به گزارش خبرنگار مهر، رسول اشتودان ظهر امروزدوشنبه در نشست با خبرنگاران رسانه های گروهی استان که به منظور اطلاع رسانی در خصوص همایش ملی هورامان انسان، طبیعت، زندگی در سنندج برگزار شد، گفت: به شیوه های مختلفی شامل پوستر، بنر و تیزر آثار تاریخی و فرهنگی استان معرفی شده ولی این نوع تبلیغات کافی نبوده است.
وی با اشاره به اینکه زیرساخت های معرفی این آثار به طور کامل و جامع می بایست در سنوات گذشته انجام می گرفت، عنوان کرد: در دولت تدبیر و امید برای معرفی پتانسیل های گردشگری استان برنامه ریزی هایی شده که بسیاری از آنها هم درحال اجرا است.
وی با بیان اینکه سهیمه کشورمان هم چون سایر کشورهای دنیا برای ثبت جاذبه های گردشگری آن در فهرست آثار جهانی یک اثر در سال است، ادامه داد: آثار فرهنگی و تاریخی موجود در استان قابلیت ثبت شدن در فهرست آثار جهانی را دارد،
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کردستان 635 جاذبه ایران در ردیف ثبت جهانی قرار گرفتند، افزود: از میان 635 اثر هم 35 اثر با توجه به بررسی های کارشناسان در فهرست ثبت موقت جهانی قرار گرفته اند.
اشتودان اظهارداشت: از استان کردستان سه اثر شامل غارکرفتو، دریاچه زریوار و منطقه هوارامان برای ثبت در فهرست آثار جهانی معرفی شدند.
وی بیان کرد: تا زمان برطرف شدن تهدیدات حاکم بر دریاچه زریوار امکان ثبت آن در فهرست آثار جهانی وجود ندارد.
اشتودان اظهارداشت: به دلیل این که منطقه هورامان از نظر سیمای فرهنگی در کشور بی نظیر و بی رقیب بود، در لیست ثبت در آثار جهانی قرار گرفت.
وی به مزایای ثبت جهانی آثار اشاره کرد و افزود: زمانی که اثری در فهرست جهانی یونسکو قرار می گیرد به تمام دنیا معرفی می شود و بازدید از آنها در برنامه شرکت های مسافرتی قرار داده می شود.
وی یکی از مشکلات کنونی منطقه هوارامان را تعدد مدیریت آن خواند و بیان کرد: با ثبت این منطقه در فهرست آثار جهانی ، تابع یک مدیریت واحد خواهد شد.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کردستان اعلام کرد: بیش از 50 درصد آثار فرهنگی وتاریخی موجود در منطقه هوارامان هم اکنون در فهرست آثار ملی به ثبت رسیدند.
اشتودان با اشاره به اینکه هورامان به دو قسمت شرقی و غربی تقسیم شده است، گفت: بخش غربی این منطقه در اقلیم کردستان عراق واقع شده و بخش شرقی آن دراستان های کردستان و کرمانشاه ایران قرار گرفته است.
وی ادامه داد: هورامان کردستان قرار است که در فهرست آثار جهانی به ثبت رسانده شود وبه بخش های دیگر این منطقه هم با رایزنی هایی که با مسئولان کردستان عراق و کرمانشاه صورت گرفته است شماره فرعی داده می شود.
ارسال 60 مقاله به همایش ملی هورامان در کردستان
وی عنوان کرد:امیدواریم همایش ملی هورامان انسان، طبیعت، زندگی آغازی برای ثبت هورامان در فهرست آثار جهانی باشد، افزود: این همایش 10 اردیبهشت ماه امسال در دانشگاه کردستان و با حضور نمایندگان سازمان میراث فرهنگی کشور در یونسکو برگزار می شود.
وی عنوان کرد: از جمله محورهای این همایش شامل معماری و بافت و الگوی سکونت، رسوم و آیین ها، انسان، راه و کوهستان، نغمه ها و نواها، بازنمود طبیعت در هنر و ادبیات، گروه های اجتماعی، و فرهنگ یاری گری، زیست بوم و تنوع زیستی و قابلیت ها و ظرفیت های گردشگری است.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کردستان ادامه داد: با برگزاری این همایش و تکمیل پرونده مطالعاتی هورامان انتظار داریم هورامان پیشنهاد ایران برای ثبت جهانی در یونسکو در سال 95 باشد.
اشتودان از ارسال 60 مقاله به دبیرخانه این همایش خبرداد و گفت: از این تعداد مقاله ارسال شده از سوی کمیته علمی 14 مقاله انتخاب شده که در روز همایش ارائه شود.
وی ادامه داد: مابقی مقالات نیز در پایان همایش در قالب ویژه نامه ای منتشر و در اختیار محققان قرار می گیرد.