چهره سياسي "مهدي كلهر" اولين بار در مناظره تاريخي انتخابات رياست جمهوري در صفحه تلويزيون ديده شد. در آن مناظره، كلهر ازطرف احمدي نژاد با مرعشي، از طرف هاشمي رفسنجاني مناظره مي كرد و به تصديق همگان موفق شد در اين مناظره پيروز ميدان باشد. گفتگوي مشروح "مهر" با كلهر را از نظر مي گذرانيد:

"مهدي كلهر" ، مشاور ارشد احمدي نژاد در دوران تبليغات رياست جمهوري كه هم اينك از طرف رئيس جمهور به عنوان عضو هيات نظارت بر صداوسيما، منصوب شده است، با حضور در "خبرگزاري مهر" به سوالات متنوع خبرنگاران فرهنگي و سياسي مهر پاسخ داد.

كلهر در مورد علت علاقه مند شدنش به احمدي نژاد گفت: برايم جالب بود كه احمدي نژاد در مقام شهردار به نقدها جايزه مي داد،  در شهرداري تهران، فستيوال نقد گذاشته بودند، اين خصلت احمدي نژاد براي من خيلي جالب بود و متوجه شدم كه او با تيپ معمول مديران تفاوت دارد.

وي افزود: معمولا مديران، منصب مديريت را به عنوان "سرپل ارتقاء به مناصب بالاتر" نگاه مي كنند و تمام انرژي و توان خود را صرف كارايي و كارآمدي نمي كنند، وجود خود را موقتي مي دانند و بيشتر در پي زد وبند و كنارآمدن با ساير مديران هستند، به همين دليل است كه نوآوري و خلاقيت و جسارت در بسياري از مديران وجود ندارد، اگر مديري آينده خود را ببينيد و بخواهد، آينده مديريتي خود را بايد از نقد استقبال كند.

كلهر با اشاره به آسيب هاي مديريتي در كشورمان، تصريح كرد: برخي مديران هنوز در فضاي اضطرار و عبور از بحران به سر مي برند، اين بسيار خطرناك و مخرب است، بحران زمان معيني دارد، معني نمي دهد 27 سال در بحران باشيم و با منطق بحران، مديريت كنيم.

وي توضيح داد: حتي در فقه هم احكام ثانويه كه اضطراري هستند، بايد زمان مند باشند، ولي فقيه مي تواند براي "مدتي"، حج و حتي نماز را تعطيل كند ولي نمي تواند براي ابد اين كار را انجام دهد. امام (ره) در آذرماه سال 62 در بيانيه اي بر اين موضوع تكيه كردند كه شرايط خاص و اضطراري در مورد مديران و مديريت كشور، وجود ندارد اما به پيام امام توجه نشد.

كلهر گفت : مديران اضطراي در سالهاي اول انقلاب با صداقت اعلام مي كردند كه سررشته اي از امور ندارند و صرفا بر اساس اضطرار و بحران در منصب مديريت نشسته اند، اما بعدها اين صداقت هم از بين رفت و حتي شروع به ظاهرسازي و درست كردن واژه ها و دكترين ها هم كردند.

 - برايم جالب بود كه احمدي نژاد در مقام شهردار به نقدها جايزه مي داد،  در شهرداري تهران، فستيوال نقد گذاشته بودند، اين خصلت احمدي نژاد براي من خيلي جالب بود و متوجه شدم كه او با تيپ معمول مديران تفاوت دارد

- معمولا مديران ، منصب مديريت را به عنوان "سرپل ارتقاء به مناصب بالاتر" نگاه مي كنند و تمام انرژي و توان خود را صرف كارايي و كارآمدي نمي كنند، وجود خود را موقتي مي دانند

