به گزارش خبرگزاری مهر، مرکز رايزني فرهنگي عراق، به عنوان تنها نمايندگي فرهنگي يك كشور عربي در ايران، با حضور فرياد رواندزی وزير فرهنگ عراق، محسن رضايی دبير مجمع تشخيص مصلحت نظام، ابوذر ابراهيميتركمان رييس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي، انتصار الداوودی قائم مقام سفیر عراق در تهران، مظفر الربيعي رايزن فرهنگي عراق در ايران، سفراي كشورهاي اسلامي و نمايندگان سازمانهاي بينالمللي مستقر در تهران، بعد از ظهر دیروز پنجشنبه ۱۷ اردیبهشت افتتاح شد. سفیر مصر، سفیر قطر و سفیر یمن، از جمله سفرای حاضر در این مراسم بودند.
تمدن ایران در نفس عراق ریشه دوانده است
فرياد رواندزی، وزیر فرهنگ عراق در ابتدای این مراسم، در سخنانی ضمن بیان اینکه ملت ها زبان مشترکی به نام فرهنگ دارند، گفت: جمهوری عراق خواهان افتتاح مراکز فرهنگی خود در سراسر جهان است که پس از جنگ ۱۹۸۰ در بسیاری از کشورها تعطیل شدند.
وی افزود: انتخاب تهران به عنوان پنجمین شهر در جهان برای افتتاح مرکز فرهنگی عراق به این دلیل است که ایران، کشوری بسیار بزرگ در منطقه و بسیار مهم برای مردم عراق، محسوب می شود. ایران از هزاران سال پیش ریشه در تاریخ دوانده و جزو جدایی ناپذیر فرهنگ ریشه دار در تاریخ است.
رواندزی ادامه داد: روابط ایران و عراق تنها تاریخی و جغرافیایی نیست؛ بلکه روابطی است که از تمدن انسانی نشأت گرفته است. فرهنگ و تمدن ایران در نفس ما و در تمدن بین النهرین، ریشه کرده است. به همین دلیل مرکز فرهنگی عراق در تهران را افتتاح کردیم تا پل ارتباطی باشد برای استمرار روابط فرهنگی ایران و عراق.
وزیر فرهنگ عراق در پایان با اشاره به اینکه مسئولیت تبادل فرهنگی بسیار خطیر است، اظهار کرد: مرکز فرهنگی عراق در تهران باید زبان پویای عراق در جمهوری اسلامی ایران باشد که دارای خرده فرهنگ ها و قومیت های مختلف است.
انتصار الداوودی، قائم مقام سفیر عراق در تهران، دیگر سخنران این مراسم بود. وی گفت: در زمانی با شما سخن می گویم که آثار باستانی و ۷ هزار ساله عراق همچنان مورد حمله و تاراج داعش قرار می گیرد.
وی افزود: با این حال دولت جمهوری عراق، اهمیت بخشیدن به مسایل فرهنگی را در صدر کارهای خود قرار داده و مراکز متعدد فرهنگی را در کشورهای مختلف افتتاح و راه اندازی می کند.
قائم مقام سفیر عراق در تهران در پایان گفت: مرکز فرهنگی و سفارت عراق در تهران، فعالیت های فرهنگی خود را ادامه خواهد داد و برای برای فعالیت های فرهنگی اقوام مختلف عراقی که مقیم ایران هستند، تلاش خواهد کرد.
ندای آزادی از عراق به جهان صادر شد
در ادامه برگزاری این مراسم، محسن رضایی، دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام، در سخنانی ضمن با اهمیت خواندن افتتاح مرکز فرهنگی عراق در تهران، گفت: بین ملت ایران و عراق، یک سابقه تاریخی و فرهنگی بسیار عمیق و ناگسستنی وجود داشته است. ما انقلاب خود را با ندایی که از کربلا برخاست شروع کردیم. ندای آزادی و بشردوستی.
