به گزارش خبرنگار اجتماعي خبرگزاري مهر ، محمود فرشيدي در مراسم معارفه خود به عنوان وزير جديد آموزش و پرورش ، افزود : با توجه به مسئوليت سنگين آموزش و پرورش ، وزير موفق كسي است كه در اين راه " شهيد " شود .
وزير آموزش و پرورش هدف اصلي تعليم و تربيت را روشن كردن چراغ تعليم و تربيت خواند و تصريح كرد: همه بايد به آموزش و پرورش كمك كنند تا با اقتدار پيش رود ، لذا خدمتگزار آموزش و پرورش بايد مديري مقتدر باشد و اين جا جنبه شخصي مطرح نيست و من حق ندارم تعامل شخصي بكنم.
فرشيدي ادامه داد: آموزش و پرورش بايد هويت خود را پيدا كرده و به نهادي پويا و بالنده تبديل شود لذا بايد به سمتي حركت كرده كه نگاه به اين نهاد احترام آميز و نه ترحم آميز شود.
وي با تاكيد بر اينكه آموزش و پرورش بايد مسائلش را در درون خود حل كند با اشاره به دعواي دو مدير مدرسه پس از گذشت مدت اندكي از وزارتش ، گفت: با مراجعه اين مديران به دادگاه ، قاضي حكم داده است كه " چون مدير است بايد سر كار خود باقي بماند " ، حال جاي اين سئوال است كه اگر من به عنوان وزير نمي توانم حكم مديري را بزنم پس چه چيز در اختيار من است.
وزير آموزش و پرورش با اشاره به حادثه مدرسه "سفيلان" با طرح اين سئوال كه " آيا ممكن است اين اتفاق در شعبه اي از بانك هاي كشور رخ دهد" ، اذعان داشت : اين اتفاق در آموزش و پرورش روي داد چون دانش آموزي در آن تحصيل مي كند كه با حقوق خود آشنا نيست.
وي با بيان اينكه خرده نگاهها به آموزش و پرورش از سوي دستگاههاي اجرايي اين نهاد را دستگاهي خدماتي داراي نيروهاي زياد مي داند، اظهار داشت: دستگاههاي اقتصادي نيز اين نهاد را هزينه گر و گروههاي سياسي آن را نهاد يارگيري و زمينه اي براي تقويت پايگاه و تشكل سياسي خود مي دانند.
آموزش و پرورش با 80 هزار معلم مازاد مواجه است
به گزارش خبرنگار مهر ، دكتر علي اصغر فاني سرپرست سابق آموزش و پرورش نيز تبيين مباني فلسفي براي آموزش و پرورش را از ضروريات مديريت اين نهاد خواند و اذعان داشت: اين كه در اين مدت طرحهايي تصويب و بعد لغو كرديم ناشي از حركتي غير منسجم و فقدان نظامي فلسفي در اين نهاد بوده است.
وي با تاكيد بر خارج كردن آموزش و پرورش از دسته بنديهاي سياسي و حفظ اين نهاد فكري و فرهنگي گفت: آموزش و پرورش دستگاهي انسان ساز و در خدمت انقلاب و نه دستگاهها و احزاب خاص است لذا تغيير نگرش مسوولان و تخصيص دهندگان منابع به آموزش و پرورش از ضروريات است.
فاني ادامه داد: تا زماني كه آموزش و پرورش به عنوان دستگاهي نه مصرفي بلكه سرمايه اي در فكر، ذهن و جان مسوولان كشور جاي نگيرد هيچ اتفاقي جز حرف، صحبت و سخنراني رخ نخواهد داد.
وي تصريح كرد: همه بايد تعيين كنند كه آموزش و پرورش دستگاهي سرمايهاي است به همين علت است كه اين تعبير بسيار شنيده شده كه گفتند شما خيلي زياديد و بعد گفتند شما زيادي هستيد.
به گفته سرپرست سابق آموزش و پرورش دولت هر چه تواناتر و منابع دولتي هر چه بيشتر به اين نهاد تخصيص يابد نظام تعليم و تربيت بينياز از مشاركت مادي و معنوي مردم نيست چرا كه اين فكر كه نظام تعليم و تربيت بدون مشاركت مردم قابل اداره خواهد بود، اشتباه است.
وي تاكيد كرد: پراكندگي آموزش و پرورش و تورم نيروي انساني و كاهش آن نياز به توجه جدي دارد كه چرا 80 هزار معلم مازاد، 80 هزار كمبود نيرو، نبود نيرو در علوم پايه و فني و .... از نكاتي است كه عدم توجه به آنها آموزش و پرورش را با بحران روبرو خواهد كرد.
فاني توجه جدي به نيروي انساني را از اولويتهاي اصلي آموزش و پرورش به عنوان بزرگترين دستگاه دولت در بخش نيروي انساني خواند و افزود: در اين زمينه توجه اصلي بايد انگيزه و مهارت معلم به كار رود چرا كه امروز معلمان به لحاظ مهارتي پاسخگوي نياز دانشآموزان نيستند.
وي پرداختن به جزئيات و مسايل غير اولويت دار را از آفات مديريت خواند و نسبت به پذيرفتن با علم و آگاهي سرپرستي آموزش و پرورش در اين مدت 72 روز اظهار خرسندي كرد.
معاون سابق نظري و مهارتي آموزش و پرورش با اشاره به تعميق تربيت ديني و صيانت از هويت فرهنگ اسلامي دانشآموزان ، ايجاد نظام آموزشي و پرورشي فراگير و منعطف، ارتقاي كيفيت و سازگاري توسعه آموزش و پرورش با نيازهاي توسعه اقتصادي كشور به عنوان چهار راهبرد آموزش و پرورش خاطر نشان ساخت: مساله آموزش و پرورش مساله دائمي و هميشگي و قاعده نظام جمهوري اسلامي است همانگونه كشورهاي تازه استقلال يافته و صنعتي امروزه دريافتهاند كه محور اصلي توسعه و دوام آينده آنها محسوب ميشود.
دوري آموزش و پرورش از دسته بنديهاي سياسي
بنابرهمين گزارش ، مرتضي حاجي وزير سابق آموزش و پرورش نيز طي سخنان كوتاهي در اين مراسم گفت : نگهداشت حريم آموزش و پرورش از ورود به بعضي دستهبنديها و اهتمام براي تربيت فرزندان انقلاب و آينده كشور به لحاظ تدين و توانايي از دغدغهها و نگرانيهاي اصلي دكتر فاني بود.
وي افزود: دكتر فاني در اين مدت با حوصله ، سعه صدر، تحمل، دقت نظر و كارشناسي در مسايل مهم آموزش و پرورش يار و همكاري صديق و راهگشا در مباحث پيچيده بود.