در ادامه اين گفتگوي خودماني و بدور از تكلف، كلهر به ويژگي هاي خاص اسلام وقدرت و كارآمدي اسلام براي اداره جامعه اشاره كرد و گفت: اسلام ديكتاتوري را نمي پذيرد، "لااكراه في الدين" اساس و مانيفيست اديان الهي است، در عرصه تفكر الهي، خير و شر و نفس اماره و لوامه و مطمئنه فقط بسترساز حركت انسان هستند و هركس به ميزان رشد و ارتقاي ظرف روحي خودش جلو مي رود و جايزه مي گيرد؛ اصلا قرار نيست همه مثل هم باشند، آزادي كه به شيطان داده شده، از جنس فرهنگي است؛ از نظر اسلام، شيطان قدرت سياسي و فيزيكي ندارد و جنس كارش شبيه كار هنري و الهام گونه  است.

وي ادامه داد: ما در مقام فكر كردن، مفهوم "اطاعت كردن" نداريم؛ اسلام اطاعتي، باطل است. تمام آيه هاي تكليف آور قرآن خطاب به "ايمان آورندگان" است، يعني شخص بايد در زمان بلوغ، اسلام را بشناسد و تحقيقا به آن برسد، بزرگترين قربانيان آزادي بيان، شيعيان هستند، ائمه اطهار(ع) قرباني آزادي بيان شده و شهيد شدند، امام حسين (ع) هم بخاطر گفتن حرف حق و ايستادن بر حرف حق، شهيد شد، البته آزادي اغواگري غير از آزادي بيان است.

وي تصريح كرد: بزرگترين آفت آزادي بيان، "دروغ" است، دروغگويي بايد در عرصه بيان از بين برود، در غرب هم همينطور است، شما حق نداريد يك كلمه دروغ به كسي بگوييد يا منتشر كنيد، شديدترين پيگردهاي قانوني را عليه شما انجام مي دهند، ولي در ايران، برخي مطبوعات هر تهمت و دروغي مي گويند و وقتي هم مي گوييم چرا دروغ و تهمت مي زنيد، مي گويند خوب تكذيبه بفرستيد! اين روش در هيچ جاي دنيا وجود ندارد، ما امروز واقعا نياز داريم كه يك كار كارشناسي در مورد آزادي بيان انجام شود.

كلهر گفت: مثلا عرصه اي مثل رمان، عرصه بي در و پيكري است ، تاثير رمان از جنس تاثير عاطفي است، يك رمان مي تواند بدون اينكه مخاطب متوجه شود، يك مكتب سياسي يا فلسفي را تبليغ كند. 

وي افزود: نظام سياسي جهان غرب مبتني بر يك مكتب فلسفي، فكري، مدرن و پيچيده بنا شده و در طول زمان، در آن نوسازي صورت گرفته است. متاسفانه در گذشته، ما جواناني را به غرب مي فرستاديم كه نه آگاهي و نه تجربه كافي داشتند و چيزهايي را از غرب براي ما مي آوردند كه نه تنها براي جامعه مفيد نبود بلكه مخرب هم بود.

رئيس سابق مركز موسيقي صداوسيما خاطرنشان كرد: ما امروز نيازمند يك غرب شناسي نوين هستيم، نبايد جوان 18 ساله را به غرب بفرستيم، بايد دانشمند 50 ساله را به غرب بفرستيم و اتفاقا از او سوغاتي و تجربه هم بخواهيم.

كلهر گفت: امروز ما مقداري دچار "شرق زدگي"، "رفاه گريزي" و "تجربه گريزي" شده ايم كه بايد اين اشكالات را در نظام تفكر خودمان برطرف كنيم. ضمن اينكه غرب هم روزهاي سرنوشت سازي را در پيش دارد، امروز در غرب، نهيليسم و سكولاريسم خريداري ندارد.

وي تاكيد كرد: جمهوري اسلامي قرار است جهان شمول شود، اين يك اصل مهم است كه نبايد فراموش شود، مثلا اگر در روزگار گذشته با دست خودمان انفاق مي كرديم، امروز بايد با ايميل و كارت اعتباري انفاق كنيم يا وجوهات بدهيم، فرم خيلي چيزها بايد تغيير كند، هرچيز سنتي، الزاما اسلامي نيست، شاكله دين زيباشناسانه و منطقي است.

