ساری - حدود دو هفته دیگر طرح های سالم‌سازی دریا در مازندران کلید می خورد این درحالیست که برخی از طرح ها معطل حتی یک دستگاه آمبولانس مانده اند.

به گزارش خبرنگار مهر، قرار است طرح سالم‌سازی دریا در مازندران از روزهای پایانی ماه جاری آغاز و در ۹۲ نقطه ساحلی استان به مسافران بهاری و تابستانه استان خدمات رسانی شود.

کمبود امکانات و مناسب نبودن طرح های ساحلی از یکسو، کمبود ناجیان غریق و مطالبات معوق آنان از سوی دیگر سبب شده تا همواره طرح های سالم‌سازی دریا دستخوش مشکلاتی باشد.

از سوی دیگر سالانه شمار قابل توجهی از هموطنانمان در دریای مازندران غرق می شوند و بیشتر این وقایع در مناطق خارج از اجرای طرح های سالم‌سازی دریا رخ می دهد.

تابستان گذشته شمار غرق شده های دریای مازندران کاهش ۵۰ درصدی داشته است و برای پیشگیری از غریق هموطنان، نیاز است طرح های سالم‌سازی دریا در استان گسترش یابد .

مهرداد ابراهیمی سرپرست فرمانداری فریدونکنار در زمینه طرح های سالم‌سازی دریا به خبرنگار مهر می گوید: امسال با همکاری شورای شهر و شهرداری فریدونکنار ساماندهی طرح های دریا در سواحل فریدونکنار پیش از ورود مسافرین مهیا می شوند.

استقرار آلاچیق های تفریحی در ساحل فریدونکنار

سرپرست فرمانداری فریدونکنار از استقرار آلاچیق های تفریحی در مساحت ۹ کیلومتر ساحل بکر و آزاد شهرستان خبر داد و تصریح کرد: همه مایحتاج مورد نیاز گردشگران باید در آلاچیق ها عرضه شود.

وی با بیان اینکه این آلاچیق ها پس از تایید صلاحیت نیروی انتظامی در سواحل فریدونکنار مستقر می شوند، گفت: استقرار آلاچیق های متعدد با فضاسازی و زیباسازی محیطی در ساحل زمینه اشتغال جوانان منطقه را نیز فراهم می کند.

به گفته ابراهیمی تابستان های گذشته چهار طرح سالم‌سازی در دریای فریدونکنار اجرا می شد که دو طرح برای مردان و دو طرح برای بانوان بوده اما امسال درنظر داریم دو طرح دیگر را برای استفاده مسافرین و شهروندان مستقر کنیم.

وی با اشاره به اینکه طرح های سالم‌سازی دریای فریدونکنار در شرق و غرب سواحل منطقه ایجاد می شوند، بیان داشت: نباید هیچ گونه خلأ و کوتاهی در سرویس دهی به گردشگران و همشهریان در ایام تعطیلات تابستان مشاهده شود.

ابراهیمی با تاکید بر اینکه هیچ کوتاهی در این رابطه پذیرفتنی نیست، یادآور شد: پایگاه های امداد و نجات ساحل و دریایی جمعیت هلال احمر و اورژانس ۱۱۵ نیز در سواحل شهرستان فریدونکنار مستقر می شوند.

سرپرست فرمانداری فریدونکنار از برگزاری ویژه برنامه های شاد و فرهنگی در سواحل شهرستان  خبر و ادامه داد: تابستان امسال دو تا سه ویژه برنامه فرهنگی شاد و مفرح در پارک ساحلی لاله با حضور مسافرین و شهروندان برگزار می کنیم.

وی افزود: افزایش گردش مالی شهرستان اولویت جذب گردشگران و توریست به فریدونکنار است و اشتغال جوانان بسیاری در طرح های دریای منطقه تامین می شود.

ابراهیمی گفت: شورای شهر و شهرداری فریدونکنار فعالیت ها و حمایت های بسیار ارزنده ای در حوزه های عمرانی و فرهنگی ساماندهی طرح های دریای شهرستان دارند که از پتانسیل های موجود برای افزایش ورود سرمایه گذاران و گردشگران به فریدونکنار استفاده می کنیم.

طرح دریای بهشهر در انتظار دریافت آمبولانس است

مازندران ۳۳۸ کیلومتر نوار ساحلی دارد که طبق آمار بیش از ۷۰ درصد مسافران برای بهره مندی از جاذبه های دریا به این استان سفر می کنند اما اجرای طرح سالم‌سازی دریا در برخی مناطق استان از جمله بهشهر در انتظار دریافت آمبولانس است.

