رئیس پژوهشگاه صنعت نفت از رونمایی از ۴نرم افزار بومی برای شبیه سازی رفتار مخازن کشور و نیز عرضه فناوری نانوسیالات حفاری و فناوری نمک زدا همزمان با برپایی بیستمین نمایشگاه بین‌المللی نفت وگاز خبر داد.

به گزارش خبرگزاری مهر، پژوهشگاه صنعت نفت در بيستمين نمایشگاه بین المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی با شعار "خلق فناوري، توسعه پايدار"  با هدف  بازاريابي از ۱۶ لغایت ۱۹ اردیبهشت ماه در محل دائمی نمایشگاه‌های تهران در سالن ۹-۸ شرکت می‌کند.

حمیدرضا کاتوزیان - رییس پژوهشگاه صنعت نفت، با اشاره به همسویی ماموريت‌هاي این پژوهشگاه با سیاست‌های کلان و برنامه‌هاي وزارت نفت در حل فناورانه مشكلات اين صنعت گفت: این مرکز امسال گزیده‌ای از دستاوردهای فناورانه خود را با رویکردی نوین در ۴ بخش، پروژه‌هاي توسعه‌اي/ كاربردي، ليسانس‌ها و دانش‌هاي فني، خدمات و محصولات با تمركز بر بازاريابي و بخش ويژه نگهداشت و توسعه فناورانه مخازن براي تبيين نقشه راه پژوهشگاه در نقش آفريني در اين طرح مهم ملي در بيستمين نمایشگاه در معرض دید علاقه‌مندان قرار خواهد داد.

رييس پژوهشگاه نفت افزود: رونمايي از راهبردها و ماموريت‌ها و برنامه‌هاي پژوهشگاه كه به تاييد هيئت امنا رسيده، محصولات و خدمات جديد تجاري شده، طرح‌ و پروژه‌هاي ملي نظير فناوري نمک زدا، فناوري نانو سيالات حفاري و مديريت خوردگي بخشي ديگر از اقدامات اين مركز در ايام نمايشگاه است و همچنين حدود ۷۰ محصول، خدمات، طرح، پروژه‌هاي كاربردي و توسعه‌اي و دانش فني در اين رويداد مهم معرفي خواهد شد.

دكتر كاتوزيان با اشاره به رونمايي از پورتال پرديس‌هاي بالادستي و انرژي و محيط زيست در ايام نمايشگاه گفت: اين پورتال به معرفي كامل اين دو پرديس پرداخته و اطلاعاتي نظير زمينه‌هاي تحقيقاتي، طرح‌هاي شاخص، خدمات و محصولات، ‌ فرصت‌هاي همكاري، ‌ دانش هاي فني و پتنت‌ها و راه‌حل‌هاي صنعتي را ارايه مي‌دهد و پورتال اصلي به عنوان اولين پايگاه اينترنتي چهار زبانه حوزه انرژي محسوب مي‌شود.

وی با اشاره به برنامه پژوهشگاه نفت در تجاري‌سازي برخي از فناوري‌هاي خلق شده از طريق شركت‌هاي دانش بنيان در حوزه‌هاي مختلف گفت: در سال ۹۳ پژوهشگاه موفق به ثبت ۲ شركت انشعابي تحت عناوين " تامين صنعت سامان در حوزه كاتاليست، حلال‌ها و پليمرها" و " گسترش نانو فناوري زاگرس ايرانيان در حوزه نانو فناوري و صنايع پيشرفته" شد و همچنين پژوهشگاه در اين نمايشگاه در نظر دارد سومين  و چهارمين شركت دانش بنيان خود را در حوزه‌هاي طراحي و مهندسي و جي تي ال معرفي كند.

كاتوزيان خاطرنشان كرد: شركت تامين صنعت نفت سامان انرژي اخيرا با  اخذ تاييديه معاونت علمي فناوري رياست جمهوري به عنوان اولين شركت دانش بنيان در صنعت نفت ايران مطرح شده است.

وی در تشريح برنامه هاي جانبي اين مجموعه در نمايشگاه بيستم گفت: طرح استفاده مجدد عملياتي از پساب‌های املاح بالا در صنايع فرآيندی، مدل‌هاي پيش‌بيني آلودگي هوا براي شبيه‌سازي پراكنش آلاينده‌ها و ارزيابي وضعيت آلودگي هوا، توسعه فناوری‌های نوین جهت کاهش وحذف آلاینده های زیست محیطی در صنعت نفت، طرح توسعه فناوري‌هاي جديد مرتبط با تصفيه آب و پساب واحدهاي نمك‌زدايي صنايع بالادستي، طرح توسعه فناوری­های زیستی پاک‌سازی خاک و آب زیرزمینی آلوده به هیدروکربن و طرح پژوهشي سامان‌دهي وضعيت رنگ‌ها و سيستم‌هاي پوششي سطوح اتمسفريك واحدهاي عملياتي به عنوان مهم‌ترين پروژه‌هاي كاربردي توسعه‌اي پرديس انرژي و محيط زيست اين مركز در اين نمايشگاه است.

رئیس پژوهشگاه نفت با اشاره به لزوم توليد نرم افزارهاي بومي گوناگون براي شبيه‌سازي رفتار مخازن كشور اظهار داشت: پرديس بالادستي پژوهشگاه با ارايه نرم افزارهايي نظير شبيه‌ساز مخزن پارس (PRS)، پیش‌بینی میزان تشکیل آسفالتین پارس (PAPSim)، مدل‌ساز حوضه‌های رسوبی پارس(PBM-۱D)، نرم‌افزار مديريت چاه پارس(PWM) و نرم‌ افزار تخمین­گر حجم مخزن (PRVean)  در اين نمايشگاه حاضر خواهد شد.

وي افزود: پرديس پايين دستي پژوهشگاه صنعت نفت با ارائه دستاوردهايي نظير توسعه دانش فني فرآيند ككينگ تاخيري براي توليد كك آندي، اولین فناوری شیرین‌سازی گاز، كاتاليست آروماتیک‌سازی، كاتاليست ریفورمینگ نفتا، توليد نانوسيالات انتقال حرارت، بازيافت بخارات بنزين براي جايگاه پمپ بنزين حضور فعالي در اين دوره از نمايشگاه خواهد داشت.

در حاشیه این نمایشگاه به منظور رفع نیاز‌های پژوهشی و تحقیقاتی صنعت و واحد‌های عملیاتی چندین تفاهم‌نامه‌ و قرارداد در غرفه پژوهشگاه با دیگر شرکاء امضاء خواهد شد.