رییس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران با اشاره به کتاب ها وآثاری که درباره حضرت علی (ع) تولید شده است بیان کرد: سزاوار است که بهترین آهنگ‌ها، اشعار و موسیقی‌های خود را نثار قدم امیر مومنان کنیم.

به گزارش خبرنگار مهر، نشست رونمایی از آلبوم «حضرت خورشید» روز چهارشنبه ۹ اردیبهشت ماه با حضور محمود صلاحی رییس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران، عبدالجبار کاکایی شاعر، غلامرضا صنعتگر خواننده، مجید اخشابی خواننده، فواد حجازی آهنگساز و جمع دیگری از هنرمندان در سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران برگزار شد.

در ابتدای این جلسه قطعه «بهترین حرف تمام روزگار» برای حاضران در جلسه پخش شد و بعد از آن مجید اخشابی درباره قطعه‌ای که خوانده است، توضیح داد: ما این قطعه را به ساحت مقدس حضرت امیرالمونین (ع) تقدیم کردیم و در آن تلاش شد مجموعه‌ای از الحان ایرانی بیانگر کلامی باشد که در این راستا سروده شد. تم اول آن از الحان فولکور و با شعری از اسحاق انور تنظیم شد.

در ادامه این برنامه ایرج نعیمایی هنرمند خوشنویس درباره اهمیت هنر و جایگاه آن، بیان کرد: در اصطلاح عٌرفا، هنر تجلی و ظهور حقیقت است و از میان این هنرها، موسیقی لطیف‌ترین وجود را دارد. البته در باب موسیقی بحث‌های مختلفی وجود دارد اما بعضی از فلاسفه جایگاه موسیقی را آنقدر بالا دانسته‌اند که آن را از علوم اعلی می‌دانند.

همچنین علی جهاندار، مدرس حوزه موسیقی درباره فرهنگ و هنر ایرانی، یادآور شد: باید سعی کنیم فرهنگ و هنر خود را که در دنیا جایگاه والایی دارد، پیگیری کرده و این درخت کهن را با دستان خود خشک نکنیم. ما چهار پایه ادبی فرهنگ بشر یعنی فردوسی، سعدی، حافظ و مولانا را داریم.

وی ادامه داد: از این حیث مسئولیت سنگینی داریم و باید به ارزش‌های فرهنگی خود تکیه کنیم و جوان‌ها را به آن ارزش‌ها سوق دهیم.

این خواننده با اشاره به موسیقی پاپ بیان کرد: من نمی‌گویم موسیقی پاپ خوب نیست اما سعی کنیم ریشه موسیقی اصیل را خشک نکنیم. ما امثال ایرج‌ها و شجریان‌ها را داریم و باید از آنها بهره ببریم.

در این جلسه محمود صلاحی رییس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران با اشاره به قطعاتی که از آلبوم «حضرت خورشید» پخش شد و با تبریک سالروز میلاد حضرت علی (ع)، بیان کرد: آواها و نواهای خوبی در این جلسه پخش شد و اشعار هم بسیار زیبا بودند. این آلبوم به برکت میلاد امام علی (ع)، آقای تمام مردان و مخلوقات جهان، تولید شده است.

وی با اشاره به سخنی درباره حضرت علی (ع)، عنوان کرد: در سخن یکی از بزرگان آمده است که حضرت علی (ع) در شرق و غرب عالم یکی بود. البته نمی‌توان امیر مومنان را در واژه‌ها تعریف کرد و حتی بعضی از تعاریف مسیحی‌ها از ما شیعه‌ها بسیار بهتر است. جرج جرداق نمونه‌ای از این افراد است. ۴۰ سال طول کشید تا او کتابی درباره حضرت علی (ع) نوشت و چندین سال طول کشید تا برای آن اسمی بیابد و در نهایت عنوان «صدای عدالت همه انسان‌ها» را بر آن گذاشت.

رییس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران با اشاره به دانشمند دیگری که در این حوزه فعالیت داشته است،‌ گفت: آنتوان بارا نویسنده دیگری است که ۴۰ سال پیش تصمیم گرفت کتابی درباره امیر مومنان (ع) بنویسد و در سخنانی درباره تحقیقات خود گفته است من دیدم نمی‌توانم درباره حضرت علی (ع) کتابی بنویسم؛ بنابراین از فرزندان او شروع کردم.

وی ادامه داد: آنتوان بارا در نهایت کتاب «حسین در اندیشه مسیحیت» را نوشت و به خاطر این کتاب به کویت تبعید شد. همچنین بعد از آن کتابی درباره حضرت زینب (س) نوشت. بنابراین و با توجه به کارهایی که در جهان صورت گرفته است سزاوار است که ما هم بهترین آهنگ‌ها، موسیقی‌ها و اشعار خود را نثار قدم امیر مومنان کنیم و من از این حیث به شما هنرمندان بابت تولید و انتشار آلبوم «حضرت خورشید» تبریک می‌گویم.

صلاحی با بیان اینکه هنرمندان کشور ما متعهد هستند، اظهار کرد: موسیقی و صدای این هنرمندان نه تنها غصه‌های جامعه را کاهش می‌دهد، بلکه شادی و نشاط را هم افزایش می‌دهد و معانی اشعارشان هم عمیق است.

وی با اشاره به سخنان رهبری درباره موسیقی، عنوان کرد: خوشا به حال کسی که می‌تواند هنر را در همه جلوه‌های آن مثل خط، نقاشی، موسیقی و کتابت در خدمت تعالی فرد و جامعه بیاورد.

رییس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران ادامه داد: باید در این عرصه جدی‌تر وارد شد و باید بتوانیم سالی چند آلبوم موسیقایی در سازمان تهیه کنیم و همچنین باید ارتباط بیشتر و جدی‌تری با هنرمندان برقرار شود. ما هنرمندان بسیاری داریم؛ مهم این است که هنرمندان را از میان تاریخ دربیاوریم و به جامعه معرفی کنیم.

عبدالجبار کاکایی که قطعه «حضرت خورشید» را در این آلبوم سروده است، در این جلسه با اشاره به سخنان صلاحی، عنوان کرد: با سخنانی که گفته شد، پیداست که ریاست جدید سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران پشتوانه‌ای غنی برای حمایت از اندیشه موسیقایی در کشور دارد و این جای خشنودی دارد.

وی با اشاره به شعری که در قطعه «حضرت خورشید» سروده است، گفت: هرگاه که نامی از شعر درباره حضرت علی (ع) به میان می‌آید، من یاد شعری از سعدی می‌افتم که می‌گوید «کس را چه زور و زهره که وصف علی کند/ جبار در مناقب او گفته هل اتی» و احساس می‌کنم این جبار، من هستم.

این شاعر ادامه داد: هر گاه شاعران به نام حضرت علی (ع) می‌رسند، عشق‌بازی ویژه‌ای با او دارند و حتی اگر نامی از قهرمانان ملی مثل رستم،‌ گشتاسب و اسفندیار می‌آید، باز هم این قهرمانان در پی اسوه‌های ما بودند.

در پایان این جلسه از آلبوم «حضرت خورشید» که در منقبت امیر المومنین (ع) تولید شده است رونمایی شد. 

این آلبوم هفت قطعه دارد و جمعی از هنرمندان شرکت داشته اند که خوانندگان آن شامل غلام رضا صنعتگر، حمید غلامعی، حسام الدین سراج، مجید اخشابی، عبدالحسین مختاباد و احمد عبدلی می شوند.