين نحوه گزينش را حذف كرد.
وي خاطرنشان كرد: بايد موارد اعمال تبعيض و تخلف را در هر دانشگاهي مورد بررسي قرار داد و با اعمال نظارت دقيق تر از وقوع آنها جلوگيري كرد.
دكتر معيني اظهار داشت: بهتر است براي ضايع نشدن حق از داوطلبان نقاط دور افتاده، ملاك ها و معيارهاي روشني براي آزمون دكتري در نظر گرفته شود و دروس و مواد امتحاني را به گونه اي انتخاب كرد كه براي همه قابل دسترسي باشد. آزمون دكتري بايد استاندارد باشد و فهم كلان داوطلب ارزيابي شود.
وي يادآور شد: مصاحبه در آزمون دكتري، توان دانشجو در انجام پروژه هاي تحقيقاتي سنجيده مي شود و نمي توان آن را حذف كرد ولي در مصاحبه نبايد معلومات جزيي و ريز دوره هاي گذشته مورد بررسي قرار گيرد.
اين استاد دانشگاه علم و صنعت در خصوص تبعيض در پذيرش دانشجويان بورسيه دكتري افزود: هدف از پذيرش دانشجوي بورسيه در دوره دكتري، كار و فعاليت آنها در نقاط محروم است، در صورتي كه اين امر اجرا شود، تسهيل در پذيرش داوطلبان بورسيه دكتري مانعي ندارد.