وی ادامه داد: بهترین ندایی که از قلب بشریت خارج شد، همین ندای آزادی است که از عراق به تمام جهان صادر شده است. بنابراین پیوند ما با مردم عراق، یک پیوند اعتقادی، حقیقی و واقعی است و این پیوند، استکبار و صهیونیسم را به وحشت انداخته است؛ چون می دانند که اگر این ارتباط در جهان نشر پیدا کند، یک فرهنگ واقعی شکل خواهد گرفت.
رضایی، وحدت جهان اسلام را از جمله موارد مورد هدف استکبار و صهیونیسم دانست و در ادامه اظهار کرد: آنها تفرقه و ناامنی را در جهان اسلام می خواهند تا جلوی ظهور مجدد تمدن نوین اسلامی در این منطقه را بگیرند. تصور کنید که کشورهای اسلامی با هم متحد شوند با توجه به اقتصاد و تجارت و دانش و تکنولوژی و انرژی و نفت که در اختیار دارند، بخواهند در عالم فرهنگ سازی کنند.
وی افزود: پس ما نگرانی های استکبار را درک می کنیم و متوجه می شویم که چرا رییس جمهوری فرانسه در اوج بمباران یمن به منطقه سفر می کند و میلیاردها دلار اسلحه و میراژ به کشورهای منطقه می فروشد؛ ولی مطمئن باشید که آنها شکست خواهند خورد. مسلمانان آزادی، اختیار و حاکمیت خود را به عهده خواهند گرفت و دست دشمن را از سرنوشت خویش کوتاه خواهند کرد.
وی در ادامه این بخش از سخنان خود، گفت: ارتباطات فرهنگی، بهترین ابزار برای خنثی سازی توطئه های استکبار و صهیونیسم در سرزمین های اسلامی است و بار دیگر پیروزی خون بر شمشیر را در سوریه و عراق و یمن، خواهیم دید.
سخنان دبیر مجمع تشخیص مصلح نظام در این مراسم، اینگونه پایان یافت: از سوی رهبر معظم انقلاب و دولت جمهوری اسلامی ایران، افتتاح مرکز فرهنگی عراق در تهران را تبریک می گویم. ملت و دولت عراق بدانند که ایران از عراق یکپارچه، سرافراز و مقتدر، حمایت خواهد کرد.
مظفر الربیعی، رایزن فرهنگی عراق در ایران به عنوان آخرین سخنران این آیین، در سخنان کوتاهی ضمن قدردانی از اشخاص و نهادهای عراقی و ایرانی برای راه اندازی مرکز فرهنگی عراق در تهران، گفت: اشتیاقی که از حاضران در آیین برای استقبال از این مرکز فرهنگی مشاهده کردم، انگیزه ما را برای تداوم فعالیت های مرکز فرهنگی عراق در تهران و گسترش برنامه های آن افزود.
الربیعی ادامه داد: امیدوارم که این تعاملات به توسعه روابط فرهنگی ایران و عراق منجر شود و بدانید که این مرکز تمام تلاش خود را برای تحقق این مهم، انجام خواهد داد.
بنا بر اعلام این خبر، آیین افتتاحیه رایزنی فرهنگی عراق در ایران با اجرای شعر «اسراء» توسط کودک عراقی، نمایش فیلم مستند کوتاه «تمدن بلاد الرافدین»، اجرای شعر توسط رضا السید جعفر، شاهر عراقی، نوازندگی عود توسط مجید ناظم، هنرمند ایرانی، اجرای برنامه تواشیح توسط گروه فجر و بازدید از نمایشگاه نقاشی و عکاسی، ادامه یافت.
همچنین مراسم افتتاحيه رايزني عراق در ايران، فردا، جمعه ۱۸ ارديبهشت، با اجراي برنامههاي هنري و نمايش فيلمهاي عراقي، با حضور چهرههاي فرهنگي و هنري دو كشور، ادامه مييابد.
محل رايزني فرهنگي عراق در ايران، با عنوان «المركز الثقافي العراقي» در تهران، خيابان شهيد بهشتي، واقع شده است.