حسین موسی زاده رئیس جمعیت هلال احمر بهشهر در این زمینه به خبرنگار مهر می گوید:  با توجه به در پیش بودن فصل گرما و احیای دوباره طرح دریا در ساحل دریای مازندران در بهشهر، اجرای طرح دریای  بهشهر در انتظار دریافت آمبولانس هلال احمر است.

وی یادآور شد: ایجاد و فراهم کردن امکانات لازم و بهره مندی از نیروهای امدادی، لازمه اجرای طرح سالم سازی دریا است که متاسفانه در برخی موارد از آن غافل بوده و توجه چندانی به آن اعمال نمی شود.

موسی زاده اظهار داشت: هلال احمر بهشهر در گذشته دارای یک آمبولانس قدیمی و تقریبا فرسوده بود که این خودرو برای تعویض و نوسازی به تهران ارسال شد اما تا کنون، موفق به دریافت خودروی جدید نشدیم.

وی با اشاره به اینکه فاصله دریای بهشهر با اولین بیمارستان، حدود ۵۰ کیلومتر است یادآور شد: وجود یک آمبولانس مجهز و مدرن از نیازهای مهم ما برای ارائه خدمات اولیه امداد و نجات است که امیدواریم با مساعدت و همکاری مسئولان تا قبل از فصل گرما و اجرای طرح سالم‌سازی دریا عملیاتی شود.

موسی زاده در ادامه با اشاره به فعالیت های هلال احمر در طرح سالم‌سازی دریا گفت: استقرار پست امداد و نجات در سواحل دریا و فعال کردن نیروهای امدادی در سواحل و ارائه مسائل یشگیری کننده، هشدار دهنده و آشنا کردن مردم مبنی بر شنا نکردن در مناطق ممنوعه از وظایف نیروهای ما در طرح امداد و نجات ساحلی است.

رییس جمعیت هلال احمر بهشهر گفت: همکاران ما در طول اجرای طرح های سالم سازی دریا در سال گذشته با تمام توان وارد شدند و با تعامل ایجاد شده بین گروههای مختلف فعال در طرح دریا شامل امدادگران، نیروهای درمانی، غواصان و...حتی یک نفر نیز در دریای بهشهر غرق نشد.

وی با تاکید بر افزایش امکانات رفاهی، تفریحی و بهداشتی در منطقه حفاظت شده میانکاله بهشهر افزود: با توجه به ازدحام جمعیت در فصل تابستان و استفاده از سواحل دریا توسط بومی ها، مسافران و گردشگران، منطقه حفاظت شده میانکاله بهشهر نیز از جمله مناطقی است که مسافران از مناطق مختلف و ساحل آن استفاده می کنند که تجهیز و افزایش امکانات رفاهی، تفریحی و بهداشتی در منطقه حفاظت شده میانکاله بهشهر از ضرورتها است.

طرح های سالم‌سازی دریا از اول خردادماه در استان مازندران فعال می شود .

علیرضا یونسی با اظهار اینکه مانور آمادگی طرح های سالم‌سازی دریا نیز روزهای پایانی ماه جاری برگزار می شود، یادآور شد: حفظ جان مردم و امنیت برای گردشگران مهمترین اصل است که باید مجریان طرح های سالم‌سازی دریا به آن توجه داشته باشند.

معاون سیاسی امنیتی استاندار مازندران با تاکید بر اجرای طرحهای درآمدزاد برای جلب گردشگر تصریح کرد: راه اندازی بازارچه های سنتی در سواحل و روستاها می تواند به تقویت سطح معیشت مردم کمک کند.

کاهش ۵۲ درصدی شمار غریق در مازندران

رئیس ستاد طرح های سالم‌سازی دریا در مازندران، تداوم خدمات برای پیشگیری از غریق را در سواحل لازم دانست و گفت: در سال قبل شمار غریق در دریای مازندران نسبت به ۱۰ قبل کاهش چشمگیری داشته است و با کاهش ۵۲ درصدی مواجه بوده ایم.

یونسی در بخشی دیگر از سخنانش با بیان اینکه مازندران طبق ارزیابی های وزرات کشور از بهترین استانها در زمینه اجرای طرح ساماندهی دریا بوده است بیان داشت: میراث فرهنگی باید دوره های آموزشی مورد نیاز را برای مجریان طرح های دریا برگزار کند.

وی با بیان اینکه دریا به عنوان محور اقتصادی در استان مطرح است خواستار اجرای طرح های سودآور و اقتصادی نظیر اجرای طرح پرورش ماهی در قفس شد.

علیرضا یونسی همچنین از تخصیص ۶۰ میلیارد ریال اعتبار به طرح های دریای استان خبر داد و گفت: این اعتبار بین دست اندرکاران طرح ها توزیع می شود و برای زیباسازی سواحل هزینه خواهد شد.

برچسب‌ها