منوچهر صهبایی که پیش از حضور علی رهبری در ایران از سوی مدیران دفتر موسیقی وزارت ارشاد به عنوان رهبر ارکستر سمفونیک تهران معرفی می شد در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به ادغام ارکسترهای ملی و سمفونیک تهران و رسیده به عنوان «ارکستر سمفونیک ملی ایران» توضیح داد: به اعتقاد من مساله ادغام ارکسترها به هیچ عنوان حرفه ای نیست.
وی با اشاره به سابقه ناگهانی انتخاب رهبر برای ارکستر سمفونیک تهران در حالی که انتظار می رفت وی این مسئولیت را برعهده بگیرد، بیان کرد: در حالی که مسئولان مربوطه هدایت ارکستر سمفونیک تهران را به من سپردند ناگهان در جلسه مطبوعاتی اعلام کردند که آقای علی رهبری به عنوان مدیر هنری ارکستر سمفونیک تهران انتخاب شده است؛ موضوعی که من تا قبل از برگزاری نشست از آن خبر نداشتم.
این موزیسین ادامه داد: حالا و بعد از اینکه این شرایط غیرحرفه ای را برای من به وجود آوردند، کارها را به سمتی پیش برده اند که ارکسترها در هم ادغام شوند؛ موضوعی که کاملا غلط است و باعث می شود یک سنتی که از ۷۲ سال پیش توسط پرویز محمود پایه گذاری شد به فراموشی سپرده شود. به اعتقاد من ادغام ارکسترها کار بسیار خطایی است ضمن اینکه از بین بردن نام ارکستر ملی هم اشتباه است و این راهی که دوستان می روند مسیر پر اشتباهی است که بعدها متوجه ضرر و زیان آن خواهند شد.
صهبایی با تاکید بر اینکه راهی که برای ارکسترها انتخاب شده به بیراهه می رود، عنوان کرد: به نظرم ارکسترها و وزارت ارشاد بازیچه سیاستگذاری های شخصی شده که واقعا در سطح موسیقی این سرزمین نیست و به نظر من بهتر است آقایان مسوول نظارت بیشتری بر فعالیت های این چند ماه ارکسترها داشته باشند. متاسفانه برخی افراد با غلوهایی که می کنند مشغول مطرح کردن خود هستند و ضرر آن به ساختار ارکسترها می خورد. اینها واقعیتی است که من حاضرم درباره آن دلایل بیشتری را بازگو کنم که به طور حتم از سر دلسوزی است و نه چیز دیگر.
این هنرمند بیان کرد: این حرف ها را کسی می زند که خوشبختانه هیچ نیازی به پول و دستمزد و جایگاه شغلی این ارکسترها نداشته و ندارد. من هیچ مساله ای با کنار گذاشتن خودم ندارم که عده ای فکر کنند به خاطر اینکه من را کنار گذاشتند این انتقادها را انجام می دهم. کما اینکه من قبل از این ماجراها نامه هایی را به دفتر وزیر ارشاد و دیگر دوستان ارسال کردم و گفتم که راهی که پیش روی ارکسترها قرار گرفته راه درستی نیست.
وی در بخش پایانی صحبت های خود درباره ارکستر ملی هم توضیح داد: ارکستر ملی از مجموعه های ارزشمند موسیقی ماست که افراد بسیار بزرگی برای آن زحمت کشیده اند، هنرمندان بزرگی چون استاد صبا تا هنرمند ارزشمندی همچون فرهاد فخرالدینی. حالا حیف نیست که این همه زحمت فراوان به یکباره به دلیل انگیزه های شخصی با تغییر نام از بین برود؛ نامی که برگرفته از یک سنتی است که نمی توان به این راحتی آن را فراموش کرد. برخی افراد که ادعا می کنند من با انگیزه های شخصی در ارکستر سمفونیک تهران حضور داشتم بدانند که من قبل از پذیرش این سمت شرط هایی گذاشته بودم که مهم ترین آن انعقاد قرارداد با نوازندگان بود اما متاسفانه برخی ها مسائلی را به راه انداختند که من را واقعا دل آزرده کرد.