وي گفت: اخيرا در بلژيك كنفرانسي محرمانه  گذاشته اند و نظام حكومتي ايران را بررسي كرده اند و به نتيجه رسيده اند كه بهترين نظام حكومتي جهان است؛ هم حدود و اختيارات حكومت مشخص است و هم كمترين امكان سوءاستفاده از قدرت در اين نظام وجود دارد و از طرف ديگر مرزهاي قوانين سيال است و خود را با شرايط زمان و مكان تطبيق مي دهد.

كلهر سپس به وقايع نهم دوره انتخابات رياست جمهوري اشاره كرد و گفت: احمدي نژاد بيشترين سفرهاي استاني را بين كانديداها داشت و از همه هم زودتر شروع كرد، استراتژي انتخاباتي احمدي نژاد بسيار هوشمندانه و زيركانه تدوين شده بود.

بزرگ ترين آفت آزادي بيان، "دروغ" است، دروغگويي بايد در عرصه بيان از بين برود، در غرب هم همينطور است، شما حق نداريد يك كلمه دروغ به كسي بگوييد يا منتشر كنيد، شديدترين پيگردهاي قانوني را عليه شما انجام مي دهند، ولي در ايران، مطبوعات هر تهمت و دروغي مي گويند و وقتي هم مي گوييم چرا دروغ و تهمت مي زنيد، مي گويند خوب تكذيبه بفرستيد! اين روش در هيچ جاي دنيا وجود ندارد، ما امروز واقعا نياز داريم كه يك كار كارشناسي در مورد آزادي بيان انجام شود

وي در مورد دكتر قاليباف، يكي از نامزدهاي اين دوره انتخابات گفت: من قاليباف را خيلي دوست دارم، ولي اگر يك پست سياسي ناگهان به دست يك نظامي بيفتد، اين اتفاق جالبي نيست؛ نوع رشد سياستمداران با نظامي ها تفاوت دارد، نوع نگاه يك نظامي به ارتقاء با نگاه يك سياستمدار براي رشد و ارتقاء تفاوت دارد، يك نظامي براي ارتقا و رشد هميشه بايد بله قربان گو باشد، ولي اين در سياست جايي ندارد.

كلهر كه خود از كارگردانان و كارشناسان تئاتر و سينما است، در مورد قوي ترين و موثرترين فيلم هاي تبليغاتي كانديداهاي انتخابات نهم اظهار داشت: موثرترين فيلم به نظرم، فيلم دكتر احمدي نژاد بود كه آقاي شمقدري ساخته بود و بعد فيلم دوم آقاي هاشمي رفسنجاني (لعل).

مشاور سابق رياست سازمان صدا وسيما در ادامه گفت: قرار ما (ستاد تبليغاتي احمدي نژاد) اين بود كه در دور اول با هيچ يك از نامزدها درگير نشويم و اين خيلي به رشد آراي احمدي نژاد كمك كرد. احمدي نژاد در دوره اي طولاني، "سكوت تبليغاتي" داشت و همين باعث شد تا از ديگران متفاوت شود. كلهر افزود: اين درست است كه ما با "چراغ خاموش" به ميدان آمديم.

نماينده رئيس جمهور در هيات نظارت بر صدا وسيما تاكيد كرد: از آقايان علما خواسته بوديم كه از احمدي نژاد، كتبي حمايت نكنند و حمايتشان را صرفا شفاهي ابراز كنند، اگر انتخابات دور دوم، 5 روز عقب مي افتاد، آراي احمدي نژاد خيلي بيشتر مي شد.

كلهر در پاسخ به اين سوال كه اگر در دور دوم، آقاي هاشمي به نفع آقاي كروبي كنار مي رفت، سرنوشت انتخابات به نظر شما چه مي شد، گفت: اين اتفاقي بود كه هيچ برنامه اي براي آن نداشتيم، من وقتي اين شايعه را شنيدم، نگران شدم.

