زهرا صبری در گفتوگو با خبرنگار مهر با اعلام این خبر افزود: همزمان با افتتاح خانه عروسک که طی این مدت با همت مرضیه برومند بنیان گذاشته شده ،گروه پژوهش این مجموعه نمایشی مرتبط با تئاتر عروسکی متشکل از پوپک عظیمپور، سرگل اسلامیان و من فعالیتهای آموزشی و پژوهشی را آغاز کردیم که بر این اساس تمام تلاش خود را به کار گرفتیم که بیاییم با مقوله نمایشنامهنویسی برخورد ریشهایتری داشته باشیم تا بتواند در راستای اعتلا و ارتقای نمایشنامهنویسی کمک قابل توجهی داشته باشد.
وی افزود: ما از این زاویه وارد ماجرای آموزش نمایشنامهنویسی شدهایم که اینبار از متونی استفاده کنیم که ربطی به نمایشنامه ندارد و به اشعار بزرگان ادبیات کلاسیک کشورمان برگردد موضوعی که میتواند در نوع خود حرکتی متفاوت و قابل توجه در عرصه آموزش نمایشنامهنویسی باشد. آن چیزی که ما در این فضا به آن توجه ویژه داشتیم استفاده از اساتید و هنرمندانی بود که اهالی تئاتر آنها را به عنوان افرادی دلسوز و متخصص در عرصه نمایشنامهنویسی میشناسند و حضور آنها میتواند کمک قابل توجهی به آن فضایی که ما به فکر آن هستیم بکند.
این کارگردان تئاتر ادامه داد: قبل از برگزاری کارگاههای تخصصیمان تصمیم گرفتیم تا از علیرضا نادری برای برگزاری یک جلسه پیش درآمدگونه استفاده کنیم که بر این اساس قرار است این نویسنده روز ۲۷ اردیبهشتماه جلسه سخنرانی را با عنوان «نوشتن، نونوشتن» را در خانه عروسک برگزار کند. این در حالی است که با توجه به بزرگداشتهای متنوعی که طی روزهای گذشته پیرامون شاعران مختلف ادبیات کلاسیک کشورمان برگزار شده، این جلسه پیشدرآمد میتواند استارت مناسبی برای برپایی کارگاههای تخصصیمان در خانه عروسک باشد.
صبری ادامه داد: تمام تلاش ما این است که در این کارگاهها از افرادی استفاده کنیم که دغدغه قلم زدن دارند و دوست دارند تجربههای متفاوتی را در عرصه نمایشنامهنویسی پشت سر بگذارند که در جلسه اول ما به صورت رایگان در خدمت علاقهمندان به نمایشنامهنویسی در خانه عروسک خواهیم بود. ما کاملا علمی و تخصصی به این موضوع نگاه می کنیم که متون قابل دفاعی در عرصه نمایشنامه نویسی ایرانی طی چند سال آینده شکل گیرد.
نماینده گروه پژوهش خانه عروسک در معرفی کارگاههای تخصصی پیش رو توضیح داد: روزهای ۲۹، ۳۰ و ۳۱ اردیبهشتماه بهرام جلالیپور با کارگاه «شعر تا متن» و با تمرکز بر منطقالطیر عطار نیشابوری درسگفتار خود را برگزار میکند. روزهای ۲۶، ۲۷ و ۲۸ خرداد نیز عطاءالله کوپال با موضوع «شاهنامه فردوسی» در روزهای ۳۰ و ۳۱ تیرماه و اول مردادماه سعید اسدی با موضوع مثنوی معنوی مولانا کارگاههای خود را برگزار میکنند.
وی بیان کرد: طبق برنامهریزیها و صحبتهایی که با این اساتید شده هنرجویانی که خواهان واقعی ادامه کار هستند ،بعد از پایان این جلسات رها نشوند چراکه ما تصمیم گرفتیم تا زمانی که داشتهها و طرحهای این هنرجویان بعد از پایان کارگاهها تبدیل به متن نشوند آنها را به حال خود رها نکنیم و بنا را بر این بگذاریم که هر دو هفته یکبار این هنرمندان جلساتی را با اساتید کارگاهها برگزار کنند که بتوانند راه درستی را برای تبدیل شدن شعر به درام انتخاب بکنند. بنابراین شما میبینید که تمام تلاش انجام گرفته تا کارگاهها به صورت کاملا علمی و عملی هدایت شوند و در این راه نیز حتما اصرار نداریم که نمایشنامهها به شیوه تئاتر عروسکی نوشته شود گرچه عمده تمرکز ما بر این محور قرار دارد اما شاید کسانی باشند که تمایل دارند در عرصه تئاتر بزرگسالان چنین تجربههایی را انجام دهند.
صبری در بخش پایانی صحبتهای خود با اشاره به شهریه این دوره از کارگاههای آموزشی شعر تا متن خانه عروسکی توضیح داد: برای هر دوره مبلغ ۱۲۰ هزار تومان در نظر گرفته شده که باید بگویم با توجه به میزان شهریه ها که بیش از اینها بود، ما حداقل شهریه را در نظر گرفتهایم و امیدواریم با حمایتهایی که از طریق خانه عروسک در نظر گرفتهایم بتوانیم حامی کوچکی در عرصه نمایشنامهنویسی بهویژه تئاتر عروسکی باشیم.
علاقه مندان برای حضور در جلسه تخصصی علیرضا نادری می توانند با شماره های ۶۶۴۹۳۵۰۰ و ۶۶۴۰۶۴۶۵ جهت ثبت نام اقدام کنند.