به گزارش خبرگزاری مهر، به ابتکار دانشگاه مذاهب اسلامی در راستای معرفی ظرفیتهای دانشگاههای مهم داخل کشور در زمینههای مختلف به ویژه در زمینه همکاریهای علمی و بین دانشگاهی جهان اسلام و بنا به دعوت رسمى «حجت الاسلام و المسلمین دکتر احمد مبلغى» رییس دانشگاه مذاهب اسلامى از رئیس دانشگاه الزیتونه تونس، سال گذشته «دکتر هشام قریسه» براى شرکت در نشست هماندیشى دانشگاههاى جهان اسلام به ایران سفر کرد تا در زمینه آشنایی با ظرفیتها و پیشرفتهای علمی ایران و همچنین در عرصه فعالیتهاى تقریبى و همزیستى اسلامى با دانشگاه اسلامی داخل کشور دیدار کند.
بر این اساس «نشست هماندیشى دانشگاه هاى جهان اسلام در دانشگاه مذاهب اسلامى» که با حضور نمایندگانى از دانشگاه ادیان و مذاهب، دانشگاه قم، دانشگاه علوم و فنون قرآنى، دانشگاه قرآن و حدیث و پژوهشگاه حوزه و دانشگاه برگزار شد.
در جریان این نشست هم اندیشی تفاهم نامه همکارى مشترک میان دانشگاههاى مذاهب اسلامى جمهورى اسلامى ایران و کشور تونس در زمینه فعالیتهاى تقریبى و همزیستى اسلامى توسط رؤساى دو دانشگاه، امضا شد و مقرر گردید این نشستها ادامه یابد.
به دنبال این سفر و نشست هم اندیشی قرار شد کمیته مشترک برای پیگیری و تحقق این تفاهم نامه همکاری تشکیل گردد. در این راستا «نخستین نشست کمیته مشترک اجرایی تفاهم نامه دانشگاههای داخل با دانشگاه الزیتونه تونس روز شنبه ۱۹ اریبهشت از ساعت ۱۰ صبح به میزبانی دانشگاه مذاهب اسلامی در تهران برگزار میشود.
در این نشست حجت الاسلام والمسلمین احمد مبلغی رئیس دانشگاه مذاهب اسلامی، معاونین و نمایندگان رئیس دانشگاه الزیتونه تونس که امروز وارد کشورمان شدهاند و همچنین نمایندگانی از دانشگاه ادیان و مذاهب، دانشگاه قم، جامعه المصطفی العالمیه، دانشگاه علوم و فنون قرآنى، پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، و پژوهشگاه حوزه و دانشگاه حضور خواهند داشت و به بیان نکته نظرات و بررسی راهکارهای اجرایی شدن این تفاهم نامه مشترک خواهند پرداخت.
نخستین «نشست کمیته مشترک اجرایی تفاهم نامه دانشگاههای داخل با دانشگاه الزیتونه تونس» روز شنبه ۱۹ اردیبهشت از ساعت ۱۰ صبح در سالن کنفرانس دانشگاه مذاهب اسلامی تهران واقع در خیابان فلسطین جنوبی، خیابان شهید روانمهر پلاک ۳ برگزار میشود.
گفتنی است از دانشگاه الزیتونه تونس به عنوان یکى از قدیمىترین دانشگاه عربى اسلامى یاد مى شود که در سال ١١۶ قمرى (٧٣۴ میلادى) تاسیس شده و با داشتن پژوهشکده هاى مختلف اصول دین، الهیات، تاریخ، تمدن و شریعت اسلامى، از جمله مهمترین و موثرترین دانشگاههاى جهان اسلام به شمار مىرود.