وي خاطرنشان كرد: در دور دوم، بسياري از هواداران ستاد دانشجويي "معين" به ستاد احمدي نژاد پيوستند و بسياري از سايت ها و وبلاگ هاي ما توسط اين گروه فعال شد، كل هزينه ستاد احمدي نژاد در كل كشور، حدود 200 ميليون تومان شد كه اصلا با مخارج ساير نامزدها قابل مقايسه نبود.

كلهر خاطرنشان كرد: انتخابات نهم بسيار تامل انگيز و جالب بود، كساني كه در دور دوم به احمدي نژاد راي دادند، بعضا كساني بودند كه تابه حال راي نداده بودند، حتي در دور اول هم راي نداده بودند، 75 درصد آراي احمدي نژاد در دور دوم، متعلق به جوان ها بود. راي به احمدي نژاد، راي به احياي انقلاب و عدالت بود.

كلهر هشدار داد كه سياست تبليغاتي احمدي نژاد بعد از رياست جمهوري، دچار ركود شده و آن سياست تبليغي "موفق" رعايت نمي شود. وي تصريح كرد: نبايد با سكوت، يك حالت خلاصي و خنثي در بين مردم و راي دهندگان به احمدي نژاد به وجود بيايد.

اين صاحبنظر امور رسانه اي در پاسخ به سئوالي در مورد دلايل ريشه انتقادات زودهنگام از دولت احمدي نژاد و ميزان واقعي بودن و جدي بودن اين انتقادات گفت : انتقاد از دولت احمدي نژاد ، از يك سال قبل شروع شد، زماني كه احمدي نژاد در سال قبل شروع به تبليغات كرد، خيلي ها احتمال مي دادند كه شهردار موفق تهران، براي عرصه وسيع تري وارد ميدان شود، احمدي نژاد هيچ وقت به تخريب ها و تهمت ها پاسخ نداده است، احمدي نژاد حتي اگر رئيس جمهور هم نمي شد ، مردم تهران تحت تاثيرش بودند، با وجود تبليغات رقبا، مردم باور كرده بودند كه خدمات و سرويس هايي كه احمدي نژاد در دوران شهرداري به مردم داده بود، صادقانه بود ، مردم باور كرده بودند كه احمدي نژاد براي پايين شهر بيشتر از بالاي شهر خرج كرده است، من فكر مي كنم انتقاداتي كه امروز هم از احمدي نژاد مي شود، چندان با اين موج تخريب متفاوت نيست.

احمدي نژاد در مديريت يك مكانيزم انقلابي دارد، در 24 ساعت تصميماتي را مي گيرد كه در دوره هاي قبل 5 سال طول مي كشيد، خطاي 5 ساله در 24 ساعت فشرده مي شود و اين براي رسانه ها خيلي چشمگير شده است.در صورتي كه اين تغيير و تحول چيز عجيبي نيست، كشوري مثل آمريكا در موضوع هسته اي ايران، عرض 48 ساعت، سه بار نظر خود را تغيير داد.اين از اصول مديريت است ولي چون در كشور ما بوروكراسي ريشه دوانده است، اين كارهاي احمدي نژاد به نظرمان عجيب و غيرمنطقي مي آيد

كلهر در خصوص مصداق "واردترين انتقاد" به احمدي نژاد گفت: احمدي نژاد در مديريت يك مكانيسم انقلابي دارد، در 24 ساعت تصميماتي را مي گيرد كه در دوره هاي قبل 5 سال طول مي كشيد، خطاي 5 ساله در 24ساعت فشرده مي شود و اين براي رسانه ها خيلي چشمگير شده است. در صورتي كه اين تغيير و تحول چيز عجيبي نيست، كشوري مثل آمريكا در موضوع هسته اي ايران، عرض 48 ساعت، سه بار نظر خود را تغيير داد.اين از اصول مديريت است ولي چون در كشور ما بوروكراسي ريشه دوانده است، اين كارهاي احمدي نژاد به نظرمان عجيب و غيرمنطقي مي آيد.

