به گزارش خبرگزاری مهر، سی ان ان گزارش خود را با این عنوان آغاز می کند: مک کانل (سناتور میچ مک کانل رهبر اکثریت سنا) برای ساکت کردن «روبیو» و «کاتن» در مورد طرح بازبینی توافق هسته ای ایران تلاش می کند.
سناتور روبیو و سناتور کاتن هر یک متمم هایی را برای اضافه شدن به طرح بازنگری توافق هسته ای ایران اضافه کره اند که در صورت اضافه شدن این موارد به طرح مذکور، امکان دریافت آرای مثبت آن از یک سو کاهش یافته و از سوی دیگر احتمال وتوی آن از سوی «باراک اوباما» رئیس جمهور آمریکا را نیز افزایش می دهد.
در همین رابطه رویترز یز می نویسد: سناتور باب کروکر روز سه شنبه ۱۵ ارديبهشت پيشبينی کرده است که اکثريت «قريب به اتفاق» اعضای سنای آمريکا روز پنجشنبه به طرح «لزوم بازبينی توافق با ايران» توسط کنگره، رای مثبت بدهند.
باب کروکر، رييس کميته سياست خارجی سنای آمريکا به خبرنگاران گفته است، رهبران جمهوريخواهان و دموکرات در سنا همچنان در حال گفتگو برای الحاق متمم هايی به اين طرح هستند.
وی تاکيد کرده است: احساسم اين است که شانس خيلی خوبی وجود دارد که اکثريت به اين طرح رای بدهند.
کميته روابط خارجی سنا ۲۵ فروردين به اتفاق آراء اين طرح را تصويب کرد. بر اساس اين طرح، کنگره اختيار خواهد داشت تا درباره توافق نهايی با ايران اعمال نظر کند.
اين طرح هفته گذشته به سنای آمريکا ارائه شد. اما در همين حال، شماری از نمايندگان جمهوريخواه کوشيدهاند تا متممهايی به این طرح اضافه کنند. هفته گذشته در نخستين رويارويی بين نمايندگان جمهوريخواه و دموکرات در سنا، يک متمم که توافق اتمی را «معاهده» میشناخت، در صحن سنا به رای گذاشته شد که نتوانست آراء لازم را کسب کند.
گزارشها حاکی است که رييس کميته روابط خارجی سنا از منتقدان الحاق متمم به اين طرح است. به گزارش رويترز هم اکنون ۶۷ متمم برای اين طرح پيشنهاد شده است. کاخ سفيد حمايت خود را از طرح اصلی بيان کرده است، اما در عين حال تاکيد شده که در صورت تغيير در آن، باراک اوباما این طرح را وتو خواهد کرد.
«وندی شرمن» معاون سياسی وزارت خارجه آمريکا و از اعضای ارشد تيم مذاکرات هستهای با ايران، گفته است اگر به اين طرح پيشنهادی شروط و متممهای بيشتری افزوده شود ممکن است ریيسجمهوری در حمايت خود از آن تجديدنظر کند.
سناتور «هری ريد» رهبر سناتورهای دموکرات، نيز از اکثريت جمهوريخواه مجلس سنا خواسته است تا به طرح اصلی پيشنهادی رای دهند.
او از نامزدهای جمهوريخواه برای مقام رياست جمهوری خواسته است از اين مسئله به عنوان سکوی پرشی برای «بلندپروازی سياسی» خود استفاده نکنند.