آیت الله علی اکبر رشاد در گفتگو با مهر در پاسخ به سوالی در خصوص تاکید مقام معظم رهبری مبنی بر استفاده از شیوه های آموزشی نو در حوزه های علمیه گفت: در حوزه علمیه امام رضا (ع) یک نظام علمی و آموزشی را تعریف کردیم که «نظام آموزشی - علمی پرورش معال» با تمرکز بر پژوهش بوده و در مقابل نظام آموزشی- علمی رایج در ایران است. این شیوه امروزه در دانشگاه ها و آموزش و پرورش و متاسفانه در حوزه علمیه فعلی وجود دارد که من اسم آن را آموزش فراگرفت معال نامگذاری می کنم. در این سیستم که حافظه محور است، قرار است دانش آموز و طلبه فعلا فرا بگیرد.
وی افزود: در نظام آموزشی پرورشی معال استعداد اساس و پایه کار است و هدف این است که استعدادهای فطری جوان پرورش پیدا کند و باید در زمینه های اخلاق، علم و تعبد استعداد ها پروده شود. ممکن است فردی حافظه قوی نداشته باشد اما دارای استعداد خوبی باشد و طلبه و دانش آموز خوبی شود. در صورتی که در نظام آموزشی فعلی همه چیز شب امتحان است و فردی که حافظه خوبی دارد نمره قبولی می گیرد لذا در سیستم آموزش پرورش معال ملاک نمره نیست بلکه استعداد های طلبه ها مهم است.
رئیس شورای حوزه های علمیه استان تهران در پاسخ به این سوال که آیا این طرح در حوزه های علمیه دیگر اجرا خواهد شد یا خیر گفت: الزامی نیست که این نظام علمی و آموزشی در همه حوزه ها اجرا شود ولی توصیه می کنیم حوزه هایی که توان و ظرفیت دارند این نظام علمی و آموزشی را اجرا کنند؛ چراکه معتقدیم سیستم آموزشی- علمی حوزه های علمیه از گذشته پرورش معال بوده است اما چند وقتی است که از این سیستم آموزشی و علمی فاصله گرفته ایم.
رئیس شورای حوزه های علمیه استان تهران در پاسخ به سوال دیگری درباره مشکل وقف در حوزه علمیه امام رضا (ع) و برخی از حوزه های علمیه تهران نیز گفت: برای حل این مشکل با مسئولان سازمان اوقاف جلسه ای داشتیم و تفاهم هایی صورت گرفته و قرار است هم اندیشی مشترکی بین مدیران حوزه های علمیه تهران و مدیران سازمان اوقاف برگزار کنیم تا مشکلات وقف حوزه های علمیه بر طرف شود.