خبرنگار "مهر" به شوخي از كلهر سوال كرد: "بالاخره آقاي احمدي نژاد، چند باجناق دارد؟ چون هر از چندگاهي اسم يك نفر به عنوان باجناق ايشان مطرح مي شود!" كلهر پاسخ داد: از خودشان بپرسيد!

كلهر سپس به گلايه از مطبوعات پرداخت و گفت: مطبوعات و رسانه هاي ما در دوره احمدي نژاد چند كوتاهي بزرگ مرتكب شدند، اول اينكه انتظار مي رفت رسانه ها، شعار "عدالت گستري" احمدي نژاد را تجزيه و تحليل و نقد مي كردند كه اين كار را نكردند. همچنين در مورد شعار "مهرورزي"، مهرورزي يك حقيقت در انقلاب ما بود، در سال 57-58 در جامعه ما موج مي زد، من يك خاطره اي بگويم در اوج درگيري هاي انقلاب در بهمن 57، بيمارستانها به مردم اعلام كردند كه ما به خون نياز داريم، در بيمارستان سوم شعبان كه ما در آنجا بوديم، مردم آنقدر خون اهدا كردند كه مجبور شديم؛ حوض هاي خانه هاي اطراف را با يخ پر كنيم و كيسه هاي خون را در درون حوض بگذاريم، "مهرورزي"،  يك خصلت ملي و استراتژيك مردم ايران است، چرا از آن غفلت مي كنيم؟ اين دوشعار، عدالت گستري و مهرورزي در حقيقت آرمانها و مطالبات مردم بوده و هست. مصاديق عيني مهرورزي بايد توسط رسانه ها تبيين شود، حتي مثلا رنگ شاد خيابان ها و ديوارهاي شهر مي تواند نمادي از مهرورزي باشد، يا اينكه پليس جرائم بار اول مردم را ببخشد، كاري كه احمدي نژاد كرد و با افزايش جريمه ها مخالفت كرد، يا آزادي زندانيان مستحق در ماه مبارك رمضان، اصول سياست مهرورزي ، برخورد ارشادي است ، نه خصمانه.

وي ادامه داد: سفر احمدي نژاد به دورافتاده ترين، فراموش شده ترين، فقيرترين جاي ايران، يعني خراسان جنوبي، نمادي از مهرورزي است، يا طرح صندوق "مهر رضا" يا "سهام عدالت" كه براي حل مشكل ازدواج جوانها طراحي شد، يكي از مصائب جامعه ما سختي ازدواج است، در دوره انقلاب، سن جوان ها براي ازدواج 23 سال بود و الان به 39 سال هم رسيده است!

كلهر در مورد شيوه هاي خاص مديريت احمدي نژاد گفت: رئيس جمهور در جمع استانداران به نكته مهمي اشاره كرد كه با استقبال مردمي هم مواجه شد، احمدي نژاد گفت حالا كه مردم پارتي مي خواهند، شما مسئولين، استانداران بشويد ، پارتي مردم! اين طور مي شود امور را اصلاح كرد، اين شيوه اي بود كه احمدي نژاد در شهرداري هم به كار گرفت.

وي افزود: البته مديريت انقلابي در جامعه كه به لختي و كندي و بوروكراسي عادت كرده، قطعا سخت است، واقعيت اين نيست كه ديگر نمي شد با روش گذشته كشور را اداره كرد، مشكل بوروكراسي ما، مشكل مديريتي است نه مشكل كارمندان و بدنه ، الان همه در جامعه منتظر تحول مديريت هستند.ساختار قوه اجرايي نيازمند انقلاب است، يعني نيازمند تغيير وسيع و جدي رفتارها و حتي خرده ساختارها، البته قطعا در جراحي، ضايعات هم وجود دارد اما مهم ضرورت اين جراحي است ، نبايد ضايعات اين جراحي را يكجا ببينيم. در جريان انتخابات هم همه كانديداها بر بدنه ناكارآمد و كند قوه مجريه تاكيد داشتند. كارها به مرور درست مي شود، بلكه با سرعت درست مي شود.

