رییس سازمان سینمایی درباره دلایل انتخاب محمد حیدری به دبیری سی و چهارمین جشنواره فیلم فجر بر شناخت حیدری از سینما و نزدیکی نوع نگاه‌اش در این عرصه به او تاکید کرد.

حجت الله ایوبی رییس سازمان سینمایی در نخستین اظهار نظر خود درباره دلایل انتخاب محمد حیدری به عنوان دبیر سی و چهاررمین جشنواره فیلم فجر به خبرنگار مهر گفت: واقعیت این است که من دست روی هر فرد دیگری غیر از محمد حیدری نیز می گذاشتم، باز در معرض این پرسش قرار می گرفتم که دلایلم برای این انتخاب چه بود ولی از نظر من محمد حیدری ارتباط خوبی با صنوف و جامعه سینمایی دارد و به عنوان مشاور هنری و سینمایی در میان سینماگران شناخته شده است. او در برگزاری جشنواره های مختلف به عنوان مدیر هنری حضور داشته و در این عرصه موفق عمل کرده است.

رییس سازمان سینمایی با بیان این مطلب که دیدگاه محمد حیدری به او نزدیک است،‌ گفت: حیدری هم جنبه های هنری برگزاری یک رویداد هنری و جشنواره ای و هم سینما را می شناسد. از همه مهمتر از جهت نوع نگاه در عرصه سینما فردی نزدیک به خودم است و با ذوق و سلیقه من آشنایی دارد بنابراین مجموع این عوامل موجب شد تا محمد حیدری به عنوان دبیر جشنواره کنارم بایستد.

ایوبی در پاسخ به اینکه حیدری در اداره موزه سینما منفعل عمل کرده و حال این سؤال مطرح است که آیا می تواند از عهده برگزاری جشنواره فیلم فجر برآید؟ گفت: درباره موزه سینما باید بگویم از زمانی که حیدری به عنوان مدیرعامل انتخاب شد، در موزه سینما شاهد تحولات بنیادین بودیم. تغییرات در موزه سینما شگفت آور بوده و حیدری در این مدت توانست معنا و مفهوم واقعی موزه را به این مکان سینمایی و تاریخی برگرداند و همین امر باعث شد بسیاری از سینماگرانی که تاکنون به موزه نرفته بودند به موزه سینما بروند و لذت ببرند.

وی افزود: اطمینان می دهم که محمد حیدری انتخاب مناسبی برای دبیری سی و چهارمین جشنواره فیلم فجر است و می تواند به عنوان یک مدیر جوان، روح تازه‌ای در مدیریت جشنواره فیلم فجر بدمد.

رییس سازمان سینمایی در پاسخ به این پرسش که کارنامه کاری و مدیریت حیدری بیشتر در عرصه تئاتر بوده و وجهه سینمایی کمتری دارد، متذکر شد: اینطور نیست که محمد حیدری چون سابقه مدیریت تئاتری بیشتری دارد، با سینما بیگانه است. او با سینما بیگانه نیست و در دو سال گذشته یکی از یاران من در عرصه سینما بوده و یقین دارم از عهده این مهم بر می آید.

ایوبی تصریح کرد: ضمن اینکه دبیران جشنواره فیلم فجر در دوره های گذشته غیر از محمدمهدی عسگرپور، جملگی از مدیران فرهنگی بوده اند و کمتر وجوه هنری در آنها دیده می شد اما با انتخاب محمد حیدری یک وجه جدیدی که همان وجه هنری محمد حیدری است، بر مدیریت جشنواره فیلم فجر اضافه شده است.

وی در پاسخ به اینکه چرا از سینماگرانی چون رضا میرکریمی که هم تجربه هنری و هم تجربه های مدیریتی موفق دارد برای دبیری جشنواره فیلم فجر بهره نبرده است؟ گفت: بسیار دوست دارم فیلمسازی چون رضا میرکریمی به عنوان دبیر جشنواره کار کند اما نمی توانیم با چنین درخواستی باعث شویم وی از عرصه فیلمسازی خود عقب بماند. به نظر من ساخت فیلمی مثل «به همین سادگی» کمتر از برگزاری یک جشنواره فیلم فجر نیست.

معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در عرصه سینما در پایان صحبت های خود ضمن قدردانی از تلاش های علیرضا رضاداد دبیر دو دوره قبلی جشنواره فیلم فجر گفت: جا دارد بار دیگر از تلاش های علیرضا رضاداد برای اینکه قبول زحمت کرد و دو دوره از جشنواره فیلم فجر را با قدرت و قوت برگزار کرد، تشکر کنم و بگویم که او مدیری با اخلاق است که دو سال در کنار ما بود.