مجتبی راعی کارگردان سینما وضعیت کتابخوانی در ایران به ویژه بین نسل جوان را تاسف بار عنوان کرد و به خبرنگار مهر گفت: متاسفانه در شرایطی به سر می بریم که حتی اهالی فرهنگ هم به نخواندن کتاب افتخار می کنند و سینماگران نیز از این قاعده مستثنی نیستند. همچنین کتاب نخواندن در میان نسل جوان نیز رواج پیدا کرده و کم عمق بودن اندیشه ها را در میان آثاری که فیلمسازان جوان می سازند می توان مشاهده کرد.
کارگردان فیلم سینمایی «تولد یک پروانه» ادامه داد: نتیجه افتخار کردن هایی از این دست عارضه و یا سندرم آگاه بودن کاذب به همه امور را در میان جوانان به وجود می آورد که از نتایج آن نوعی بی پردگی، بی پروایی و در عین حال بیتفاوتی نسبت به مسایل مختلف در منش و رفتار جوانان است که در بسیاری مواقع قابل کنترل هم نیست. افتخار کردن به نخواندن کتاب و آگاه نبودن به مسایل روز فرهنگ و هنراز سوی عده ای مورد تشویق و کف زدنهای فراوان قرار میگیرد که این پدیده واقعا جای تعجب دارد.
راعی در پاسخ به اینکه چرا در فیلم یا سریالهایمان برای کتاب و کتابخوانی جایی باز نمیکنیم و حتی به صورت نمایشی هم به این موضوع نمیپردازیم؟ گفت: متاسفانه این ایراد به ما سینماگران ایرانی وارد است که در ساخت فیلم و سریال های خود کمتر از نماهای کتابخانه و یا کتابخوانی شخصیتها استفاده می کنیم.
کارگردان فیلم «ترنج» متذکر شد: به اعتقاد من یکی از آسیبهای رفتاری در نسل جوان نخواندن کتاب و ندیدن فیلم است. اهمیت این موضوع کمتر از دیگر آسیبهای اجتماعی نیست و ای کاش شرایطی فراهم شود که فیلمسازان متوجه اهمیت موضوع شوند و آثاری در طرح موضوعاتی از این دست کارگردانی کنند.
راعی درباره جدیدترین کتابی که مطالعه کرده است، گفت: به نظر من دو نوع مطالعه وجود دارد؛ یک نوع آن خواندن کتاب های روز دنیا برحسب علاقه فرد است و نوع دیگر از کتابخوانی بر اساس موضوعات مورد تحقیق و پژوهش شکل می گیرد و من در حال حاضر درگیر نوع دوم از مطالعه هستم.
وی در پایان عنوان کرد: در حال حاضر مشغول نگارش فیلمنامه ای با موضوع اجتماعی هستم و مجموع مطالعاتم بر تحقیق و پژوهش درباره این سوژه متمرکز است.