كلهر گفت: احمدي نژاد، "مورد - مورد" عمل مي كند تا نتايج كار زود نشان داده شود، احمدي نژاد مي خواهد نشان دهد كه مي شود يك استان محروم را انتخاب كرد و با مديريت انقلابي، عرض 6 ماه تحول ايجاد كرد.

از كلهر سوال شد، برخلاف ادعاي شما ، خيلي ها اعتقاد دارند كه كارهايي كه احمدي نژاد مي كند، هيچ ربطي به گردش نخبگان و تغيير و تحول ساختارها ندارد، چيزي كه وجود دارد اين است كه  رئيس جمهور ، يك عده افراد مورد  وثوق دارد كه آنها را  بدون داشتن تخصص ، صرفا به دليل مورد اعتماد بودنشان در راس كارها و سازمانها و وزارتخانه ها قرار مي دهد، اين شبيه مديريت قبيله اي و رفاقتي است نه گردش نخبگان، وي پاسخ داد: بله قبول دارم كه رئيس جمهور يك عده افراد مورد وثوق دارد، ولي وقتي ما در كشوري هستيم كه از مديرانش ، بانك اطلاعات و شناسنامه مديريتي نداريم، استفاده از افراد مورد وثوق، منطقي است

اين صاحبنظر امور فرهنگي و سياسي گفت: ثانيه ها براي احمدي نژاد با ارزش است ، اگر مي بينيد او به برخي چيزها بي اعتناست، براي اين است كه فكرش جاي ديگري است، در فكر ساختن و سازندگي و اصلاح و ...

وي خاطرنشان كرد: سياه نمايي هايي كه مي شود، از جمله در مورد فرار سرمايه، اغراق است.

كلهر در پاسخ به سوالي در مورد اينكه دولت در مورد "مهرورزي"، دكترين ندارد گفت: جامعه مدني و دولت هر كدام براي خودشان جهت و سويي دارند، الان بين دولت و جامعه مدني، ديالوگ برقرار نيست. برقراري اين ديالوگ كه به عملي شدن شعارها مي انجامد، كار مطبوعات است. متاسفانه به نظر مي رسد، توطئه سكوت و بي اعتنايي و ناديده گرفتن و سبك شمردن شعارهاي دولت ، شكل گرفته است در حالي هدف رسانه نبايد تخريب دولت يا بي اعتنايي به دولت باشد.

نماينده رئيس جمهور در هيات نظارت بر صدا وسيما در پاسخ به اين سوال كه برخي معتقد هستند ساختار كافي براي اصلاحات و تحول در كشور وجود دارد و طرح هايي مثل مهر رضا و ... جنبه شعاري دارد و نيازي هم به آنها نيست و هنر سرعت دادن به ساختار موجود است و عملكرد اورژانسي - موردي نمي تواند در درازمدت به مصلحت كشور باشد، مثل اختصاص 30 ميليارد تومان به مساجد استان خراسان جنوبي كه اين استان شايد 300 مسجد هم نداشته باشد پاسخ داد: ما قبلا قانون داشتيم اما اين كافي نبوده است، ببينيد يكي از اصول مهم اداره و مديريت، نگاه از بيرون است، يعني همين عملكردي كه شما اسمش را اورژانسي و موردي مي گذاريد، اين اصلا بد نيست، اصل بر بسيط سازي و ساده سازي امور است نه مركب سازي آن" مردم با پيچيده شدن امور از حكومت بيگانه مي شوند، قوانين دست و پاگير مردم را كلافه و اذيت مي كند، نگاه خارج از اين چارجوب ها ، واقعا در شرايط حاضر ضروري است، اين راه حل در تمام دنيا هم هست.

