دكتر خرم تحليلگر مسائل بين الملل معتقد است گزارش اخير البرادعي و قطعنامه حقوق بشر عليه ايران هماهنگ با هم و با هدف فشار سياسي بر يران تنظيم شده است.

علي خرم درگفتگو با خبرنگارسياسي "مهر"، با تاكيد براينكه بايد به اين گزارش در جايگاه ويژه زماني خود بنگريم، گفت : اين گزارش بسيار تحت تاثير قطعنامه ماه سپتامبر شوراي حكام بوده و سياسي تر از گزارشات قبلي اوست .

وي با اشاره به مضمون گزارش هاي مكرر شوراي حكام در آستانه نشست هاي متعدد اين شورا در باره ايران، افزود: در همه اين گزارشها مقداري از اطلاعات بدست آمده از ايران را منتشر مي كند و تاكيد مي كند كه اين كافي نيست و ايران بايد بيشتر همكاري كند و در گزارش بعدي، از اطلاعات جديد سوالات جديد مطرح مي شود . 

اين استاد دانشگاه  تاكيد كرد : در پرتو قطعنامه هاي قبلي وضعيت ما در جهان تغيير كرده و تغيير لحن گزارش آژانس و از جمله حذف بخشهاي تقدير آميز نسبت به همكاريهاي ايران نز به همين دليل است .

خرم افزود: حتي قطعنامه هايي مثل قطعنامه حقوق بشر نيز روي اين موضوع تاثير گذار است.

وي كه سالها نمايندگي ايران در كميته خلع سلاح و حقوق بشر سازمان ملل را برعهده داشته، به بندهايي از قطعنامه كه با اشاره اي گذرا به همكاري هاي ايران، به طرح در خواستهاي تازه و مكرر پرداخته است اشاره كرد و افزود : در مقابل در خصوص اجازه بازرسي آژانس از پارچين صرفا به اين جمله كه "آژانس از اجازه دسترسي به سايت پارچين استقبال مي كند" اكتفا شده است.

اين تحليلگر مسائل بين الملل همچنين ياد آورشد: آژانس در بخشي از اين قطعنامه همكاري هاي ايران را بسيار ديرهنگام خوانده است و در خصوص منشا خارجي آلودگي هاي اورانيومي در ايران نيزآورده است "تحليل نمونه هاي محيطي جمع شده در مكاني در يكي ديگر از كشورهاي عضو كه به گفته ايران قطعات سانتريفوژدرميانه سال هاي 1990 قبل ازفروش به ايران درآنجا نگهداري مي شده ، نشانه اي مواد هسته اي را ثابت نكرده است"، و بدين ترتيب بار ديگر توپ  موضوع آلودگي دستگاه ها را در زمين ايران انداخته است . 

وي در پايان به اينكه آژانس اعلام كرده است كه هيچ اطلاعات جديدي در خصوص وضعيت طرح پي 2 بين سال هاي 1995 و 2002 ارائه نداده نشده است، گفت: اين موضوعات در كنار هم لحني بسيار غير دوستانه را در شوراي حكام عليه ايران نشكل خواهد  داد .