كلهر ادامه داد: من مثالي بزنم، ما وزارت كشاورزي داشتيم  و اتفاقا وزير آن در دولت موقت مهندس بازرگان، خيلي هم با امام (ره) نزديك بود ، اما امام در عين وجود وزارت كشاورزي، " جهاد سازندگي" را هم تاسيس كرد و جهاد آنقدر رشد كرد كه اندام تجزيه شده  وزارت كشاورزي، در ساختار جهاد سازندگي به كار گرفته شد. يا اينكه مثلا وزيري در دولت نهم شماره موبايل و ايميل اش را مي دهد و موبايلش از فرط تماس هاي مردم مي سوزد با ايميل اش پر مي شود، نشان از اين دارد كه كارها از لحاظ قانوني و معمولي پيش نمي رود. همين هجومي كه مردم به وزراء مي برند، نشان ارتقاي سطح توقع مردم نيست، توقع مردم طبيعي و منطقي است، ما مجبوريم كه به يك استان مثلا پورسانت بدهيم، مجبوريم كه به استان تزريقات شديد و زياد انجام بدهيم.

وي تصريح كرد: هنوز معتقدم كه رياست جمهوري احمدي نژاد يكي از بزرگترين شانس هاي ملت ما بود، اگر گزينه اي غير از احمدي نژاد انتخاب مي شد، ما بحران هاي عجيب و غريبي در كشور داشتيم، در زلزله بم، تجربه تلخي از ناكارآمدي داشتيم. ولي واقعا ناكارآمدي ها و بي برنامه گي ها و مشكلات وحشتناك بود.

خبرنگار "مهر" از كلهر سوال كرد، آيا روند مديريتي احمدي نژاد، بازگشت به تئوري تصدي گري دولت و افزايش دخالت دولت نيست كه به عقيده بسياري از صاحبنظران، مشكل اقتصاد ايران همين مساله است، كلهر گفت:  نه اينطور نيست، راه ما اين است كه يك ماشين بزرگ و خراب  را اوراق مي كنيم و يك ماشين جديد و كوچك مي سازيم، مشكل ما بي پولي نيست، ادارات ما پارسال چقدر كار كردند، امسال چقدر كار كردند؟ يك هشداري را ما از اوايل انقلاب داشتيم كه فراموش كرديم :" يا ما بايد بوروكراسي را در گور كنيم يا بوروكراسي ما را در گور مي كند!"

از كلهر ، سوال شد، برخلاف ادعاي شما ، خيلي ها اعتقاد دارند كه كارهايي كه احمدي نژاد مي كند، هيچ ربطي به گردش نخبگان و تغيير و تحول ساختارها ندارد، چيزي كه وجود دارد اين است كه  رئيس جمهور، يك عده افراد مورد وثوق دارد كه آنها را  بدون داشتن تخصص، صرفا به دليل مورد اعتماد بودنشان در راس كارها و سازمانها و وزارتخانه ها قرار مي دهد، اين شبيه مديريت قبيله اي و رفاقتي است نه گردش نخبگان، وي پاسخ داد: بله قبول دارم كه رئيس جمهور يك عده افراد مورد وثوق دارد، ولي وقتي ما در كشوري هستيم كه از مديرانش ، بانك اطلاعات و شناسنامه مديريتي نداريم، استفاده از افراد مورد وثوق، منطقي است، در آمريكا، يك مدير از زمان دانشجويي اش، شناسنامه و پرونده دارد، حتي شوخي هاي دوران دانشجويي اش هم ثبت مي شود، ما براي دوران گذار از اين شيوه استفاده مي كنيم و اين شيوه موقتي است، در اين پوسيدگي قوه مجريه، نيازمند تيم اجرايي بوديم.

وي در خصوص اطرافيان رئيس جمهور گفت: كساني كه اطراف رئيس جمهور هستند، همگي در چند نكته مشترك هستند: ساده زيست هستند، سالم هستند و به مباني انقلاب اسلامي باور و يقين دارند، بايد توجه كنيم كه يك مدير فاسد، مي تواند كل مجموعه را خراب كند، واقعيت اين است كه ما در دوران سخت گذار هستيم.

كلهر گفت : احمدي نژاد يك فرصت براي انقلاب است، چون كاريزماتيك نيست و واقعا آمده تا كار كند و بسازد، احمدي نژاد آدم بسيار سالمي است و تخريب اش ، بي انصافي است.مردم ، احمدي نژاد را به عنوان يك مجري خوب مي شناسند، نه روحاني و هنرمند و روشنفكر و ... اين يك فرصت بسيار خوب است كه بايد قدر آن را بدانيم.

احمدي نژاد يك فرصت براي انقلاب است، چون كاريزماتيك نيست و واقعا آمده تا كار كند و بسازد، احمدي نژاد آدم بسيار سالمي است و تخريب اش ، بي انصافي است.مردم ، احمدي نژاد را به عنوان يك مجري خوب مي شناسند، نه روحاني و هنرمند و روشنفكر و ...اين يك فرصت بسيار خوب است كه بايد قدر آن را بدانيم

كلهر در مورد روند آتي دولت احمدي نژاد و تعامل با قواي ديگر و به خصوص مجمع تشخيص مصلحت نظام گفت:  تقابل احمدي نژاد و هاشمي به نفع كشور نيست، به نظر من شخصيت هاشمي جداي از همه مسئوليت ها و مناصب ، قابل بررسي است، هاشمي انصافا يكي از استوانه ها و محورهاي جدي انقلاب است، آقاي هاشمي 44 سال است كه در كنار انقلاب است، در كنار امام و رهبري بوده و حضوري موثر هم داشته است ، ما در دنيا، كسي مثل آقاي هاشمي را نداريم، هاشمي براي نسل امروز و فردا يك گنجينه است.

وي ادامه داد: كره زمين امروز تحت تاثير انقلاب اسلامي است، حادثه اي نيست كه در كره زمين، به نوعي به انقلاب ربط پيدا نكند، به نظر من اقاي هاشمي با اين شخصيت عظيم، هنوز جايگاه واقعي اش، در رسانه ها ديده نشده، هاشمي فداكاري بزرگي كرد كه رئيس جمهور شد، هاشمي خيلي بزرگتر از يك رئيس جمهور بود، ابداعات هاشمي از جمله در مورد مساله فلسطين( رفراندوم در سرزمين هاي اشغالي بعد از بازگشت همه آوارگان فلسطيني و قبول نتيجه آن، هرچه كه باشد) يك طرح فوق  العاده درخشان در سطح بين الملل است، تمام كارهاي عمراني مملكت در زمان هاشمي طرح ريزي شد، اينها را نبايد فراموش كرد، حتي اگر هاشمي ،رئيس مجمع تشخيص مصلحت هم نباشد، بايد براي همه رسانه ها ، دانشگاهها ، يك مرجع درجه يك به حساب بيايد، هاشمي متعلق به ملت است.

وي در مورد شخصيت آقاي خاتمي هم گفت: من براي آقاي خاتمي هم احترام زيادي قائلم، ايشان يك چهره از اسلام نوين نشان داد، خاتمي از دستاوردهاي نظام است.

كلهر در پايان در مورد تعامل دولت با قواي ديگر هم بايد بگوييم كه به نظر من، الان تقريبا مجلس به آن سرعت تطبيق با قوه مجريه رسيده است و قوه قضايي هم طبعا كندتر از بقيه عمل مي كند ولي در حال رسيدن به دو قوه ديگر است، همين بحث اعلام اسامي مفسدان اقتصادي، در اوايل انقلاب 15 روزه به نتيجه مي رسيد ولي الان هم در حال جلو رفتن هستيم.